"ios mnohem lepe vyuziva vykon zarizeni", lebo a) apple ma de facto tri zariadenia a nie tritisic, ergo moze optimalizovat prave tak ako to robia na hernych konzolach b) ich zariadenia su high-endove, teda trochu inde, nez vami argumentovane 512mbove zariadenie, ktore sa dnes predava za 50 eur v bazari
to vas argument opat mozeme poslat do roviny "zkuste rozbehnout windows 7 na 512MB ram, bude to stat za starou belu, ergo c++ suxalot"
"jine aplikace tim trpi furt", lebo su mnohokrat zle napisane. napr. pisu asi tak efektivne, ako hore uvedeny kod pre pracu s maticami a podobne. alebo, aby som nekydal, v androide 4.x sa zmenilo pre pracu s databazami, kde sa data neloaduju v hlavnom vlakne, akurat nie kazdy vyvojar na to prisiel.
ja stale netusim, co ine chcete oznamit svetu, len nez java je pomala; nepoviete v porovnani s cim; a ak poviete, tak vase porovnavane veci su z ineho sveta
pointa tejto debaty je v tom, ze na houby budete robit wtf mikrooptimalizacie, ked vas kod algoritmicky smrdi na kilometer a vase znalosti jazyka a platformy su biedne, pripadne na urovni bulvarneho dennika