Lišta o blokování reklamy

Hmmm

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #660 kdy: 12. 06. 2014, 08:49:55 »
Prekvapuje ma vysoka uroven kratkozrakosti tunajsich diskuterov...

Len JA, JA, JA, JA mam pravo, JA platim, ...

Ale aj Root.cz plati. Za elektrinu, za priestory, za techniku, za pracu redaktorov,... Kopnut dozadeke vsetkych, ktori si myslia, ze kedze ONI si platia za elektrinu, ktoru zerie ich pocitac, tak vsetci musia pre nich robit zadarmo.

blizzard

« Odpověď #661 kdy: 12. 06. 2014, 09:03:08 »
co je take nepochopitelne na principe, ze ak Root nechce, aby si uzivatelia vyberali z obsahu, co je na ich voli, moze zaviest predplatne?

vsak to netreba vidiet tak jednostranne:
uzivatel ma nejake pravo, napr. zobrazovat si, co chce, pokym to neni nelegalne, a naopak nezobrazovat, co nechce
poskytovatel ma pravo zaviest predplatne, zasielat reklamu, alebo aj zivit sa uplne inym sposobom, hlavne to posledne vobec nie je jeho povinnost, na to zabudaju viaceri

« Odpověď #662 kdy: 12. 06. 2014, 09:14:47 »
co je take nepochopitelne na principe, ze ak Root nechce, aby si uzivatelia vyberali z obsahu, co je na ich voli, moze zaviest predplatne?
A co je nepochopitelného na principu, že když blokaři donutí Root zavést předplatné, tak se zbytečně obsah nedostane k lidem, kteří třeba předplatné nebudou schopní/ochotní zaplatit (např. ti studenti)?

Palo M.

« Odpověď #663 kdy: 12. 06. 2014, 09:17:45 »
Prekvapuje ma vysoka uroven kratkozrakosti tunajsich diskuterov...

Len JA, JA, JA, JA mam pravo, JA platim, ...

Ale aj Root.cz plati. Za elektrinu, za priestory, za techniku, za pracu redaktorov,... Kopnut dozadeke vsetkych, ktori si myslia, ze kedze ONI si platia za elektrinu, ktoru zerie ich pocitac, tak vsetci musia pre nich robit zadarmo.
To už je trochu off-topic (nepojednávaš o pôvodnej téme, ale o osobách diskutujúcich), no ale ty si s tým začal (aj keď to v tejto diskusii už myslím odznelo, takže skôr "opäť začal").

Ak niekto používa spojenia typu "myslím si", "podľa môjho názoru" a podobne (áno, často sa tam vyskytuje aj priamo slovíčko "ja"), považujem ho za korektného diskutéra, ktorý si sám uvedomuje, že prezentuje len svoj názor. A nielenže si to sám uvedomuje, ale to aj zdôrazňuje (tým slovíčkom "ja"), pretože pravdepodobne nestojí o to, aby s ním všetci súhlasili - ide mu v prvom rade o tú prezentáciu vlastného názoru (a nie o hlásanie univerzálnej pravdy).
No, niekto takých ľudí môže označiť za krátkozrakých, prípadne egoistov... to je vlastne tiež názor (aj keď, opakujem, v tejto téme je to off-topic).

Ale ďakujeme ti za prejavenie názoru, čo teba prekvapuje a kam by si ty najradšej kopol istých ľudí. Ach moment... ::)

blizzard

« Odpověď #664 kdy: 12. 06. 2014, 09:31:35 »
A co je nepochopitelného na principu, že když blokaři donutí Root zavést předplatné, tak se zbytečně obsah nedostane k lidem, kteří třeba předplatné nebudou schopní/ochotní zaplatit (např. ti studenti)?

doteraz si mi odpovedal myslienkovo celkom na urovni, ale toto je, prepac, uplna hovadina ci demagogia ci co.
to akoze teraz ked si ja nemozem dovolit predplatne niecoho, napr. prenajmu bytu, mam za to obvinit kohokolvek ineho? vsak asi je na mne, ci budem sa snazit a makat, aby som na to mal, alebo budem ako prislusnik kofomensiny s natiahnutou rukou, "dyk sak ani na 10 prepraviek vodky neeni mesacne, zvyste davky dyk"

predpokladam, ze mi neuveris, kym neuvidis vypis z uctu, ale platil som si predplatne na roznych strankach a nejake casopisy, od rocnych cien tusim <5€ az do skoro 100€. ak nahodou dostanem vypoved a nebudem mat na tu 100€ stranku, mam za to obvinit koho? teba? ctenarov rootu? vladu? zidov?
ja si myslim, ze iba seba.

