Solitaire a WINE

sj

Solitaire a WINE
« kdy: 14. 08. 2010, 13:02:22 »
Zdravim, nevi nekdo jak rozchodit hru Solitaire z WIN7 v ubuntu pres WINE... ne ze bych byl naruzivym hracem, ale tata ano a buhuzel lepsi ci alespon stejny linuxovy soliter jsem nenasel a to jsem vyzkousel snad jiz vse co se dalo (pysol atp.), proste na ten z Win zadny zatim nema... podarilo se mi hratelne rozchodit ten z WinXP, coz by mozna stacilo, ale zase mi nejde u nej vytahnout zastupce na plochu, kdyz vytvorim na nej odkaz tak se nespusti, takze ho musim slozite spoustet vyhledanim ve wine souborech, coz tatovi take komplikuje hrani... neslo by i to nejak vyresit?
p.s. sorry za mozna hloupy dotaz, linux pouzim teprve par mesicu a zatim jen spis jen testuji, tak se radej ptam, nez "zdlouhave vyrabet" nejakou treba malickost a prosim kdyztak o vysvetleni pro zacatecniky ;) dekuji

Mmad

Re: Solitaire a WINE
« Odpověď #1 kdy: 14. 08. 2010, 22:00:21 »
Až tak potížistické to nebude. Do složky ~/.wine/systemdrive/c:/windows/system32/ zkopírovat jak cards.dll (ten vyžadují hlavně srdce), tak sol.exe a zkusit spustit poklepáním. Měl by jet.
Spouštěč - otázka zní, odkud to chce spouštět. Funguje to přímo, přes link nebo jednořádkový skript. Linky nebo skripty dávám do složek k exe.
Run on: Jaunty with XP

sj

« Odpověď #2 kdy: 16. 08. 2010, 11:11:34 »
ano, pro Solitaire z WinXP opravdu staci nakopirovat cards.dll a sol.exe do system32 ve wine, tak jsem to i rozchodil jak pisi vyse...
ale ja se primarne ptal na Solitaire z Winows 7 (ci WinVista, je to v podstate to same), 7 maji jiz jine souborove usporadani a zavislosti nez starsi OS (a tedy i XP), a ten se mi zatim rozchodit nepodarilo, i kdyz tam nakopiruji kompletni slozku Microsoft Games a zachovam i stejnou souborovou strukturu jako ve Win7, tak se to nespusti...

Mmad

« Odpověď #3 kdy: 18. 08. 2010, 02:45:18 »
Tak se sedmama jaksi nepomůžu, kvůli pár detailům ve W6.1 jsem zdrhl k Linuxu (teďka s čerstvými jádrem nelituju).
Spouštěč v Gnome: Pravé tlačítko na ploše -> vytvořit spouštěč -> upravit maximum buněk.
Typ: Aplikace; Název: Solitaire; Příkaz: ~/.wine/dosdevices/c:/windows/system32/sol.exe; ikona: /usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/gnome-freecell.png; Komentář: dle libosti.
KDE, Xfce či Lxde nemám po ruce, bude to ale podobné.

x125

« Odpověď #4 kdy: 18. 08. 2010, 08:24:56 »
A zkoušel jsi Aisleriot?

« Odpověď #5 kdy: 18. 08. 2010, 08:48:33 »
Ještě bych doporučil kpatience z KDE4, obsahuje 12 her, včetně pasiánsu, spidera a freecellu, jsou velice kompatibilní s těmi ve Windows. Verze z KDE4 navíc obsahuje unikátní funkcionalitu - solver, který vám už uprostřed hry dokáže prozradit, že jste to zkazili a že už hru není možné dohrát.