Zistenie narušenia súkromia na Facebooku

Pavol

Zistenie narušenia súkromia na Facebooku
« kdy: 04. 08. 2014, 22:19:54 »
Zdravím Vás všetkých. V prvom rade sorry za nadpis, nevedel som, ako to nazvať...
Kamarátka má na FB profil, ktorý niekto skopíroval (vlastne akási forma plagiátorstva, nedostal sa ale k osobným údajom a fotografiam).
Existujú metódy, ktorými je možné vysledovať "narušiteľa"?
Uvítam brainstorming a vôbec akékoľvek nápady a myšlienky.
Vopred díky.
Palo
« Poslední změna: 04. 08. 2014, 22:28:26 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Zistenie narušenia súkromia na Facebooku
« Odpověď #1 kdy: 04. 08. 2014, 23:04:20 »
Hacknout fejsbook, stahnout databazi useru s emaily a vsim, co o sobe vyzvanili, stahnout logy, zjistit z jake ip a v jakem case tam kdo pristupoval.... Hacknout ISP, ktery ma danou ip, stahnout databazi zakazniku, zjistit adresu, jit mu rozbit hubu.

KrutejNarazec25x6

« Odpověď #2 kdy: 04. 08. 2014, 23:26:01 »
1) Naliskat kamaradce
2) Zrusit si FB ucet
3) Pokud byl profil verejny, mohl to udelat kdokoliv odkudkoliv a nikdy nezjistis kdo.
4) "Naruseni soukromi na Facebooku" je zajimave slovni spojeni.

Pavol

« Odpověď #3 kdy: 04. 08. 2014, 23:31:42 »
Hacknout fejsbook, stahnout databazi useru s emaily a vsim, co o sobe vyzvanili, stahnout logy, zjistit z jake ip a v jakem case tam kdo pristupoval.... Hacknout ISP, ktery ma danou ip, stahnout databazi zakazniku, zjistit adresu, jit mu rozbit hubu.

Áno, to je všetko pekné... Ale, je to vôbec všetko (v hypotetickej rovine) reálne uskutočniteľné? Napríklad viem (teda ak sa nemýlim), že FB používa servery Akamai (či ako to je) proti DDoS útoku... A vôbec, nič jednoduchšieho by sa nenašlo? Pretože rozbiť hubu (niekomu, o kom už sa dávno vie), tiež nemusí byť najjednoduchšie, ak sa jedná o Chucka Norrisa a podobne... :D

hawran neprihlaseny

« Odpověď #4 kdy: 04. 08. 2014, 23:37:26 »
...

:-D :-D  :-D

Pavol

« Odpověď #5 kdy: 04. 08. 2014, 23:40:34 »
1) Naliskat kamaradce
2) Zrusit si FB ucet
3) Pokud byl profil verejny, mohl to udelat kdokoliv odkudkoliv a nikdy nezjistis kdo.

1) Aj keď rozumiem češtine, slovo naliskat mi nič nepripomína... Natrieskať, nabúchať? :D
2) FB účet si nemôže zrušiť, kvôli biznisu či čo to bolo.
3) Ani nejde o to či bol alebo nebol verejný, ide o to, že niekto používa ten "fake" účet na preposielanie (nazvime to) nekorektnými správami, možno aj za účelom preposielania malware...
4) Hovorím, že som nevedel, ako to presne nazvať, ale bolo narušené súkromie, či azda nie?

Pavol

« Odpověď #6 kdy: 04. 08. 2014, 23:59:06 »
Jasné, sakra, teraz mi to doplo... Shit...

monitor

« Odpověď #7 kdy: 05. 08. 2014, 00:10:35 »
https://www.facebook.com/help/263149623790594
"How do I report a fake account that's pretending to be me?"

alebo nieco ine na tej stranke...
"How do I report spam on Facebook?"

P.S. Je to asi mierne dost off-topic pytat sa na Facebook na root.cz...
Navyse, toto sa da najst troskou googlenia...
http://lmgtfy.com/?q=facebook+account+abuse&l=1#

:-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 05. 08. 2014, 00:13:14 »

Áno, to je všetko pekné... Ale, je to vôbec všetko (v hypotetickej rovine) reálne uskutočniteľné? Napríklad viem (teda ak sa nemýlim), že FB používa servery Akamai (či ako to je) proti DDoS útoku... A vôbec, nič jednoduchšieho by sa nenašlo? Pretože rozbiť hubu (niekomu, o kom už sa dávno vie), tiež nemusí byť najjednoduchšie, ak sa jedná o Chucka Norrisa a podobne... :D

Tak jeste by bylo mozne unest deti nejakeho zamestnance fejsbuku a vydiranim ho donutit k poskytnuti udaju. Pote, co jim prijde postou druhe ucho, zamestnancum fejsbouku obvykle povoli nervy a daji vam, co chcete.