Nobody

« Odpověď #665 kdy: 12. 06. 2014, 09:55:42 »

Myslis neplatici cerne pasazery? Tak tam je nepochopitelne predevsim to, proc by root zavadel predplatne, aby se k nim nedostal obsah, a pak se divil, ze se k nim nedostava.

Mimochodem, podle mne bys mel provoz roota minimalne z poloviny zatahnout zrovna ty, protoze generujes asi tak polovinu hitu, alespon na foru, a nejvic zatezujes server.

robert

« Odpověď #666 kdy: 12. 06. 2014, 10:01:28 »
root.cz nemuze zavest pristup jen pro predplatitele z toho duvodu ze s ohledem na kvalitu clanku by mel asi tak 10 ctenaru ...

noname

« Odpověď #667 kdy: 12. 06. 2014, 10:51:27 »
Bylo by škoda, kdyby se ukázalo, že měl Mirek Prýmek pravdu.
Moje maminka vžycky říkala, že kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Je tady na fóru třeba taky placená sekce pro nabídky práce. Jeden inzerát stojí pětistovku, což je nějakým zázrakem zrovna částka, kterou jsou prý chudí anonymové ve své blahosklonnosti ochotní zaplatit za rok čtení Roota. Jo a taky se tam dá platit převodem na účet s variabilním symbolem. Klidně složenkou. Což je nějakým zázrakem přesně ten způsob, který chudí anonymové požadují.

Tak jsem zvědavej na tu záplavu inzerátů, co se tam objeví... Můžem to i gamifikovat formou sázek na to, kolik tam bude inzerátů. Já, starý pesimista, sázím na nulu :)
Tak to si klidně vsaďte. Za sebe jsem mluvil o stokoruně, o vyšších částkách jsem mluvil v souvislosti s konceptem (z obch. hlediska nemá smysl se fixovat jen na jednu malou částku). Takže ano, sto korun jsem ochoten přispět. Stále čekám na číslo účtu, které nikde na stránce nevidím. Až tam bude (a ono tam podle Petra Krčmáře nejspíše bude) tak tam přijde i můj příspěvek. Pokud chce Root po čtenářích peníze, měl by jim dát dostatečně jednoduchý a univerzální způsob, jak to udělat.

kardinal korec

« Odpověď #668 kdy: 12. 06. 2014, 11:08:13 »
Tak ma napada - a ak by root prijmal dary trebars tou postovou slozenkou, mohol by potom pre tych ludi co poslali dar vypnut reklamy ako odmenu za podporu ? Napr. by prispievatel do spravy pre adresata napisal meno uctu na roote, a nasledne by mal ten uzivatel po prihlaseni root aj forum bez reklam ? Niekde som videl podobny system (myslim u nejakeho privatneho L2 serveru) a mne to prislo trochu divne, ze za dar (davany dobrovolne a bez naroku na vratenie) dostavaju ludia nejake vyhody (ehm odmeny za podporu:D)...

pre zaznam: Osobne tento system povazujem za koninu... ja by som dal vlavo od hlavnej stranky panel odhora az dole, a tam kopu textovych reklam... ale nevadi mi ani sucasny system...

Hmmm

« Odpověď #669 kdy: 12. 06. 2014, 11:20:55 »
Bylo by škoda, kdyby se ukázalo, že měl Mirek Prýmek pravdu.
Moje maminka vžycky říkala, že kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Je tady na fóru třeba taky placená sekce pro nabídky práce. Jeden inzerát stojí pětistovku, což je nějakým zázrakem zrovna částka, kterou jsou prý chudí anonymové ve své blahosklonnosti ochotní zaplatit za rok čtení Roota. Jo a taky se tam dá platit převodem na účet s variabilním symbolem. Klidně složenkou. Což je nějakým zázrakem přesně ten způsob, který chudí anonymové požadují.

