Výběr mobilního telefonu s WP

Pupi1

Výběr mobilního telefonu s WP
« kdy: 17. 03. 2014, 12:40:41 »
Priatelka chce odo mna radu pri kupe mobilneho telefonu. Ale kedze ja som zastanca WP a nie Androidu, od ktoreho ju odradzam, tak sa pozeram hlavne len na parametre mobilu. Vyber sme zuzili na tieto 3 telefony:

LG Optimus L9 II - http://www.alza.sk/lg-d605-optimus-l9-ii-white-d482860.htm
Sony Xperia SP - http://www.alza.sk/sony-xperia-sp-c5303-red-d428101.htm
Samsung Galaxy S4 mini - http://www.alza.sk/samsung-galaxy-s4-mini-i9195-white-d442888.htm

Zatial by som sa priklonil k tomu LG, ale nemam so ziadnym z nich skusenosti, tak ak niekto ma alebo pozna co to o tychto znackach, tak budem rad, ak sa podeli o informacie.

« Poslední změna: 17. 03. 2014, 13:09:52 od Petr Krčmář »

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Vyber mobilneho telefonu
« Odpověď #1 kdy: 17. 03. 2014, 12:47:25 »
Priatelka chce odo mna radu pri kupe mobilneho telefonu. Ale kedze ja som zastanca WP a nie Androidu, od ktoreho ju odradzam, tak sa pozeram hlavne len na parametre mobilu. Vyber sme zuzili na tieto 3 telefony:

Sony Xperia SP - http://www.alza.sk/sony-xperia-sp-c5303-red-d428101.htm
Samsung Galaxy S4 mini - http://www.alza.sk/samsung-galaxy-s4-mini-i9195-white-d442888.htm

Zatial by som sa priklonil k tomu LG, ale nemam so ziadnym z nich skusenosti, tak ak niekto ma alebo pozna co to o tychto znackach, tak budem rad, ak sa podeli o informacie.

Příznivec WP můžeš být, ale přítelkyně na Tebe bude potom naštvaná, že v telefonu musí dělat věci úplně jinak, než její okolí. A mezi námi. WP fakt není to pravé ořechové. Ono vůbec mobilní systémy na tom nějak dvakrát dobře nejsou.

Pupi1

« Odpověď #2 kdy: 17. 03. 2014, 12:54:01 »
nerobme tu zbytocny flame o tom, ci je WP lepsi/horsi ako Android. Dostali by sme sa do bezvychodiskoveho stavu. Skor by som chcel radu k tym 3 mobilom  :)

RHtronix

« Odpověď #3 kdy: 17. 03. 2014, 13:14:08 »

Ten LG mám. Jsem spokojen, jen se mi potvrdily 3 věci, které se probírají v recenzích
1) po měsíci začne trošku vrzat zadní kryt,
2) nemá senzor okolního osvětlení -> 95% používám podsvětlení na 0, ale na sluknu se musí jas přidat,
3) nemá notofikační diodu - to zas tak nevadí, dá se když tak řešit notifikačními aplikacemi...
a pod čarou - je docela hladký (ale pro něžné pohlaví může být výhoda)

Obecně jsem spokojen, baterka 3-4 dny - jas skoro furt na 0%, trochu data, trochu wifi, cca 15min volání + 5sms denně....

Když tak další dotazy sem.

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Výběr mobilního telefonu s WP
« Odpověď #4 kdy: 17. 03. 2014, 14:30:04 »
Z výběru těchto tří bych asi sáhl po sony, přestože jsem silným odpůrcem této značky. Ale poměr zpracování, výkon, cena je prostě na jejich straně. Nicméně víš, že všechny tři odkazy jsou platformou Android?

TomasP

« Odpověď #5 kdy: 17. 03. 2014, 17:09:50 »
Osobně bych LG už nikdy nechtě po zkušenostech s 4XHD! Takže to SONY.
Jinak jsem již nějaký ten pátek šťastný majitel Samsung ATIV S a vše šlape jak hodinky, jinak v této ceně Nokii1320 pokud WP

nereknu

« Odpověď #6 kdy: 17. 03. 2014, 19:23:36 »
Taky se priklanim k sony.

