ČSN normy v Debianu

k3rn3l3rr0r

• *
  • 36
  • K3rn3l Ultras
    • Zobrazit profil
Re:ČSN normy v Debianu
« Odpověď #15 kdy: 07. 03. 2014, 10:15:05 »
- evidetně nikdo neví proč ti to na linuxu nejede. Hold nezvývá nic jiného než to řešit přes Windows. Doporučuji zavolat na help i když pochybuji že ta ženská co to má na starosti vůbec bude tušit něco o linuxu, podporovaných jádrech atd.. ;D ;D

PS. no jo no, LINUX, to je třeba jeden z důvodů proč technická sféra jede na windows, CAD/CAM vč. FEM nefungují, ovladače plotterů taky ne, ale lepší se to - možná tak za 20 let to už bude reálné.

BricsCAD je plně funkční alternativa AutoCADu pro Linux, vyzkoušeno v ostrém provozu výrobní společnosti. Na firmě je 20 stanic a ani jedna instalace Windows... Účetnictví ve FlexiBee = multiplatformní... Evolution na email a kalendáře, Chrome na prohlížení internetu... Nic víc není potřeba. A existují i opensource prohlížeče DWG souborů pro lidi, kteří je potřebují jen prohlížet a tisknout. Takže - jde to, ale musí se chtít.

K tématu mohu ještě dát k dobru odpověď podpory File-Open Pluginu, kterou jsem obdržel v listopadu 2013:

Citace
Hello,

Regrettably, Adobe decided not to fix a bug in Reader 9 that prevents signed plug-ins from loading, and appears to be doing no further development for desktop Linux. So our plug-in works only in 7 and 8. Sorry, but there is nothing we can do directly to remedy the situation for Reader 9.

However, you can still download Reader 8 from here:
ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/reader/unix/8.x/

Best,

Joel Thompson
Software Engineer
FileOpen Systems
1010 Fair Avenue, Suite A
Santa Cruz, CA 95060

ondro

« Odpověď #16 kdy: 07. 03. 2014, 10:36:40 »

2) co se týče distribuce norem - nikde ve světě to zdarma není, všude se kupují ( ale jsem si vědom že všichni jsme měly 40.let zdegenerovanou fantasii která nás vychovávala že co je státní je zadara - služba 1000kč/ročně není žádná vyděračská služba oproti různým zbytečným IT produktům ). Ale tohle z není hlavní téma, proto by bylo vhodné se vrátit k tématu.

PS. no jo no, LINUX, to je třeba jeden z důvodů proč technická sféra jede na windows, CAD/CAM vč. FEM nefungují, ovladače plotterů taky ne, ale lepší se to - možná tak za 20 let to už bude reálné.

trochu O.T. ale neda mi nezareagovat na bod2.

Argument, ze nikde na svete niesu normy zadarmo nepovazujem za argument proti normam dostupnym zadarmo. Ja som podobneho nazoru ako autor a nevidm dovod preco maju byt normy spoplatnene a tomu este aj s DRM. Zjednodusene sa da povedat, ze normy su tu na to aby sa veci robili "poriadne"/ "tak ako maju". Stat takymto pristupom len zbytocne komplikuje pristup k informaciam. Stat by mal pomahat firmam a ludom. Bezplatny pristup k normam povazujem za takuto pomoc a ulohu statu. Priprava, distribucia  a uschova  noriem stoji nieco ale na to podla mna platim dane. Takyto pristup statu povazujem za zbytocne hadzanie polien pod nohy.
priklad -  Ak si chcem urobit elektrotechnicku vyhlasku a do buducna pracovat "elektrinou", tak potrebujem poznat normy a je tu problem. Ak si chcem svojpomocne urobit elektrinu vo svojom novom dome(zatial to este mozem), tak potrebujem poznat aktualnu normu ale k tej sa len tak nedostanem. Preco by som mal platit v takomto pripade?

Tento moj nazor nema nic spolocne so 40.rocnou degeneraciou a som toho nazoru, ze vela statnych veci by malo byt zadarmo(urcite vsetky, ktore ja ako obcan by som mohol potrebovat). Naco statu platim dane? Aby som za to dostaval protihodnotu/sluzbu. Stat by tu mal byt pre mna, nie ja pre stat.

technomaniak

« Odpověď #17 kdy: 07. 03. 2014, 12:25:51 »
BricsCAD ... o tomto CAD programu jsem nevěděl, stáhnu demo a vyzkouším ale cena není zase tak levná o i když oproti AutoCAD full je samozřejmě násobně nižší. ( možná že věk Windows končí, a to je taky možná důvod proč MS chtěl řešit OS Win zdarma jak proběhlo v mediích )

Co se týče ceny norem, jsme v demokracii můžeš zkusit volit stranu, která ve svém volebním programu může mít zdarma přístup k normám ČSN.

PS. Konec, do tohoto vlákna jsem přišel kvůli zjištění funkčnosti přístupu a otevření norem pod linuxem. Evidentně to ještě nefunguje. A diskutovat na téma free/placené ČSN považuji za naprostou ztrátu času a hlavně téma netýkající se daného předmětu vlákna.

sumci_dest

« Odpověď #18 kdy: 24. 03. 2014, 10:49:19 »
zdravim vsechny a dekuju za odpovedi

o problemu linux vs. fileopen uz vim nekolik let. cca. pred 6 lety jsem kupoval z nemecka fileopen sifrovane pdf clanky. stacilo spustit software od vydavetele, vygenerovat hash kod, zaslat zpet do nemecka a vratilo se mi kodovane pdf. to slo spustit jen na pc kde jsem generoval hash. fungovalo jak na starem [uz si nepamatuju verzi] acroread [debian] tak wine, nebo vmware s winxp.

pro unmz csn jsem pres dpkg nainstaloval stary balicek acroread_8 [ 8.1.1 08/20/2007 ] a k tomu vydany fileopen plugin. potiz u me je ta, ze se mi acroread nepripoji na internet [coz unmz vyzaduje]: test treba pres help > online services nebo samotne otevreni csn normy.

na duvod jsem neprisel ani za pouziti 'strace', takze jsem se poklonil a ctu + tisknu na win7

jeste jednou diky za vase reakce.

« Odpověď #19 kdy: 24. 03. 2014, 11:57:51 »
... takze jsem se poklonil a ctu + tisknu na win7

Nakonec všichni pochopíte, který systém je ten jediný správný ...