Ahoj,
pořídil jsem si Lenovo T440p (Core i7, SSD disk). K tomu ThinkPad ULTRA dock. Napájení, síť funguje dobře, ale se zbytkem periférií mám trochu problém.
V první řadě nefunguje zvukový výstup do sluchátek. Rychlý test s jinou T440 s Windows 8 prokázal, že dockinou to není. Bohužel nevím jestli je to teda problém Linuxu (konkrétně Ubuntu 13.10) a nebo mým NB.
Externí monitor funguje, testoval jsem VGA, DVI, HDMI (dokonce funguje zvuk přes HDMI), problém je v tom, že po nějaké době provozu (hodiny) začne vypadávat. Na 2 sekundy zmizí obraz a zase se objeví. Grafická karta je NVIDIA Corporation GK208M, ovladače noveau.
No a asi 2x se mi stala podobná věc i s externím bezdrátovou klávesnicí a myší (přes USB modul). Z ničeho nic přetaly fungovat, musel jsem USB píchnout přímo do notebooku.
V současné době dock používám, ale monitor a sluchátka mám píchnutá přímo do NB, což dost omezuje jeho použitelnost.
Chci se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost a nebo naopak nějakou lepší? Google mlčí...