heh tak sem si dal jen ze srandy, co by na mym systemu znamenal cinammon
Total: 111 packages (105 new, 5 in new slots, 1 reinstall), Size of downloads: 476,720 kB
Conflict: 1 block (1 unsatisfied)
No ty vole
... btw zavislost omalovanek na init skriptech tomu rikam pokrok.
Jinak at si kazdej pouziva co chce, ze jo.
Tak jsem podstoupil peripetie se změnou OpenRC za systemd, vyzkoušel jsem různý DM a DE - konkrétně xdm, lightdm, gdm / cinnamon, mate, gnome, xfce a předchozí KDE s KDM.
Mám tu závěr...
Jako nejeden Linuxák i já jsem degradoval (nebo dospěl?) k tomu, že Gentoo (resp. libovolná oblíbená distribuce) je moc moc fajn, opravdu je, mám ho rád, kompilace mi vůbec nevadí, .... prostě vše nejlepší. ALE já chci dozadeke fungovat a momentálně nemám žádné jednoduše instalovatelné přednastavené hezké a plně funkční grafické prostředí.
Cinnamon od počátku nespolupracuje (odhlášení a přepnutí uživatele nefunguje)
GNOME 3 je obrovskej, ale myslím tím
ORBOVSKEJ, výsměch (wtf? menu ve stylu mobilu? hlavní panel ve stylu mobilu? ikony jako pro slepý)
XFCE mi přišlo takový nemastný neslaný, ale při troše snahy možná funkční (nechci do toho ale vkládat čas)
MATE je zatím nejlepší, ale trpí na relativně častý záseky a různý výpadky jednotlivých částí...
LightDM je celkem funkční
XDM asi známe všichni :-)
GDM je sice krásný, ale na jeho zobrazení čekám taaaaaaak dlouho, že bych u toho počítače dřív umřel...
Takže lidičky, někteří mě už trochu znáte, pokládám zásadní otázku - Mám na desktop (který používají také BFU) vrátit KDE a doufat, že tentokrát pojede ok NEBO mám jít do Ubuntu 14.04 LTS?