Tygre, je pelne ze mluvis o tom jak je wp na hovno, pouzivals ho tak 2 mesice? Ja mam android a wp a wp ma jedinou nevyhodu- nizky pocet aplikaci, ale to se lepsi. U androidi ti jich najdu desitky ;-)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #7 kdy: 17. 03. 2014, 20:13:20 »
Taky se priklanim k sony.

Tygre, je pelne ze mluvis o tom jak je wp na hovno, pouzivals ho tak 2 mesice? Ja mam android a wp a wp ma jedinou nevyhodu- nizky pocet aplikaci, ale to se lepsi. U androidi ti jich najdu desitky ;-)

Měl jsem přímo od MS zapůjčen mobil na půl roku. Byla to nějaká Nokie. Ale asi jsem byl špatně pochopen. Jednak jsem nepsal, že WP je na hovno a jednak jsem dopsal že i ostatní mobilní systémy na tom nejsou nic moc. Firefox jsem zatím v ruce neměl, ale moc velké naděje mu také nedávám. Nicméně nedávno jsem tu viděl nějaký mobilní OS (tizen?), který vypadal velmi dobře, ale možná je to tím, že už si to tolik nevybavuji. Nevím, ať se snažím, jak se snažím, pořád mi přijde u všch systémů ergonomie ovládání taková těžkopádná. Říkám si, že to musí jít vymyslet lépe a rychleji. U Androida díky velkému počtu customizovacích aplikací lze tak nějak dosáhnout toho, že mi mobil padne do ruky, aniž bych z toho vyletěl z kůže. V době, kdy jsem měl půjčenou tu Nokii, tak nebylo možné na WP něčeho podobného dosáhnout. Na druhou stranu WP v základu má tu ergonomii lepší, než android v základu. Nicméně mé přítelkyni bych stejně doporučil androida, protože až bude sedět s babama u vínka, tak aby nenadávala, že má to ovládání obrázků jiné, než její kamarádky a tak tam byla za blbku ...

Pupi1

« Odpověď #8 kdy: 18. 03. 2014, 09:45:00 »
WP som nedal preto, lebo priatelka ho nechce, tak nebudem ju viacej presviedcat. Tiez sa priklana k sony a myslim, ze aj ja.

w4rr10r

« Odpověď #9 kdy: 18. 03. 2014, 15:15:14 »
BTW zajímalo by mě, co je na tom 4,3palcovém pádle "mini", o těch ostatních nemluvě.

czuty

« Odpověď #10 kdy: 18. 03. 2014, 22:05:20 »
WP som nedal preto, lebo priatelka ho nechce, tak nebudem ju viacej presviedcat. Tiez sa priklana k sony a myslim, ze aj ja.
Ale nadpis dotazu máš "Výběr mobilního telefonu s WP"...  ;)

Pupi1

« Odpověď #11 kdy: 19. 03. 2014, 10:19:33 »
Ja som takyto nadpis neuviedol, vobec som tam nema WP. Zrejme pan Petr Krcmar ma vo zvyku prekrucovat veci, ak to teda upravil on. Nejeden krat sa mi stalo, ze nadpis zmenili, dokonca ho prelozili do cestiny. Nechapem z akeho dovodu, asi aby ceski uzivatelia lepsie porozumeli :)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #12 kdy: 19. 03. 2014, 10:42:03 »
Tohle je smutná záležitost rootu, stejně jako přejmenování rozeběhlého vlákna, můžeme to tu psát horem dolem, ale je to prd platné.

Jimm

« Odpověď #13 kdy: 19. 03. 2014, 12:05:55 »
Také mě to štve, kolikrát bych se vsadil že byl můj nadpis srozumitelnější.

Lol Phirae

« Odpověď #14 kdy: 19. 03. 2014, 12:52:32 »
Tohle je smutná záležitost rootu, stejně jako přejmenování rozeběhlého vlákna, můžeme to tu psát horem dolem, ale je to prd platné.

To přejmenování předmětu mě neskutečně vytáčí. Kdysi jsem tady položil dotaz na rozbitý PXE boot FreeBSD. Nikdo asi týden neodpověděl, a když jsem to asi po třech týdnech hledal znova podle předmětu, který jsem si přesně pamatovat a který přesně vystihoval problém, tak jsem dotaz samozřejmě nenašel.

Kurník, co do toho hrabete???!!!