Router pro anonymní prohlížení webu

Nox

Router pro anonymní prohlížení webu
« kdy: 17. 01. 2014, 19:15:08 »
Zdravim,
rad bych se zeptal, co byste mi doporucili na anonymizaci pripojeni k internetu. Jedna se o beznou domacnost (Windows, Android) s cca 40/4Mbit internetem, cemuz by mela odpovidat take cena. A aby to byl schopen zridit pokrocily uzivatel PC, ne uplny odbornik, cili zadne zkompiluj si vlastni distribuci pro router a podobne. Libi se mi treba TOR, ovsem rad bych neco takoveho videl primo na routeru, nezavisle na tom, z ceho se pripojim. Dale treba Avast nabizi nejakou svoji VPN, ovsem to je zase SW reseni. Sitarine moc nerozumim, tak se omlouvam, pokud pisu neco nesmyslne.

Je neco takoveho realizovatelne?
« Poslední změna: 18. 01. 2014, 23:32:44 od Roman Bořánek »

pepak

Re:Anonymni serfovani z routeru
« Odpověď #1 kdy: 17. 01. 2014, 20:22:34 »
Libi se mi treba TOR, ovsem rad bych neco takoveho videl primo na routeru, nezavisle na tom, z ceho se pripojim.
Google: Safeplug

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 17. 01. 2014, 20:45:47 »
Libi se mi treba TOR, ovsem rad bych neco takoveho videl primo na routeru, nezavisle na tom, z ceho se pripojim.

How to Set Up a Tor Proxy Server on pfSense

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 17. 01. 2014, 21:28:46 »

How to Set Up a Tor Proxy Server on pfSense
A nebo tohle pro Linux obecný

Nox

Re:Router pro anonymní prohlížení webu
« Odpověď #4 kdy: 19. 01. 2014, 15:44:03 »
pepak: Zajimava vecicka, pokud jsem to se svoji chabou Anglictinou spravne pochopil. Bohuzel asi nedodavaji do CR a na jejich www jsem nenasel moc technickych udaju, jako treba rychlost, atd. Za 49$ by to bylo fajn.

Lol Phirae , Jenda: SW reseni, to mi moc nepomuze.

Lol Phirae

« Odpověď #5 kdy: 19. 01. 2014, 15:54:17 »

Eh, WTF???  ::)

pepak

« Odpověď #6 kdy: 19. 01. 2014, 16:35:42 »
pepak: Zajimava vecicka, pokud jsem to se svoji chabou Anglictinou spravne pochopil. Bohuzel asi nedodavaji do CR a na jejich www jsem nenasel moc technickych udaju, jako treba rychlost, atd. Za 49$ by to bylo fajn.
Rychlost bude daná tím, že to používá TOR. Takže mizerná. Otázka zní, jestli ti za to ta anonymita stojí. A druhá související otázka, jestli máš takové znalosti, abys tu anonymitu fakt mohl dosáhnout. Nic ve zlém, nechci ti hned přisuzovat nějaké neznalosti, ale udržení anonymity fakt není jenom záležitost nějaké magické krabičky. TOR a podobné totiž zařídí jenom to základní, aby nikde nebyla vidět tvoje IP adresa - ale co je to platné, když vzápětí pustíš nějakou aplikaci, která tu skutečnou IP adresu zapíše do každého druhého packetu, nebo když použiješ browser, ve kterém máš cookie z doby předTORové.

Jenda

« Odpověď #7 kdy: 19. 01. 2014, 16:43:26 »
No z kontextu tazatele jsem odtušil, že to bude běžet na routeru, což bude nějaký samostatný stroj/openwrt krabička/whatever. Jinak pokud se fakt bojíš vyownování, tak si myslím, že třeba z dokumentů, které se na tom počítači najdou, se tvoje identita taky leakne.

Nox

« Odpověď #8 kdy: 19. 01. 2014, 16:45:15 »
Lol Phirae: Nepochopil jsem, v cem je problem?

pepak: Pokud to ma rychlost TORu, je to nanic. Jinak ja opravdu nejsem ITak a jsem si sve neznalosti vedom. Vic nez zakladni anonymizaci od toho neocekavam. Aplikace si stejne muzou delat co chteji. Ale jde mi treba o to, aby si kazdy nemohl zjistit moji IP pri serfovani, co ctu, stahuju, posilam. Cookies klidne smazu.

Lol Phirae

« Odpověď #9 kdy: 19. 01. 2014, 16:58:28 »
Lol Phirae: Nepochopil jsem, v cem je problem?

Hmmm, to bude asi vzájemné.

Libi se mi treba TOR, ovsem rad bych neco takoveho videl primo na routeru

Takže už to na routeru nechceš, nebo proč je reakcí na dva návody, jak zprovoznit Tor na routeru

SW reseni, to mi moc nepomuze.

::) ::) ::)

Nox

« Odpověď #10 kdy: 19. 01. 2014, 17:13:36 »
Lol Phirae: Omlouvam se, Anglicky fakt neumim, takze jsem se domnival, ze jde o navod na nastaveni SW na pocitaci a ne na routeru. Moje chyba.