Zkušenosti s Lenovo T440 a dockinou

neron

Zkušenosti s Lenovo T440 a dockinou
« kdy: 10. 03. 2014, 09:47:40 »
Ahoj,
pořídil jsem si Lenovo T440p (Core i7, SSD disk). K tomu ThinkPad ULTRA dock. Napájení, síť funguje dobře, ale se zbytkem periférií mám trochu problém.

V první řadě nefunguje zvukový výstup do sluchátek. Rychlý test s jinou T440 s Windows 8 prokázal, že dockinou to není. Bohužel nevím jestli je to teda problém Linuxu (konkrétně Ubuntu 13.10) a nebo mým NB.

Externí monitor funguje, testoval jsem VGA, DVI, HDMI (dokonce funguje zvuk přes HDMI), problém je v tom, že po nějaké době provozu (hodiny) začne vypadávat. Na 2 sekundy zmizí obraz a zase se objeví. Grafická karta je NVIDIA Corporation GK208M, ovladače noveau.

No a asi 2x se mi stala podobná věc i s externím bezdrátovou klávesnicí a myší (přes USB modul). Z ničeho nic přetaly fungovat, musel jsem USB píchnout přímo do notebooku.

V současné době dock používám, ale monitor a sluchátka mám píchnutá přímo do NB, což dost omezuje jeho použitelnost.

Chci se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost a nebo naopak nějakou lepší? Google mlčí...

fredy

Re:Zkušenosti s Lenovo T440 a dockinou
« Odpověď #1 kdy: 10. 03. 2014, 10:15:58 »
K tejto dokine som si len povzdychol, kde su tie stare casy thinkpadov  ;)
Mam ju k t540, pod W8.x bolo to vypadavanie obrazu, niekedy sa neprebrala s hibernacie...
Pod W7 bezi video az na drobne nedostatky uspokojivo.
Co mna na tej dokine najviac irituje je ze ked notebook prejde do spanku,
tak sa z pripojenych externych reproduktorov zacne ozyvat silny brum.
mam podozrenie, ze na kostre je nejake napatie, pretoze minule ked som prepajal kabel, tak som citil ze ma to jemne kope  :)
Len som to este nemal cas odmerat.
A este jdna perlicka - original napajaci zdroj k notebooku je vacsi, ale neda sa dokine uspojivo pouzit, lebo cca raz za hodinu na pol sekundy vypadne napajanie, co sice notebooku ako takemu nevadi, ale vypadnu monitory a v polovicke pripadov ich uz notebook neidentifikuje  >:(

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #2 kdy: 10. 03. 2014, 10:41:58 »
No nevím, ale pokud dock nefunguje tak, jak má, asi by nebylo od věco omlátit jej výrobci o hlavu. A pokud to reklamace nevyřeší, tak omlátit i celý notebook. Určitě to máte ještě v záruce. Člověk přeci neutratí 50k za něco, co nemůže používat tak, jak by si přál.

neron

« Odpověď #3 kdy: 10. 03. 2014, 10:48:23 »
NB je od zaměstnavatele, finační stránka mě nebolí, ale jak říkám, s jiným NB+Widle to funguje o poznání lépe a já se nějak snažím dopátrat toho, jestli není problém v Linuxových driverech. Pak bych to mohl reklamovat donekonečna.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 10. 03. 2014, 11:02:30 »
NB je od zaměstnavatele, finační stránka mě nebolí, ale jak říkám, s jiným NB+Widle to funguje o poznání lépe a já se nějak snažím dopátrat toho, jestli není problém v Linuxových driverech. Pak bych to mohl reklamovat donekonečna.

Tak je to relativně nový stroj, takže tam budou problémy s ovladači. Nicméně i to je důvod k reklamaci, pokud si člověk koupí stroj na základě předchozí zkušenosti se značkou, kde nebyl problém s Linuxem, tak nesplňuje Tvé očekávání. Ovšem, když je to stroj zaměstnavatele, tak s tím člověk momentálně asi nic nenadělá. Buď se smířit s neduhy a používat Linux, nebo se na něj vykašlat a hodit tam Windows.

« Odpověď #5 kdy: 10. 03. 2014, 17:51:13 »
Proste widle no jako bootloader pro virtualbox s Ubuntu 12.04. Nic lepsiho s notebookem nevymyslis, uz kvuli vydrzi na baterku
Děkuji za možnost editace příspěvku.

neron

« Odpověď #6 kdy: 10. 03. 2014, 18:12:56 »
Používám Linux zhruba od roku 1996, na IBM/Lenovo od roku 2005. Takže instalovat Windows není cesta, kterou bych se chtěl vydat. Hledám pouze někoho s podobnou konfigurací, kdo by se podělil o zkušenosti - buď bude mít stejné problémy, což bude dobře, protože to znamená že HW je v pořádku a SW se časem poladí. Nebo je mít nebude a pak se uvidí.

DK

« Odpověď #7 kdy: 10. 03. 2014, 19:06:44 »
ad grafika, co proprietarni ovladace?

neron

« Odpověď #8 kdy: 11. 03. 2014, 20:42:25 »
Tak abych to uzavřel, zkusil jsem z vyhledávání vynechat "linux" a výsledek se dostavil - jedná se o známou chybu firmware dockiny. Viz: http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?DocID=HT081248

Ještě jsem nenašel nikoho ochotného s Windows, kdo mi tu dockinu aktualizauje, ale popis problémů odpovídá přesně.

Zvukový výstup je jiný problém, to asi zkusím vyřešit nějakou externí USB zvukovkou píchnoutou do dockiny, těch 300 tomu ještě obětuju.