Přerušení spojení při uploadu (O2)

Přerušení spojení při uploadu (O2)
« kdy: 11. 06. 2014, 20:12:25 »
Zdravím,
setkal jsem se se zajímavým problémem u O2 internetu a u O2 mě poslali do háje zeleného ping jede, fungujete čau...

- vše jede OK po rebootu routeru
- při pokusu o upload obrázků na facebook, votocvohoz,.. spadne IPv4 a funguje jen IPv6 - web
- PING jak po 4 tak po 6 jede OK
- DISABLE IPv6 nepomáhá
- router je téměř factory default, default GW, masky, IPadresy, DNS vše OK.

Co to sakra je?

Díky za rady :)
« Poslední změna: 22. 06. 2014, 09:35:38 od Roman Bořánek »

David1234

Re:O2 pád internetu při uploadu
« Odpověď #1 kdy: 12. 06. 2014, 22:14:34 »
Co zkusit změnit MTU? http://www.root.cz/clanky/velke-trable-s-malym-mtu/

Nic víc mě v tuto chvíli nenapadá, ale to je proto, že se chystám spát - offtopic :)

« Odpověď #2 kdy: 22. 06. 2014, 01:27:02 »
Tak bych téma zase rád otevřel, MTUčko na těch Comtrendech jsem nenašel.....

Ale udělal jsem si wiresharkem odchyt - dokáže mi z toho někdo říct něco víc? Co z toho chápu já, že prostě TCP na portu 80/443 se nedohodne na window size a pořád je zmenšuje, než to prostě vzdá. tento problémy by měl být během vytížení PC atd... ale ten PC se fláká a dělá to na NTB/PC a dokonce nejdoe ani Androidí tablet.

Divné, že na ostatních portech vše OK (třeba IP kamery na portu 8080 atd... ), dělá to pouze u HTTP/HTTPS a na IPv4 na IPv6 je to OK.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/14556610/wiresharka.pcapng

Nějaké rady? Díky.

« Odpověď #3 kdy: 22. 06. 2014, 08:16:55 »
Co znamená "spadne IPv4, ping po IPv4 jede OK"? Respektive jak se projevuje to, čemu říkáte "spadne IPv4"?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 22. 06. 2014, 08:26:23 »
Zajimave by bylo zkusit to proti web serveru, ktery jede na nestanddardnim portu nebo to zkusit pres proxy, rovnez na newebovem portu. Aby se vyloucilo, ze <konspiracni teorie> to nejak zamerne kurvi O2 </konspiracni teorie>.

Re:Přerušení spojení při uploadu (O2)
« Odpověď #5 kdy: 22. 06. 2014, 10:47:54 »
Pod spadne IPv4 si představuji to co jsem popsal, vše ostatní kromě HTTP/S požadavků prostě FUNGUJE i HTTP na jiných portech (viz. IP camery).

jen pro zajímavost neprojde ping seznam.cz -l 36000 , menší OK, větší to nezvádne....

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 22. 06. 2014, 11:26:20 »
Aby se vyloucilo, ze <konspiracni teorie> to nejak zamerne kurvi O2 </konspiracni teorie>.

Takhle vehementně popírali několik měsíců pojebaný shaping na Youtube (viz fórum O2). Takže u FB bych se tomj vůbec nedivil.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 22. 06. 2014, 21:30:09 »
@Lol Phirae: Podle vseho O2 jsou banda @#!&\%, a jak se zda, je tomu tak v uplne kazde zemi, kde pusobi. Podle vyjadreni jednoho cloveka, ktery u nich delal, je lhani zakaznikum firemni politikou a on od nich odesel, protoze na to nemel zaludek.

« Odpověď #8 kdy: 23. 06. 2014, 08:43:16 »
To spojení, ve kterém uploadujete, zůstane spojeno a upload pokračuje? Jiná spojení na porty 80/443 se vůbec nenavážou, nebo v jakém skončí stavu? O jaké se vůbec jedná připojení – mobilní, ADSL, …? Když upload skončí, vrátí se vše do normálu?

Nezapomínejte, že stejnou cestou, jakou jde upload, musí jít potvrzovací pakety pro download. Takže pokud máte výrazně asymetrické připojení (upload menší než download), může se stát, že uploadem zahltíte veškeré pásmo pro upload a potvrzovací pakety už se tam nevejdou. Pokud to dělá jen na portech 80 a 443, znamenalo by to ale, že je pásmo přiškrcené jen na těchto portech.

d0ctorX

« Odpověď #9 kdy: 23. 06. 2014, 11:07:53 »
je otazkou, zda  nema O2 na tcp80 postavenou nejakou proxynu kvuli filtrovani.
obejit ji jednoduse ale nepujde, jedine se s nekym domluvit na VPN (testovaci) , s nekym kdo neni u O2.