Nová moderní GUI

Re:Nová moderní GUI
« Odpověď #15 kdy: 26. 11. 2013, 15:53:46 »
Mňa celkom zaujala zmena hesla na windows 8. Menil som meno prihlásenému užívateľovi a jednému neprihlásenému. Prehodilo ma to medzi metro/nemetro interfaceom minimálne 6x, ak nepočítam zmätené klikanie, aby som zistil, kde čo je.

Lol Phirae

« Odpověď #16 kdy: 26. 11. 2013, 16:11:24 »
Mňa celkom zaujala zmena hesla na windows 8. Menil som meno prihlásenému užívateľovi a jednému neprihlásenému. Prehodilo ma to medzi metro/nemetro interfaceom minimálne 6x, ak nepočítam zmätené klikanie, aby som zistil, kde čo je.

Lael ti to určitě politicky vysvětlí...  ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 26. 11. 2013, 17:00:54 »
KDLXDE jsem neměl rád a teď na něm jedu, ale ani LXDE ani XFCE se nevyrovnají třeba Gnome 2.

Ale zase ta rychlost a pametova nenarocnost.... Ono i Gnome 2 nebylo nijak uzasne rychle, kdyz se to srovnalo s LXDE nebo Xfce4. Kdyz ma clovek pomalejsi stroj, s LXDE je z nej dost slusna pila, s Gnome 2 se to plazilo, az hruza.

« Odpověď #18 kdy: 26. 11. 2013, 18:30:27 »
U me vede jednoznacne Cinnamon: jednoduchej na ovladani (ovladam hodne mysi, obcas klavesnici), neni to moloch, neni potreba prehnany konfigurace, ale da se nakonfigurovat

Nox

« Odpověď #19 kdy: 26. 11. 2013, 18:34:17 »
No nevidim duvod, proc by ikona stejne veci nemohla byt stejna jak pro dotekovy displej, tak pro mys. Ovsem nasazovat vylozene prvky pro dotekove ovladani do pristroju, ktere ho nemaji je obycejna hloupost. Ano, mluvim o Windows 8, ktere tyto veci neskutecne idiotsky nuti lidem bez prislusneho hardwaru. Sam bych dotekovy displej obcas uvital v praci, kdyz se nekolik lidi bavi nad necim na jednom pocitaci. Ale proboha prece kvuli tomu nebudu zahazovat mys a pracovat 10x pomaleji.
Zarizeni ma predevsim slouzit cloveku a ne naopak. Mozna jsme jen zmlsany ze sveta PC, kde si spoustu veci muzu upravit a nastavit podle sebe. Je pro me pak neskutecny ocistec byt donucen pouzivat neco, co to neumoznuje (TV, rekorder, atd) a muset se z pameti ucit jediny mozny, ale pritom neergonomicky a nesmyslny postup, jak neco udelat.

lamka

« Odpověď #20 kdy: 26. 11. 2013, 19:34:48 »
Celkom by ma zaujimalo preco tak kydate na KDE... ja mam Kubuntu LTS, a je pravda, ze som si ho tiez prisposobil ale nevidim s nim ziadny problem... napr. JIRKA_V pise, ze musi stravit par hodin googlovanim aby si ho mohol prisposobit... prip., ze travite par hodin nastavovanim, a aj tak v tom nedokazete pracovat...

Pravda je, ze som lamka v linuxe a presiel som na neho iba pred par mesiacmi... skusal som distribucie s Gnome, Unity, Lxde, xfce, KDE a prave KDE mi prislo na mojom zeleze najviac rychle a bezproblemove, a k tomu este paradne upravitelne(a najkrajsie)... mozno prehliadam nejake zasadne moznosti, ktore skuseny linuxaci potrebuju, takze by ma zaujimalo ake konkretne upravy potrebujete na svojom DE aby pre Vas bolo pouzitelne...

« Odpověď #21 kdy: 26. 11. 2013, 19:41:03 »
Kdysi jsem jel dlouho na Ubuntu s Gnome2 k naproste spokojenosti
Ja taky. Dlouhe roky jsem pouzival Gnome 2.x a nic mi nechybelo. MATE nepouzivam, nema budoucnost.
Mam uz nekolikaty mobil s Androidem a k tlacitkovemu bych se nevratil ani za nic. Proto si myslim, ze nemam moc "zamrzle" nazory, jak zaznelo v jednom z vyse uvedenych prispevku.
Az budu mit jednou netebook s dotykovym displejem, mozna budu mluvit jinak. Ale to bude az za dlouho. Navic k hmatani rukama na 24" FullHD monitoru bych musel sedet pul metru daleko, coz je blbost.

