Tedy sance je uplne stejna. Pokud chcete mit jistotu, stante se clene Spolku pratel zehu. Ale pri behani jinde, nez na silnici, obvykle pred kremaci neni treba oskrabat 20 m silnice.
Taky si hodlám podat přihlášku do přátel žehu...
No silnice se opláchne, horší je ty zasviněná čelní skla...
V ruznych zemich se zebra pouziva ruzne. Jsou zeme, jako treba Nemecko nebo Belgie, kde clovek slapne na prechod a vsichni zastavi a nechaji ho prejit. Pak jsou zeme, jako Italie nebo Irsko, kde clovek slapne na prechod a hned mu nekdo prejede nohu. Takze tam je zebra v podstate na dve veci a zbyutecne plytvani barvou, protoze clovek stejne musi pockat, az vznikne v provozu dira, coz muze delat kdekoliv.
Ano, zastávám jako řidič co lítá po českých asfaltech hrubo přes 25 let, že ve městě pokud chodec stojí u přechodu okamžitě zastavit a nechat ho přejít.
Horší je, když ti u přechodu (tak 1 stopu od asfaltu, max) stojí důchodce, ty zastavíš a čekáš 5 minut jestli se pohne nebo ne.
A důchodce máchá ploutví, že jako máš jet. Jen jednou jsem po 5ti minutách, máchání rukou důchodce "že mám jet" (mimochodem za tu dobu přešlo asi 8 dalších lidí tam i zpět), a houkání kamionu za mnou, jsem se rozhodl tedy, že pojedu.
V okamžiku kdy se moje auto pohnulo, se důchodce vrhnul na přechod a začal usilovně přecházet... Ten z toho kamionu vyletěl, prvně řval na mě, pak na důchodce.
Ten ho poslal do "zádele" se slovy: "Vy mi polibte zadek, já jsem na přechodě a vy musíte mě pustit"
Od té doby. CHodec + přechod = zastavit a stát.
V nouzi vytočit PČR a požádat je o asistenci, aby převedli zmateného důchodce.
Nevím zda chtěl abych ho přejel a dědicové se měli dobře. Mám svoje auto rád.