Tvorba WWW stránek na OS X

Re:Tvorba WWW stránek na OS X
« Odpověď #15 kdy: 07. 01. 2014, 14:34:42 »
pro psaní html/css/js používám Sublime Text2 (je placený, ale i zdarma - občas hodí hlášku o registraci), grafika pixelmator a pro PHP používám macports pro instalaci apache2 a php a pro mysql stáhnu DMG balík z jejich stránek...

Sublime Text 2? Vonku je uz davno 3. verzia - Sublime Text . A mysql by som nahradil Maria DB 5.5 ktora je uz na webhostingoch defacto standardom.

bydga

« Odpověď #16 kdy: 07. 01. 2014, 14:38:00 »
Apache v osx je uz v zakladu. Vsechny velky vyvojovy prostredi (netbeans/eclipse/sublime/idea/webstorm..) maji nativni osx release. Plus par znamych pouziva zmineny textmate.

bydga

« Odpověď #17 kdy: 07. 01. 2014, 14:44:17 »
a co se tyce dalsich veci, git mas v homebrew (vpodstate 90% vyvojarskych veci instalujes pres homebrew - mysql, postgre, nodejs, php, mongo, nevim co jeste). Pokud potrebujes git gui, sourcetree zdarma.. Navic ted apple udelal zdarma pages/numbers/keynote takze jednoduchy dokumenty a prezentace taky udelas zdarma..

robin martinez

• 1 074
  • Have you hugged your toilet today?
    • Zobrazit profil
    • Null Storage
« Odpověď #18 kdy: 07. 01. 2014, 14:50:05 »
Sublime Text 2? Vonku je uz davno 3. verzia - Sublime Text .

ST3ka je zatím beta a stávalo se mi, že tam něco nešlo nebo na to nebyla rozšíření, která používám
Mysql vs Maria - mariu jsem měl taky a vím, že mi tam něco nefungovalo (bohužel nevim co přesně.)

Apache v osx je uz v zakladu.

ten fakt doporučuju nepoužívat, je tam stará verze a stará verze PHP. Navíc tam nad tim nemáš pořádnou kontrolu.

One machine can do the work of fifty ordinary men. No machine can do the work of one extraordinary man.

I do Linux, Hardware and spaghetti code in PHP, Python and JavaScript

vyvojar

« Odpověď #19 kdy: 07. 01. 2014, 18:48:06 »
Já mám ampps,phpstorm, photoshop,... prostě na OS X jde vesměs všechno, co znáš z jiných platforem.

kubbing

« Odpověď #20 kdy: 07. 01. 2014, 22:49:48 »
editory: textmate, sublime, chocolat, coda, espresso
ide: netbeans, eclipse, idea, …
git pomoci XCode CLI utilities (zadarmo v appstore)
knihovny, frameworky, CLI veci homebrew
postgresql instaluj jako postgressapp (od heroku teamu)

btw Ruby je tam v zakladu verze 2!