Relativne pouzitelna alternativa je Lubuntu s LXDE. Jenze to je optimalizovane na stare pomale PC (po nabootovani samotny system s GUI zabere asi 90MB RAM). Ja mam ale Core i5 s 8GB RAM a pri dnesnich cenach pameti mi opravdu nevadi venovat pul giga, nebo i giga pro pouzitelny desktop.

Ja jsem si udelal jednoduchy balicek, ktery mi nove Ubuntu upravi do vzhledu Ubuntu 9.10.
Stale to ale nepomuze proti "zjednodusovani" aplikaci.
Podivejte se treba na
Driv uzivatel vybral sdileni Windows, zadal jmeno, heslo, adresu serveru a bylo. Dnes pro jednoduchost musi vypisovat smb://server...
Jak ma bezny uzivatel vedet, ze Windows sdileni je smb? WTF???
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

« Odpověď #22 kdy: 26. 11. 2013, 20:01:48 »
tuxmartin: koukam, ze toho nautila furt vic a vic zmrsujou, jeste ze ja uz pouzivam nejakej ten patek nemo

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 27. 11. 2013, 00:29:46 »
Je pro me pak neskutecny ocistec byt donucen pouzivat neco, co to neumoznuje (TV, rekorder, atd) a muset se z pameti ucit jediny mozny, ale pritom neergonomicky a nesmyslny postup, jak neco udelat.

Vrele doporucuji znacku Philips, tam se vyradite. VCR Philips bylo jedine, kde jsem si kvuli nekterym vecem musel precist manual. U jinych znacek jsem ho ani neotevrel a slo to take.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #24 kdy: 27. 11. 2013, 00:37:44 »
Celkom by ma zaujimalo preco tak kydate na KDE... ja mam Kubuntu LTS, a je pravda, ze som si ho tiez prisposobil ale nevidim s nim ziadny problem... napr. JIRKA_V pise, ze musi stravit par hodin googlovanim aby si ho mohol prisposobit... prip., ze travite par hodin nastavovanim, a aj tak v tom nedokazete pracovat...

Pravda je, ze som lamka v linuxe a presiel som na neho iba pred par mesiacmi... skusal som distribucie s Gnome, Unity, Lxde, xfce, KDE a prave KDE mi prislo na mojom zeleze najviac rychle a bezproblemove, a k tomu este paradne upravitelne(a najkrajsie)... mozno prehliadam nejake zasadne moznosti, ktore skuseny linuxaci potrebuju, takze by ma zaujimalo ake konkretne upravy potrebujete na svojom DE aby pre Vas bolo pouzitelne...

KDE, bohužel nejednou předvedlo, jak kálí na svého uživatele, tak asi proto ho nemáme rádi. Ne že by byl přechod Gnome hladší, ale byl stabilnější. I dnes, kdybych se musel rozhodnout mezi těmito molochy, tak bych sáhl po Gnome. Jeden čas jsem poměrně dlouho používal KDE 1x a 3x, a nebylo to tak špatné, ale Gnome bylo prostě jinde, stabilnější. No a co jsem naposled používal Gnome 3x vs. KDE 4x, měl jsem z toho stejný pocit. Možná je to i tím, že KDE je konfigurovatelné někdy až moc. Každopádně se z toho staly neskutečné molochy, které zabíjí jak procesor, tak paměť a vlatně i grafiku. Na to, že to má spouštět jen aplikace pro práci, tak je to strašně moc cirkusácké. Proto fandím lehkým prostředím jako je OpenBox, LXDE, XFCE atp. Protože dělají to samé, jen mnohem rychleji. Když si vezmeme, že dnes se točí všechno kolem 1,6Ghz (a počtem jader) od mobilu, přes netbook, notebook až k desktopu ... tak je to celkem legrační. To ber prosím Tě s nadsázkou ...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #25 kdy: 27. 11. 2013, 00:39:22 »
Je pro me pak neskutecny ocistec byt donucen pouzivat neco, co to neumoznuje (TV, rekorder, atd) a muset se z pameti ucit jediny mozny, ale pritom neergonomicky a nesmyslny postup, jak neco udelat.

Vrele doporucuji znacku Philips, tam se vyradite. VCR Philips bylo jedine, kde jsem si kvuli nekterym vecem musel precist manual. U jinych znacek jsem ho ani neotevrel a slo to take.

No já ho otevřel i při řazení kanálů u televize Samsung, taky skvělá záležitost a mohu jen doporučit!

lamka

« Odpověď #26 kdy: 27. 11. 2013, 11:02:47 »
...

