Windows 7: různé rozložení klávesnic

Pavel 'TIGER' Růžička

Windows 7: různé rozložení klávesnic
« kdy: 29. 05. 2014, 22:39:25 »
Vím, že windows zvládají více klávesnic najednou, ale je možné pro každou z nich nastavit jiné rozložení? Abych vysvětlil o co jde ... Narazil jsem na čtečku čárových kódů, která  se chová nestandartně. Je založená na emulaci klávesnice, což je ostatně v pořádku.

Ale když ji "naprogramuji" tedy spíše nakonfiguruji, tak sice lze pomocí čárového kodu nastavit, aby používala jen alfanumerické znaky. Jenže ve výsledku se to chová tak, že vypne diakritické znaky i na českém rozložení, takže česká qwerty, či qwertz se potom chová jako us. Což už normální není. Po té se musí odebrat ovladač klávesnice, resp. čtečky, aby se diakritika vrátila do fungujícího stavu.

Takže teď to funguje tak, že se při skenování musí přepnout z CZ do EN, aby správně skenovala. Bohužel nelze nastavit, jako některé čtečky, že když skenuje, tak se shiftem. Proto mne napadlo to rozložení pro každou kávesnici jiné. Přeci jen to přepínání rozložení je dosti otravné.
« Poslední změna: 29. 05. 2014, 22:47:19 od Petr Krčmář »

vn158

Re:Windows 7: různé rozložení klávesnic
« Odpověď #1 kdy: 30. 05. 2014, 09:24:46 »
Já jsem to řešil přepnutím na emulaci numerického bloku.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #2 kdy: 30. 05. 2014, 21:37:13 »
Můžeš to více rozvést? Když čtečku přepnu na emulaci numerického bloku, tak zase nebude asi akceptovat písmena v ḱodu, nebo bude?

pepak

« Odpověď #3 kdy: 31. 05. 2014, 07:09:21 »
Můžeš to více rozvést? Když čtečku přepnu na emulaci numerického bloku, tak zase nebude asi akceptovat písmena v ḱodu, nebo bude?
Čtečka se tváří jako pořád ta samá klávesnice. Rozdíl je v tom, jaké scan kódy posílá počítači pro jednotlivé symboly. Překlad ze znaků čárového kódu na vhodnou klávesnici si dělá sama. Tudíž jí nic nebrání, aby si pro symbol "5" vybrala, jestli chce poslat scan kód odpovídající klávese s číslicí 5 na hlavní části klávesnice (kterou pak ovšem ovladač české klávesnice ve Windows přeloží na "ř"), nebo klávese s číslicí 5 na numerické klávesnici (kde to ovšem bude náchylné na stav numlocku). Kdyby na to přišlo, tak by pro tu 5 mohla klidně zvolit symbol odpovídající F23.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 31. 05. 2014, 10:39:35 »
Dík, teď už mi to došlo, někdy to holt trvá déle. Hned jskmile budu u inkriminovaného stroje, tak to zkusím. ;-)