Pomalé kopírování z NASu

PANKapitanRUM

Re:Pomalé kopírování z NASu
« Odpověď #30 kdy: 22. 12. 2013, 14:35:25 »
Je to obecný problém tohoto zařízení proboha  ::)
POSTUP OPRAVY JSEM POPSAL!

PRO BLBÉ, JE TO OBECNÝ PROBLÉM TOHOTO ZAŘÍZENÍ!

Pro ty, kteří to nepochopili, tohle se stalo víc lidem s tímto zařízením řešení jsem popsal.

Pro úplně blbé: Je to začarovaný a odčarujete mnou uvedeným postupem.

Pro ještě blbější: Tak se podívejte do Google: NAS D-link DNS 320 slow read

http://nas-tweaks.net/148/transfer-rate-and-networkperformance-of-the-d-link-dns-320/

Citace
Yang XIAO
18. December 2011 at 11:38
I got faster Write speed ?!
- Write at about 18MB/s
- Read at about 9MB/s
Do you have any idea about this ?

Možná nejste blbý vy, ale já, že jsem nepoznal, že tohle je výroční festival Mezi ploty  >:(

Jdu se ožrat....

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #31 kdy: 22. 12. 2013, 15:02:30 »
Kapitáne, jen klíd, nakonec asi k tomu dojde, ale třeba někdo objeví jiný postup.  ;D

« Odpověď #32 kdy: 22. 12. 2013, 15:08:13 »
Kapitáne, jen klíd, nakonec asi k tomu dojde, ale třeba někdo objeví jiný postup.  ;D

Máš tam tedy ten funplug? Jestli jo zkus ho tedy vypnout dle návodu.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #33 kdy: 22. 12. 2013, 16:03:06 »
Není důvod ho vypínat, vím, že je to člověk na svém místě a málo kdy se sekne vedle, pravděpodobnost úspěšnosti jeho postupu je kolem 90%. Já kdybych nebyl línej, přečet si celé vlákno a hodil dotaz do googlu, potvrdil bych jeho slova a neotravoval nějakou (s největší pravděpodobností) abytečnou kontrolou disků. Že to podává svým svérázním způsobem? No a co má být? Každý jsme nějaký. Pokud to pomůže, tak není důvod to řešit. A to, že možná existuje jiný, alternativní postup není vyloučené a třeba na něj přijdete a pak ho zveřejníte ostatním. To je v komunitě běžná praxe, takže není důvodu se čertit.

« Odpověď #34 kdy: 22. 12. 2013, 16:31:41 »
Není důvod ho vypínat, vím, že je to člověk na svém místě a málo kdy se sekne vedle, pravděpodobnost úspěšnosti jeho postupu je kolem 90%. Já kdybych nebyl línej, přečet si celé vlákno a hodil dotaz do googlu, potvrdil bych jeho slova a neotravoval nějakou (s největší pravděpodobností) abytečnou kontrolou disků. Že to podává svým svérázním způsobem? No a co má být? Každý jsme nějaký. Pokud to pomůže, tak není důvod to řešit. A to, že možná existuje jiný, alternativní postup není vyloučené a třeba na něj přijdete a pak ho zveřejníte ostatním. To je v komunitě běžná praxe, takže není důvodu se čertit.

Jak tak na to koukám, jsem rád, že mám k ajťákovi hodně daleko...
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #35 kdy: 22. 12. 2013, 17:03:18 »

Jak tak na to koukám, jsem rád, že mám k ajťákovi hodně daleko...

Když Tě tak čtu, tak si myslím, že o řemesle to není ... možná v tom co děláš si dobrej, ale ...

creco

« Odpověď #36 kdy: 23. 12. 2013, 10:34:52 »
Zdravím všechny
Mám doma Gigovou síť ve které je připojen NAS D-link DNS 320.
Problém je v rychlosti kopírování z NASu do PC. Pokud kopíruji na NAS, jede to podle TC cca 23MB, ale pokud kopíruju opačně, jede to pouze 7-8MB. Zkoušel jsem spojit nas i PC napřímo a je to stejné. Nevíte někdo, kde by mohl být zakopaný pes?

