Jak odnaučit posílání velkých příloh mailem?

Re:Jak odnaučit posílání velkých příloh mailem?
« Odpověď #45 kdy: 03. 03. 2014, 19:20:26 »
To vypadá moc pěkně. Ale jak znám uživatele, za pár dní se budou divit, že ty odkazy nefungují napořád :-)
(Ještě by to chtělo odnaučit uživatele dělat si ze schránky multigigabajtový archiv souborů.)

No ale je to určeno k emailu, a ten je taky "dočasný" jestli se někdo chce vracet k emailu a stahovat "přílohy" po vice jak 30ti dnech, tak má prostě "smůlu" to je odiskutovatelný fakt.

Pokud to chce mít "trvale" pak jedině natvrdo cloud a sdílení dat.

Je otázka co se fakt musí posílat. Zda se řeší jen občasné poslání nějakých fotek, či videí a to většinou "mimo"pracovních aktivit, a nebo zda je to občasné firemní posílání dat.
A nebo časté trvalé.
Ke každému se dá použít něco jiného.

V podstatě se dá vzít v potaz, že pokud se jedná o člověka, který posílá taková množství dat často a pracovně, pak se umí naučit použít jiné prostředky, a to ty správné.
Mám pocit, že původní tazatel měl namysli spíš náhodné občasné nárazové posílání, většího množství. A v takovém případě, nikdo nebude daný dokument chtít stahovat za "měsíc", neboť si ani nevzpomene jak ten email byl...
Bohužel realita je ta, že zavolá odesílateli aby mu to poslal znovu... a ten mu to pošle
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

Re:Jak odnaučit posílání velkých příloh mailem?
« Odpověď #46 kdy: 03. 03. 2014, 19:26:40 »
>> Sbohem, volný diskový prostore :-)

Tak nejak. Jdu testovat vypada to vyborbne.

Jen tak mimochodem. Zrovna teď jsem pro jednu osobu (ředitelka organizace) musel aktivovat odesílání velkých příloh. Potřebuje teď hned poslat asi 1.5GB někomu kdo je schopen tak maximálně kliknout na odkaz v emailu a stáhnout.

Řešení (za cca 10minut mé práce, a to sedím 25km daleko od toho daného laptopu)
1. aktivace účtu na UbuntuOne
2. aktivace UbuntuOne v Thunderbird
3. přidání příloh
4. čekání na nahrání příloh do dočasného cloudu v UbuntuOne .... až se to nahraje, dá emailovou adresu a odešle linky.

Nikdo to nečeká, že to tam bude trvale. Já jsem pro danou ředitelku organizace dobrej IT neboť jsem to rychle vyřešil její potřebu, teď hned v 19:00 hod večer.
A já mám zajištěno, že se tam nebude do toho rýpat nějaký chytrý "soused", a rozhodně bych nejvyšší osobě v organizaci nijak nevysvětloval, že se to má dělat nějak jinak. Taky bych mohl být bez dalších měsíčních příjmů, protože mne platí pravidelně už 8 let.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---