KDE, bohužel nejednou předvedlo, jak kálí na svého uživatele, tak asi proto ho nemáme rádi. Ne že by byl přechod Gnome hladší, ale byl stabilnější. I dnes, kdybych se musel rozhodnout mezi těmito molochy, tak bych sáhl po Gnome. Jeden čas jsem poměrně dlouho používal KDE 1x a 3x, a nebylo to tak špatné, ale Gnome bylo prostě jinde, stabilnější. No a co jsem naposled používal Gnome 3x vs. KDE 4x, měl jsem z toho stejný pocit. Možná je to i tím, že KDE je konfigurovatelné někdy až moc. Každopádně se z toho staly neskutečné molochy, které zabíjí jak procesor, tak paměť a vlatně i grafiku. Na to, že to má spouštět jen aplikace pro práci, tak je to strašně moc cirkusácké. Proto fandím lehkým prostředím jako je OpenBox, LXDE, XFCE atp. Protože dělají to samé, jen mnohem rychleji. Když si vezmeme, že dnes se točí všechno kolem 1,6Ghz (a počtem jader) od mobilu, přes netbook, notebook až k desktopu ... tak je to celkem legrační. To ber prosím Tě s nadsázkou ...

Tomu nerozumiem co myslite pod "kalenim na sveho uzivatele", a s tym spojenou nespokojnostou.

Dalej Vasa osobna preferencia Gnome je sice pekna, ale stale neviem preco je GNOME podla Vas pouzitelnejsi ako KDE... uvital by som zhrnutie nieco ako:
- Gnome vie toto,hento, tamto
- Kde nevie hento, tamto, toto

Ohladom narocnosti asi budete mat pravdu-na mojom zeleze som ale zaznamenal opacne (KDE zhruba najrychlejsie), a na starom pc (AthlonXP s 3GB ram) som pouzil tiez KDE, pretoze LXDE nenabehlo, XFCE neprehralo videa a flash, unity bolo pomale ako prasa, samozrejme moze byt v tom ale moja neskusenost - otazne je vsak preco to s KDE ide a s ostatnymi nie...

Stale netusim, co take potrebuje nastavit napr. JIRKA_V, ze to nastavuje hodiny a aj tak v tom nevie pracovat...

Upozornujem, ze nijak neobhajujem KDE, len ma to celkom zaujima...

3ugeene

« Odpověď #27 kdy: 27. 11. 2013, 11:39:41 »
Ale zase ta rychlost a pametova nenarocnost.... Ono i Gnome 2 nebylo nijak uzasne rychle, kdyz se to srovnalo s LXDE nebo Xfce4. Kdyz ma clovek pomalejsi stroj, s LXDE je z nej dost slusna pila, s Gnome 2 se to plazilo, az hruza.

jo, s tim souhlasim. Teď mám na netbooku lubuntu, kompozici mi obstarává compton a jízda je to slušná. Dokázal bych si představit LXDE klidně na "větším" a rychlejším stroji - to může bejt bájo :P

« Odpověď #28 kdy: 27. 11. 2013, 13:01:10 »
Citace
Stale netusim, co take potrebuje nastavit napr. JIRKA_V, ze to nastavuje hodiny a aj tak v tom nevie pracovat...

Tak je tam toho celkem dost. Zrovna u KDE jsem resil jak se zbavit dashboardu, nemam potrebu abych mel plochu plnou nakejch nesmyslu potrebuju cistou plochu tam si vytaham pripadne naky zastupce nebo nake soubory ktere casto pouzivam. Nemoznost deaktivovani dashboardu je celkem problem tim padem tam zustavaji veskere jeho otrvne funkce.. Prijde mi to jako kdyz chce nekdo udelat kulatejsi kolo KDE3.5 byl naprosto v pohode vsechno krasne fungovalo a bylo efektivni ted si nekdo mysli ze kdyz budu po plose honit naky micro prvky a cekat na menu az zaznamena onMouseOver tak me to praci zprijemni ba dokonce i zrychli  ;D
Nobody is perfect, but i'll try my best!

lamka

« Odpověď #29 kdy: 27. 11. 2013, 14:32:38 »
Citace
...

... Zrovna u KDE jsem resil jak se zbavit dashboardu, ...

aha, no :D ja som skratka vsetky widgety vyhadzal a hotovo... ja zas nemam potrebu to vypinat uplne... BTW ja nemam rad ani ikonky na ploche... nastavil som si taky maly vyskakovaci pruh hore, kde mam zopar ikoniek programov, a zbytok v klasickom launcheri (ako z win95, nie ten moderny)... ja som myslel, ze si to KDE nejak prerabate na uplne nieco ine co sa tyka ergonomie :D