Na zalkadce jsem mel problemy se ctenim a hlavne se psanim, prumerna znamka z diktatu 3-. Skrbal jak kocour, vynechaval a prohazoval pismena. Po sezeni v pedpsy, jsem malem skoncil v pomocny tride (krok od zakladky). Na druhym stupni se to zacalo zlepsovat asi diky ucitelum, ktery proste nade mnou tu hul nezlomili. Tou dobou jsem potkal pocitace a bylo tak nejak rozhodnuto. Preklepy a zavorky me z kraje frustovali, ale po nejakejch peti letech to preslo. Asi to chce proste jen vytrvat v usili, absenci intelektu dohnat nejak jinak.
pokud Vas kamos programuje jak prase, tak to asi s dyslexii nema moc spolecneho. *-style (cstyle, python style, ...) je dany predevsim projektem. Pokud
ma byt soucasti projektoveho tymu, pak bude dodrzovat konvence, kdyz ne tak good bye. V okamziku, kdy jsou dany konvence tak uz pomuze editor/ide. At uz je to VIMko anebo x-code s intelisensem. To uz jen berlicky, ktery programatora drzi snaze v kolejich. Muze se vic soustredit na obsah, nez na formu (kdy odsadit, co odsadit, kam zavorku...)