Windows XP - ovladače pro staré PC

Jirka1

Re:Windows XP - ovladače pro staré PC
« Odpověď #15 kdy: 08. 08. 2014, 13:59:45 »
Nejdřív bych zjistil, co je to za síťovou kartu - jestli na desce nebo je zvlášť (PCI/PCIe). Pokud je na desce, spusťe Dxdiag a tam je napsaný Výrobce systému a Typ systému. Pokud Dxdiag neudá nic rozumného, otevřte case a na motherboardu je typ napsaný. Pak hledejte ovladač u výrobce desky, pokud tam není, tak z manuálu zjistíte čip a hledáte u jeho výrobce. Na externích síťovkách stačí přečíst typ čipu. Pak hledejte u výrobce čipu.

jenda

« Odpověď #16 kdy: 08. 08. 2014, 15:00:40 »
varianta "brod" : Linux + virtualizace, pak ti tam pojedou XPcka jak o zivot, kdyz se neco rozbije,
kopnes zalozni image, a jedes, kdyz se rozbije hardware, vymenis, a jedes, zadne preinstalovani, pohoda :)
dobre zkusenosti s vmware player, ale ostatni jsou asi taky v poho.

Ovrscout

« Odpověď #17 kdy: 08. 08. 2014, 15:37:14 »
Pokud není karta v systému rozumně vidět, může být vhodné nainstalovat jako první krok balíček pro danný chipset.

Pro získání info o systému (pokud se nepodaří najít info k základní desce atp.): http://www.cpuid.com/softwares/pc-wizard.html

A jako poslední možnost pokud se nepodaří najít instalačku, ale máte stejné PC s funkčním ovladačem, http://sourceforge.net/projects/drvback (ale nemám vlastní zkušenost - na vlastní nebezpečí)

« Odpověď #18 kdy: 08. 08. 2014, 16:44:42 »
Ale tak pánové nevěřím tomu ze by ovladače neexistovaly. Mraky různých aplikaci a programu pro identifikaci HW jsou sice fajn ale nejméně náročné se mi jeví vysroubovat cca 4 šrouby a pocist si co nám výrobce na MB nadepsal. Tot asi vše k problemu. Mám doma průmyslový pc respektive stroj co nemá vlastní MB ale vše je řešeno kartami na nějaké univerzální sběrnici rv cca 1999.kdyz jsem sehnal tohle tak se dá sehnat cokoliv. Min rok jsem stahovat ovladače k desce  s Pentiem slot I nebo jak se tomu rikalo. Takže je ale jen si dat tu práci. Ja osobně mám v záloze síťovou kartu která ma ovladače od Xp a výše jako nouze je to ok

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 08. 08. 2014, 16:57:40 »
varianta "brod" : Linux + virtualizace, pak ti tam pojedou XPcka jak o zivot, kdyz se neco rozbije,
kopnes zalozni image, a jedes, kdyz se rozbije hardware, vymenis, a jedes, zadne preinstalovani, pohoda :)

A to jako vsechno na tom PC, ktere pamatuje jeste Zizku, kdyz mel obe oci?

« Odpověď #20 kdy: 08. 08. 2014, 18:54:10 »

A to jako vsechno na tom PC, ktere pamatuje jeste Zizku, kdyz mel obe oci?
jj zpět na zem :)

pkgng

« Odpověď #21 kdy: 09. 08. 2014, 10:25:19 »
Mám doma průmyslový pc respektive stroj co nemá vlastní MB ale vše je řešeno kartami na nějaké univerzální sběrnici rv cca 1999.kdyz jsem sehnal tohle tak se dá sehnat cokoliv.

No tak zrovna podpora pro průmyslová PC (já jsem svého času dělal s věcma od Advantechu)  je určitým způsobem "nadstandardní" v porovnání s věcma pro SOHO. Počítá se u nich s životností technologie většinou tak 10 - 15 let.

« Odpověď #22 kdy: 09. 08. 2014, 17:35:41 »
Tak ono nebylo nic oficiálního někdo to sdílel ale našlo se značku teď nepovím vyzkoušel jsem a dal zpět do krabice v garáži. Koukám ze stále nevíme výrobce desky tak to asi tak horké nebude

jenda

« Odpověď #23 kdy: 09. 08. 2014, 17:50:28 »
nevim jak zizka, do historie nedelam, ale pred osmi lety se delaly treba core 2 duo na 2.4GHz - opravdu mate pocit, ze to nezvladne virtual s XPckama ? a zkouseli jste to ?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 10. 08. 2014, 00:41:41 »
nevim jak zizka, do historie nedelam, ale pred osmi lety se delaly treba core 2 duo na 2.4GHz - opravdu mate pocit, ze to nezvladne virtual s XPckama ? a zkouseli jste to ?

Pred osmi lety se take delaly pocitace, kde pri trose stesti bylo az 512 MB pameti, nekdy az 1 GB. Se nemuzu zbavit dojmu, ze by to na virtualizaci nebylo to prave orechove a shanet tyhle stare pameti neni vzdycky snadne. Ja uz delsi dobu hledam v elektrosrotu DDR 333, 512 MB a nic.

jenda

« Odpověď #25 kdy: 10. 08. 2014, 07:31:44 »
puvodni autor ani nenapsal, co to je zac,ani co tam je za desku ci pamet, tak ho to asi tak nepali ;)

DDR neni asi potreba shanet na smetaku, zrovna ted mam pred sebou notas sony vaio znameho,
pry citova zalezitost - je starej tak 10 let, bylo tam 512M, pridal jsem novou 512M DDR400,slape v poho.
google czc,tsbohemia,...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 10. 08. 2014, 10:21:01 »
DDR 400 mam doma nekolik. Potrebuji 333 do jednoho dementniho Dellu, kam jde dat pouze bud 2 GB DDR 333 nebo 1 GB DDR 400.

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 10. 08. 2014, 10:40:22 »
Boha co tu řešíte? To jako když je potřeba nainstalovat XP na PC, o kterém nic nevím, tak tam vrazím Linux a do něj XP do virtuály jenom proto, že se sem línej nebo neschopnej najít ovladače? To může nevrhnout jenom úplnej blb.

« Odpověď #28 kdy: 10. 08. 2014, 17:23:18 »
Řešíme řešíme protože nás to asi baví ........  Původní tazatel to asi zabalil byl zřejmě ubit argumenty

« Odpověď #29 kdy: 10. 08. 2014, 20:46:07 »
DDR 400 mam doma nekolik. Potrebuji 333 do jednoho dementniho Dellu, kam jde dat pouze bud 2 GB DDR 333 nebo 1 GB DDR 400.
jednu mám navíc