Aplikační podpora - práce s budoucností?

MF

Aplikační podpora - práce s budoucností?
« kdy: 07. 08. 2014, 23:36:24 »
Ahoj,
letos jsem ukončil VŠ a už rok pracuji v Brně v jedné firmě jako Junior Developer, přičemž mám na starosti testování a podporu jednoho většího projektu (opravy a úpravy kódu již vyvinuté aplikace, případně reportování problémů dodavatelům jiných částí aplikace). S prací jsem spokojen, problém však je, že se nachází poměrně daleko od mého bydliště a s přítelkyní navíc čekáme potomka.

Nyní mám možnost v místě svého bydliště nastoupit jako aplikační podpora do jedné banky, nicméně jedná se pouze o testování a reportování problémů, žádný vývoj.

Chtěl bych se proto zeptat, zda má smysl se o tuto pozici ucházet z dlouhodobého hlediska, nebo zda je lepší počkat na nabídku práce týkající se vývoje. Práce na aplikační podpoře by mě bavila, ale bojím se, že si takto zavřu cestu k lepší budoucnosti, která by mě mohla čekat třeba za několik let jako Senior Developera. Zajímalo by mě, zda má člověk na aplikační podpoře příležitost pro nějaký kariérní růst, nebo zda se budu několik let plácat na tom samém.

Díky za Vaše názory, MF

muifa

Re:Aplikační podpora - práce s budoucností?
« Odpověď #1 kdy: 08. 08. 2014, 02:05:28 »
- zavres si cestu (stratis kontakt s developingem)
- porat to same (jedna appka, omezeny pocet bugu, a neomezeny pocet debilnich klientu)
- zadny postup (jako kam? nejaky 2nd level? no to je mi vyhra na aplikacni podporu v bance, pridaj par kacek ale tam to konci)
- nedelej to.

Pokud umis kodit, kod.

Juro

Re:Aplikační podpora - práce s budoucností?
« Odpověď #2 kdy: 08. 08. 2014, 07:22:29 »
Neviem, co presne znamena "pomerne daleko od bydliska" a aky dopad to ma na rodinny zivot. Ale aj vzhladom na buducu rodinu by som si vybral perspektivne lepsie platenu pracu, co je skor vyvoj nez support. Partnerka + dieta = 2 kamarati, ktorych budes zivit a pozyvat ich, kamkolvek spolu pojdete ;)

Co chces mat v zivotopise o 2 roky, ked sa budes uchadzat o vyvojarsku poziciu? 2r vyvoja alebo 2r supportu?