Server v posledním tažení?

Re:Server v posledním tažení?
« Odpověď #15 kdy: 02. 04. 2014, 23:51:49 »
Teď se mi to stalo taky, po delší době. Jdu nahlásit, že problém není vyřešen. Díky za info.

Lol Phirae

« Odpověď #16 kdy: 08. 04. 2014, 18:21:13 »
I po týdnu je problém stále nevyřešen. Krom toho mezitím někdo stihl:

- rozjebat zobrazování registrovaných uživatelů (všichni registrovaní uživatelé se zobrazují jako "Uživatel si v profilu nezvolil přezdívku")
- domrvit používání značky <code> v komentářích pod články a zprávičkami
- rozbít odkazy, takže po otevření rubriky a následném kliku na článek se zobrazí hláška "stránka nenalezena", i když článek existuje

>:(

Lol Phirae

« Odpověď #17 kdy: 11. 04. 2014, 21:15:15 »
To fakt nikdo nehodlá řešit ani ty přezdívky, zjevně rozbité na všech webech IInfa? Opravdu to úžasně "zpřehledňuje" diskuse.  :o >:(

« Odpověď #18 kdy: 11. 04. 2014, 22:17:45 »
Ten problém s padáním je vyřešený, by to problém se sessions v MySQL. Nasadil se jiný způsob ukládání a další problémy nepozorujeme. Mně se nic podobného už delší dobu nestává. Pokud tobě jo, tak prosím přesné info: jak to vypadá, co to dělá, za jakých okolností.

Zobrazování registrovaných uživatelů je v pořádku, nedělá to všem, ale jen těm, kteří si nepřejí zveřejňovat údaje. Je to zapnuté v profilu a je možnost si pak zvolit přezdívku. Jinými slovy můžu uvést, že jsem Petr Krčmář, ale veřejně se bude ukazovat moje přezdívka Batman. Pokud tu přezdívku neuvedu, je tam tenhle výplňkový text.

Code jsem zkusil a vloží to obsah do rámečku. To je chyba, má to být inline, nahlásil jsem.

Odkazy v archivu byly rozbité, místo URI /zpravicky/ to tam vkládalo /clanky/. Už je to opravené.

Lol Phirae

« Odpověď #19 kdy: 11. 04. 2014, 22:32:20 »
Zobrazování registrovaných uživatelů je v pořádku, nedělá to všem, ale jen těm, kteří si nepřejí zveřejňovat údaje. Je to zapnuté v profilu a je možnost si pak zvolit přezdívku. Jinými slovy můžu uvést, že jsem Petr Krčmář, ale veřejně se bude ukazovat moje přezdívka Batman. Pokud tu přezdívku neuvedu, je tam tenhle výplňkový text.

To je báječné. A jako, to nikoho nenapadlo, že ta přezdívka by měla být u uživatelů, co nechtějí zveřejňovat svoje jméno, jaksi, hmmmm... povinná?  ::)

« Odpověď #20 kdy: 11. 04. 2014, 22:41:34 »
Je to složitější. Volba nezobrazování osobních údajů je tam prakticky odjakživa a fungovala pro zobrazení profilu jinému uživateli. Ovšem nezohledňovala se při napsání komentáře. Takže si můžu své jméno skrýt v profilu, ale stejně pod ním píšu komentář. Jeden čtenář si to teď uvědomil a napsal nám to. My jsme uznali, že to je nesmysl a rozhodli jsme se pro změnu. Ta teď byla nasazena.

Museli jsme ale rozhodnout, co s lidmi, kteří tu volbu už dřív zapnuli. Rozhodli jsme se, že to prostě začne fungovat správně a jméno se skryje. Ovšem pokud ta přezdívka vyplněná není, objeví se výplňkový text. Nelze jinak, protože v opačném případě bychom museli ukázat jméno, které si ale uživatel zveřejnit nepřeje.

Většině lidí to už funguje, ostatní si musí téhle věci všimnout (je jich pár) a nastavit si přezdívku v profilu. Tím si nastaví, co se má v diskusi zobrazovat a je to.

Čili to celé je narovnání stavu.

Lol Phirae

« Odpověď #21 kdy: 11. 04. 2014, 22:51:32 »
(je jich pár)

Hmmm, např. zde (cca 100 komentářů), tady cca 200 komentářů, opět nevidím jediného registrovaného uživatele, který by nevypadal jako "Uživatel si v profilu nezvolil přezdívku" (s výjimkou Petr Krčmář). Teda fakt nevím, ale snad není problém ty uživatele vynuceně odhlásit změnou cookie a při přihlášení je donutit ten nick vyplnit, ne?

« Odpověď #22 kdy: 11. 04. 2014, 22:53:47 »
OK, zjistím víc. Pravda je, že zobrazit dialog „vyplň si povinně přezdívku“ by bylo logické.

Lol Phirae

« Odpověď #23 kdy: 16. 05. 2014, 11:36:05 »
1/ Stále, resp. opět (asi dva týdny byl klid) dostávám internal server error.
2/ Stále jsou zde mraky lidí bez přezdívky.
3/ Soudě podle kvality obsahu zde na Rootu, ale i jinde (Lupa apod.) jsem spíš tohle vlákno měl pojmenovat "Internet Info v posledním tažení".  ::)

« Odpověď #24 kdy: 16. 05. 2014, 12:35:50 »
Ano, všiml jsem si toho taky, už to řeším s adminy.

Řešení přezdívek je naprogramované a připravené, s další verzí by se to mělo objevit na webu. Při psaní komentáře se objeví informace o tom, že uživatel nemá v profilu zvoleno, jak se má jeho jméno objevovat a bude tam link na profil, kde to bude možné změnit.

Lol Phirae

« Odpověď #25 kdy: 23. 05. 2014, 11:55:58 »
Ano, všiml jsem si toho taky, už to řeším s adminy.

Čím dál tím horší, rozhodně nevyřešeno.

DK

« Odpověď #26 kdy: 23. 05. 2014, 13:53:59 »
no a do toho parkrat za den Hello World z Apache... zeby loadbalancer a nenakonfigurovany node?

Lol Phirae

« Odpověď #27 kdy: 16. 06. 2014, 12:34:54 »
Zcela katastrofální stav. Dnes web opakovaně zcela nedostupný, jinak příšerný lag, internal server error...  :o ::)

« Odpověď #28 kdy: 16. 06. 2014, 13:05:00 »
Informovali jsme na Twitteru: byli jsme (a stále ještě jsme) pod velkým DDoS útokem. Zahraniční botnet se snaží tavit Měšec tím, že z něj stahuje stovky tisíc stránek najednou. Samozřejmě to postihne i ostatní weby, které na tom clusteru běží.

Lol Phirae

« Odpověď #29 kdy: 16. 06. 2014, 14:02:52 »
Informovali jsme na Twitteru:

Aaaaa. To fakt nečtu.

Zahraniční botnet se snaží tavit Měšec tím, že z něj stahuje stovky tisíc stránek najednou. Samozřejmě to postihne i ostatní weby, které na tom clusteru běží.

Nooo, ale zase ty tržby za reklamu jak to zvedne!  ;D :P