Vím že mi java moc nejde, ten předmět ale udělat musím :/ Vím že na to moc nemám hlavu, ale jak přesně tedy zjistím to ID? Tu hodnotu těch polí co bych tam měl dosadit? Ta metoda nic nevrací a pouze na nějaké ID nastaví ty hodnoty, přijde mi ale, že nikde není definované, na jaké ID. Asi Ti teď připadám vcelku jako tupec, ale vážně mi z celé javy jde hlava kolem 
No dobře, v tom jejich programu si to ID zvolíš sám jako argument té funkce load32bitImg, bude to číslo od nuly do jednatřiceti, dvaatřicet je velikost těch polí. Nemá to nic společného s tím, že to pracuje s 32bit obrázkama. Ten obrázek je z pixelů, kde každý pixel je ze čtyř osmibitových barev, red, green, blue a alpha, alpha je průsvitnost. A 8*4=32.
Kdyby jsi třeba potřeboval pracovat s více obrázkama, než je těch třicet dva, tak můžeš vytvořit třeba i větší pole, například
public static int pole[]=new int[123];
ID by jsi si pak vybíral z intervalu 0-122.
Jak už jsem ale psal, tohle řešení s polema mi připadá trochu divné. Vyrobil bych si v projektu další třídu, třeba s názvem Img32 která by šířku a výšku měla jako atributy:
class Img32
{
private int sirka,vyska;
private ByteBuffer data_b;
public Img32(int sirka,int vyska,ByteBuffer data_b)
{
this.sirka=sirka;
this.vyska=vyska;
this.data_b=data_b;
}
public void clear()
{
data_b.clear();
}
public int getW(){return sirka;}
public int getH(){return vyska;}
public ByteBuffer getData{return data_b;}
}
Upravil bych tu loadovací funkci :
public static Img32 Load32BitImg(String name,java.awt.GraphicsDevice GD,boolean trans){
Img32 obrazek=null;
try{
Image imgTemp;
imgTemp = (Image)ImageIO.read(new File(name));
ByteBuffer buf;
//System.out.println("Found File");
BufferedImage Bimg = GD.getDefaultConfiguration().createCompatibleImage(imgTemp.getWidth(null),imgTemp.getHeight(null),Color.BITMASK);
Bimg.getGraphics().drawImage(imgTemp,0,0,null);
if (trans)
setBTrans(Bimg,Bimg.getRGB(0,Bimg.getHeight()-1));
buf = ByteBuffer.allocateDirect((Bimg.getWidth()*Bimg.getHeight())*4);
for (int y = 0; y< Bimg.getHeight();y++){
for (int x = 0; x< Bimg.getWidth();x++)
buf.putInt(fixRGB(Bimg.getRGB(x, Bimg.getHeight()-y-1)));
}//END FOR LOOP
//System.out.println("BUFFER MADE");
obrazek=new Img32(Bimg.getWidth(),Bimg.getHeight(),buf);
}catch(IOException ie){
System.out.println("Error Reading Image");
}//END TRY AND CATCH STATEMENT
return obrazek;
}//END METHOD
}//END CLASS
s obrázkem, co ti ta funkce vyplivne, by se pak pracovalo takhle:
tempGL.glEnable(GL.GL_BLEND);
obrazek.clear();
tempGL.glRasterPos2i(X Position,Y Position);
tempGL.glDrawPixels(obrazek.getW(),
obrazek.getH(),
GL.GL_RGBA,
GL.GL_UNSIGNED_INT_8_8_8_8_REV,
obrazek.getData());
tempGL.glDisable(GL.GL_BLEND);
Snad se už chytáš. Dneska je snad mezinárodní den trpělivosti, nebo co

Je mi teda záhdou, jak jsi se dostal až k openGL bez znalosti programování. Naučit se programovat není zase tak těžký, jak se možná na první, zděšený, pohled může zdát, člověk na to nemusí být zrovna Ajnštajn, je to jenom o tom že do toho investuješ čas a hlavně se to musíš učit od jednoduššího po složitější, začínat rovnou s openGL není zrovna moc šťastný nápad. Zkus se třeba kouknout na pár tutoriálů od tohodletoho chlapa:
http://www.youtube.com/watch?v=Hl-zzrqQoSE&list=PLFE2CE09D83EE3E28