Tak jsem zvědavej na tu záplavu inzerátů, co se tam objeví... Můžem to i gamifikovat formou sázek na to, kolik tam bude inzerátů. Já, starý pesimista, sázím na nulu :)
Tak to si klidně vsaďte. Za sebe jsem mluvil o stokoruně, o vyšších částkách jsem mluvil v souvislosti s konceptem (z obch. hlediska nemá smysl se fixovat jen na jednu malou částku). Takže ano, sto korun jsem ochoten přispět. Stále čekám na číslo účtu, které nikde na stránce nevidím. Až tam bude (a ono tam podle Petra Krčmáře nejspíše bude) tak tam přijde i můj příspěvek. Pokud chce Root po čtenářích peníze, měl by jim dát dostatečně jednoduchý a univerzální způsob, jak to udělat.
100 Kc mesacne predpokladam. :) Uz tu zaznelo, ze rocne, ale to som povazoval len za nevhodny vtip.

« Odpověď #670 kdy: 12. 06. 2014, 11:25:14 »
Za sebe jsem mluvil o stokoruně
No a kde je problem? Kup si inzerat za petistovku a mas predplaceno na 5 obdobi. Nebo se dej dohromady s jednim clovekem, ktery taky Root cte a mate oba predplaceno na 2.5 obdobi.

noname

« Odpověď #671 kdy: 12. 06. 2014, 11:31:59 »
Až budu mít 500, předplatím si 500. Teď mám 100, tak dám 100.

--i

« Odpověď #672 kdy: 12. 06. 2014, 11:50:06 »
Tak poslat na ten ucet pro inzeraty jde i ta 100Kc

Krysa1

« Odpověď #673 kdy: 12. 06. 2014, 11:54:45 »
Z hlediska nás čtenářů, kteří v podstatě svou hojnou návštěvností umožňujeme Rootu inkasovat zmíněný balík peněz za reklamu, neodvádí Root odpovídající práci. Otázka je kolik z vás si to uvědomuje a jak se zachová.

S tímto pohledem na věc plně souhlasím.

* root.cz není komunitní web, ale firma. Jeho účelem je vytvářet zisk majitelům, případně zajistit dobré bydlo za málo mozolů pro zaměstnance.

* když bych se zeptal kolik si nese domů o výplatě p. Krčmář (nezajímá mě to, je to jen příklad), nebo kolik dostane autor převážně nekvalitních komixů, dozvím se logicky, že mi po tom nic není.

* když se root.cz zeptá, kde na to má brát, když blokuji reklamu, odpovídám stejně - nic mi do toho není.

* pokud root skončí může to být klidně i dobře, protože se uvolní prostor pro jiné projekty, které mohou být i lepší.

* přesná čísla samozřejmě nemám, ale je jasné, že root dostává za reklamu i tak celkem dost slušné prachy. Odpovídá produkt těmto nákladům?  Za mě říkám:"ani omylem", ale jak už jsem psal výše, taktéž mi do toho nic není.

blizzard

« Odpověď #674 kdy: 12. 06. 2014, 12:11:26 »

S tímto pohledem na věc plně souhlasím.

* root.cz není komunitní web, ale firma. Jeho účelem je vytvářet zisk majitelům, případně zajistit dobré bydlo za málo mozolů pro zaměstnance.

* když bych se zeptal kolik si nese domů o výplatě p. Krčmář (nezajímá mě to, je to jen příklad), nebo kolik dostane autor převážně nekvalitních komixů, dozvím se logicky, že mi po tom nic není.

* když se root.cz zeptá, kde na to má brát, když blokuji reklamu, odpovídám stejně - nic mi do toho není.

* pokud root skončí může to být klidně i dobře, protože se uvolní prostor pro jiné projekty, které mohou být i lepší.

* přesná čísla samozřejmě nemám, ale je jasné, že root dostává za reklamu i tak celkem dost slušné prachy. Odpovídá produkt těmto nákladům?  Za mě říkám:"ani omylem", ale jak už jsem psal výše, taktéž mi do toho nic není.

pod toto sa podpisujem. root je firma, platia pre neho take iste pravidla ako pre inych. pokym davaju obsah v forme, ze si mozem nezobrazit, co ja chcem, nevidim v tom problem. ak by zaviedli predplatne, hackovat by som to nesiel. to uz by som povazoval za "nemoralne"