Aha, takze ja ve skole prijdu za vedoucim docentem a reknu mu. Hele, tak potrebuju jednoho hadoopovyho admina, jednoho linuxovyho admina. Ti by meli idealne sedet spolu v kanclu a dat cluster dohromady. Pak 1-2 programatori a nejakej tester by neurazil...
Hele, ono to neni nepodobny tomu, jako by ses snazil postavit boeing a mel k dispozici dva sroubovaky a 2m ctverecni balsy. Kdyz na to nemas prostredky, tak si proste stanov takovej cil, na kterej prostredky mas.
Tim te samozrejme nechci odradit od experimentovani, to je super, ze chces zkusit si garazove postavit cluster, to je mi strasne sympaticky, akorat podle toho, co pises, odhaduju, ze jsi trochu prestrelil svoje moznosti - a to vzdycky vede jenom k frustraci...
Ta myslenka vyuzit normalni ucebnove pocitace sice neni principielne uplne spatna, ale bude nepruchodna - nikdo ti neumozni hrat si s konfiguraci stroju, ktere maji uplne jiny ucel. Admini tech stroju te poslou nekam, protoze oni ruci mj. za bezpecnost jejich provozu a nemuzou jenom tak nekoho amatersky si tam cosi instalovat jakymasi skriptama, ktery nekde vygooglil... Takhle to proste nejde, smir se s tim.
Jo, kdyz si sezenes na skole pet kolegu, poprosite nekde nekoho, aby vam dal nejaky stary hw a umoznil pouzit nejakou mistnost, kde si z toho srotu postavite testovaci klastrik, tak to uz je jina - a ze vsech sil bych vam drzel palce, protoze to by byl suprovej a maximalne prinosnej skolni projekt.
Kazdej projekt jestli ma byt uspesnej vyzaduje proste predevsim znat svoje moznosti, byt realista a staveni vzdusnych zamku drzet na zdrave mire