Dualboot nefunguje

Jirka

Dualboot nefunguje
« kdy: 13. 03. 2014, 21:05:15 »
Ahoj, potřebuji pomoc, nainstaloval jsem si OpenSuse 13.1 na vyhrazený oddíl, čekal jsem, že GRUB bez problému najde Windows 7 a přidá mi odkaz na spuštění, nestalo se tak.

/dev/sda 596.17 GB  Pevný disk
/dev/sda1 25.00 GB Hidden Win95 FAT recovery  uložen recovery oddíl pro obnovu oken, nedá se spustit.
/dev/sda2 150 GB NTFS OS zde je Windows 7, tedy disk C:
/dev/sda3 421.17 GB Extended
/dev/sda5 221.17 GB NTFS zde jsou osobní soubory, disk D:
/dev/sda6 2.01 GB Linux swap
/dev/sda7 20 GB Ext 4 root adresar OpenSuse
/dev/sda8 177.99 GB Ext 4 home adresar OpenSuse
dale jsou nejake tmpfs oddíly


u GRUBU mám zatržené tyto volby v YaST2:
   umístění zavaděče:   spouštět z rozšířeného oddílu.


Prosím o pomoc.
« Poslední změna: 14. 03. 2014, 13:03:01 od Petr Krčmář »


Re:Dualboot nefunguje.
« Odpověď #1 kdy: 13. 03. 2014, 21:19:51 »
Zasadni otazka: je to GRUB, nebo GRUB2? Vychozi volba je tusim dvojka, ale v ni se vubec nevznam :P

Jirka

Re:Dualboot nefunguje.
« Odpověď #2 kdy: 13. 03. 2014, 21:22:58 »
GRUB 2

Jirka

Re:Dualboot nefunguje.
« Odpověď #3 kdy: 13. 03. 2014, 21:34:55 »
Ještě mě napadlo, obnovit původní zavaděč  http://wiki.ubuntu.cz/odstran%C4%9Bn%C3%AD_ubuntu#windows_vistawindows_7
Bude to fungovat ?

Jirka

Re:Dualboot nefunguje.
« Odpověď #4 kdy: 13. 03. 2014, 23:11:31 »
Problém vyřešen, nakonec mě zachránil disk pro opravu systému Windows vytvořený na cizím PC. GRUB 2 už nikdy více, nevěřím mu.