Pavol

« Odpověď #9 kdy: 05. 08. 2014, 00:27:42 »
https://www.facebook.com/help/263149623790594
"How do I report a fake account that's pretending to be me?"

alebo nieco ine na tej stranke...
"How do I report spam on Facebook?"

P.S. Je to asi mierne dost off-topic pytat sa na Facebook na root.cz...
Navyse, toto sa da najst troskou googlenia...
http://lmgtfy.com/?q=facebook+account+abuse&l=1#

:-)

Vopred dík za tie linky, snáď helfnú... Aj tak, ja používam FB len na komunikáciu, mám to nastavené na takej "prísnejšej" úrovni (príspevky môžu vidieť len priatelia, nemôže ma len tak niekto označiť v príspevku, atď) a viacej som neriešil, no kamarátka v tomto nie je zbehlá a mňa osobne nič nenapadlo... A odkedy FB zmenil niektoré záležitosti (blbý Timeline, niektoré funkcie a tak), tak sa ani boh v tom pomaly nevyzná... Aspoň budem aj ja vedieť v prípade "krajnej" núdze...

Tak jeste by bylo mozne unest deti nejakeho zamestnance fejsbuku a vydiranim ho donutit k poskytnuti udaju. Pote, co jim prijde postou druhe ucho, zamestnancum fejsbouku obvykle povoli nervy a daji vam, co chcete.

Teraz neviem či je to smiešne vážne alebo vážne smiešne... Ale aj tak, trochu čierneho humoru nezaškodí... :D

Hmmm

« Odpověď #10 kdy: 05. 08. 2014, 08:15:27 »
Ano, je to odveci pytat sa na root.cz na problem okolo Facebooku. Nie kvoli Facebooku, ale kvoli tomu, ze okrem jeden dvoch relevantnych rad sa musi clovek prekopat cez tony blbosti od JardyP, hawrana a im podobnym, ktori nemaju zaujem pomoct, len si kopnut do Facebooku, len tak, z principu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 05. 08. 2014, 10:43:58 »
@Hmmm: Hele, ja tady poskytnul dve rady, ktere odpovidaji na dotaz "Existujú metódy, ktorými je možné vysledovať "narušiteľa"?" Naopak, odkaz na stranku, kde si ma dotycna stezovat na plagiatorstvi, je sice mozna uzitecny, ale na dotaz neodpovida.

Hmmm

« Odpověď #12 kdy: 05. 08. 2014, 10:51:41 »
@Hmmm: Hele, ja tady poskytnul dve rady, ktere odpovidaji na dotaz "Existujú metódy, ktorými je možné vysledovať "narušiteľa"?" Naopak, odkaz na stranku, kde si ma dotycna stezovat na plagiatorstvi, je sice mozna uzitecny, ale na dotaz neodpovida.
Nie, nedal si ziadnu radu. Iba nejake hluposti o hacknuti a uneseni osoby. To su somariny, nie relevantne rady.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 05. 08. 2014, 13:07:02 »
Nie, nedal si ziadnu radu. Iba nejake hluposti o hacknuti a uneseni osoby. To su somariny, nie relevantne rady.

Poskytnul jsem dve rady, ktere mohou vest k nalezeni dotycneho lumpa. Jakou radu jsi poskytl ty? Zadna schudna legalni cesta neni. Pokud to tazatel z mych prispevku nepochopil, jeho smula. Jit na to pres policii, ktera by si vyzadala z fejsbucku udaje o uctu... No, to bych chtel videt.

« Odpověď #14 kdy: 05. 08. 2014, 13:58:12 »
Ano, je to odveci pytat sa na root.cz na problem okolo Facebooku. Nie kvoli Facebooku, ale kvoli tomu, ze okrem jeden dvoch relevantnych rad sa musi clovek prekopat cez tony blbosti od JardyP, hawrana a im podobnym, ktori nemaju zaujem pomoct, len si kopnut do Facebooku, len tak, z principu.

A to jsem se ještě ani neotřel o Big Goothera.

Hehe, Jardo, náš věrný fanoušek (a advokát google & spol) se zřejmě vrátil z dovolené!
 ;D  ;D  ;D