Napadlo te ze cely problem je pouze v tom ze to procesor v NASu neupocita? Je tam 800Mh procesor na ARM.

Rychlost odpovida recenzi http://diit.cz/clanek/zkusenosti-z-provozu-rychlost

PANKapitanRUM

« Odpověď #37 kdy: 23. 12. 2013, 12:01:41 »
Napadlo te ze cely problem je pouze v tom ze to procesor v NASu neupocita? Je tam 800Mh procesor na ARM.

Ááááá, další účastník festivalu Mezi ploty!
Ostatním to po úpravě jede dost přes 20, dokonce až ke 40-ti, ale zrovna ten jeho CPU, v tom jeho konkrétním kusu, tak ten to neupočítá.
Ani jako vtip to není moc dobrý  ::)

Jimm

« Odpověď #38 kdy: 23. 12. 2013, 12:18:43 »
Každý si tady jede svoje vlákno a nečte komenty ostatních, mám dojem i že ve chvílích kdy se přou. Vybavil se mi Cimrman. Starší dáma podává ruku mladší dámě, nikdy naopak!

Pavel85

« Odpověď #39 kdy: 23. 12. 2013, 13:22:53 »
Nechtěl jsem tady rozpoutat hádky.
Určitě vyskouším postup od KAPITána, ale chtěl jsem jen slyšet i jiné názory.
Takže vyskouším jak bude čas a dám vědět.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #40 kdy: 24. 12. 2013, 01:17:43 »
Určitě vyskouším postup od KAPITána, ale chtěl jsem jen slyšet i jiné názory.

Kdyz nejses ochoten nasledovat radu tak se neptej.

Podle jakyko klice si chces poznat nejlepsi radu kdyz o tom nic nevis.

Kvuli svymu egu okradas jen zbytecne lidi o cas.

S takovym pristupem to nikdy nikam nedotahnes.

PANKapitanRUM

« Odpověď #41 kdy: 24. 12. 2013, 02:45:18 »

Můj přístup taky stojí za velký hovno, vím to, ale je to trochu problém změnit.
Měl bych na sebe být víc tvrdej, nekecat, makat a konečně něco udělat, protože život utíká a čím dál tím víc to stojí za prd.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #42 kdy: 24. 12. 2013, 09:31:15 »

Můj přístup taky stojí za velký hovno, vím to, ale je to trochu problém změnit.
Měl bych na sebe být víc tvrdej, nekecat, makat a konečně něco udělat, protože život utíká a čím dál tím víc to stojí za prd.

Ale stačí udělat hezký svět kolem sebe a udržovat ho v takovém stavu. Pokud do něj někdo přijde a bude Ti ho chtít rozdupat, tak neváhat a jeho zadupat. Nemusí být celý svět nádherný, stačí ten kousek ve kterém žijeme.

Pavel85

« Odpověď #43 kdy: 24. 12. 2013, 11:14:39 »
Pro Lenin POWER!

Já jsem někde psal, že si budu vybírat tu nejlepší radu? Chtěl jsem jen znát více názorů.
Ty když příjedeš třeba s autem do servisu, že Ti něco někde třeba klepe a mechanik Ti řekne " jooo pane, minule tady někomu klepalo ložisko, tak to bude určitě to samé".
Necháš ho, jako né úplný laik to hned udělat?

Pokud ostatním vadí, že jsou okrádáni o čas, tak nemusí chodit na žádná fora. Nikdo je nenutí.
Já jsem vděčný za každou radu a čím více sejich sejde, tímvětší je šance najít řešení.

Šťastné a veselé!

Pavel85

« Odpověď #44 kdy: 27. 12. 2013, 20:55:51 »
Tak jsem vyskoušel postup stím resetem konfigurace.
Vytáhnul jsem disky, dal reset, vrátil disky a chová se to pořád stejně. nenahrával jsem nejnovější FW, protože už jsem ho tam měl delší dobu.
Dále jsem si vykopíroval smb.conf, upravil jsem ten buffer (nevěděl jsem o kolik, tak jsem jej zvětšil na dvojnásobek), nahrál soubor zpátky. Nic se nezměnilo a po restartu se ten buffer přepsal zpět.
Tak jsem tam kde jsem byl.