...
KDE, bohužel nejednou předvedlo, jak kálí na svého uživatele, tak asi proto ho nemáme rádi. Ne že by byl přechod Gnome hladší, ale byl stabilnější. I dnes, kdybych se musel rozhodnout mezi těmito molochy, tak bych sáhl po Gnome. Jeden čas jsem poměrně dlouho používal KDE 1x a 3x, a nebylo to tak špatné, ale Gnome bylo prostě jinde, stabilnější. No a co jsem naposled používal Gnome 3x vs. KDE 4x, měl jsem z toho stejný pocit. Možná je to i tím, že KDE je konfigurovatelné někdy až moc. Každopádně se z toho staly neskutečné molochy, které zabíjí jak procesor, tak paměť a vlatně i grafiku. Na to, že to má spouštět jen aplikace pro práci, tak je to strašně moc cirkusácké. Proto fandím lehkým prostředím jako je OpenBox, LXDE, XFCE atp. Protože dělají to samé, jen mnohem rychleji. Když si vezmeme, že dnes se točí všechno kolem 1,6Ghz (a počtem jader) od mobilu, přes netbook, notebook až k desktopu ... tak je to celkem legrační. To ber prosím Tě s nadsázkou ...
Tomu nerozumiem co myslite pod "kalenim na sveho uzivatele", a s tym spojenou nespokojnostou.
Dalej Vasa osobna preferencia Gnome je sice pekna, ale stale neviem preco je GNOME podla Vas pouzitelnejsi ako KDE... uvital by som zhrnutie nieco ako:
- Gnome vie toto,hento, tamto
- Kde nevie hento, tamto, toto
Ohladom narocnosti asi budete mat pravdu-na mojom zeleze som ale zaznamenal opacne (KDE zhruba najrychlejsie), a na starom pc (AthlonXP s 3GB ram) som pouzil tiez KDE, pretoze LXDE nenabehlo, XFCE neprehralo videa a flash, unity bolo pomale ako prasa, samozrejme moze byt v tom ale moja neskusenost - otazne je vsak preco to s KDE ide a s ostatnymi nie...
Stale netusim, co take potrebuje nastavit napr. JIRKA_V, ze to nastavuje hodiny a aj tak v tom nevie pracovat...
Upozornujem, ze nijak neobhajujem KDE, len ma to celkom zaujima...