Čím těžit bitcoin?

dracekvo

Čím těžit bitcoin?
« kdy: 18. 11. 2013, 08:44:37 »
Ahoj,
už nějaký čas těžím bitcoin na notebooku v práci cca 36MHash, ale nic moc. Chtěl bych to trošku popohnat, jenže mi příde, že s tím jak rapidně stoupá obtížnost, tak se nevyplatí nákup USB ASIC minnerů ani v případě, že neplatím elektriku.
Nevíte neplánují se nějaké USB minery, které by dávali více jak 330MHash?
Případně čím jiným by se mohla vyplatit těžba?

bb

Re:Čím těžit bitcoin?
« Odpověď #1 kdy: 18. 11. 2013, 09:01:42 »
botnet

dracekvo

« Odpověď #2 kdy: 18. 11. 2013, 09:03:44 »
Legálně

andrej

« Odpověď #3 kdy: 18. 11. 2013, 10:17:32 »
v konecnom dosledku moze byt aj tazenie v praci nelegalne. alebo v rozpore s pracovnou zmluvou. alebo minimalne neeticke.

panhousenek

ToJeJedno

« Odpověď #5 kdy: 18. 11. 2013, 11:15:56 »
mining na laptope? ou to ho musi sakra bolet..... :-[

pete

buri

« Odpověď #7 kdy: 18. 11. 2013, 13:18:41 »

pete

« Odpověď #8 kdy: 18. 11. 2013, 13:33:34 »
naozaj ma zauima ci tie designerske produkty of butterfly labs nemaju lepsiu alternativu?

Dajme tomu ze som ochotny do tazenia BTC dat 2000 EUR, co by ste mi doporucili?

dik

Lol Phirae

« Odpověď #9 kdy: 18. 11. 2013, 13:36:55 »

Nakup za to radši rum.  ;D

none_

« Odpověď #10 kdy: 18. 11. 2013, 13:51:22 »

Je to zvláštní, ale souhlasím. :D

pete

« Odpověď #11 kdy: 18. 11. 2013, 14:00:48 »

Je to zvláštní, ale souhlasím. :D

pani nehovorim ze mozno nemate pravdu ale chcel by som nejake lepsie vysvetlenie .... :) nemate?

Field

« Odpověď #12 kdy: 18. 11. 2013, 15:34:20 »
Já bych jedno měl - podívejte se na růst difficulty a celkový výkon sítě, třeba na http://bitcoin.sipa.be/. Následně uvažte, za jak dlouho vaše těžební zařízení dorazí a jaký tou dobou bude váš podíl na vámi vybraném poolu, tzn. kolik vlastně za své těžení budete dostávat. Nakonec uvažte, za jakou dobu se vám náklady vrátí a jestli v době po navrácení investice budou ještě ty výdělky vůbec zajímavé, zejména pokud realisticky zhodnotíte, jestli je současný exponenciální růst ceny BTC udržitelný.

Na druhou stranu, těžbou přispíváte ke stabilitě sítě, aby v ní někdo nemohl snadno získat většinový podíl. To se taky cení.

txt

« Odpověď #13 kdy: 18. 11. 2013, 15:53:11 »
Já bych jedno měl - podívejte se na růst difficulty a celkový výkon sítě, třeba na http://bitcoin.sipa.be/. Následně uvažte, za jak dlouho vaše těžební zařízení dorazí a jaký tou dobou bude váš podíl na vámi vybraném poolu, tzn. kolik vlastně za své těžení budete dostávat. Nakonec uvažte, za jakou dobu se vám náklady vrátí a jestli v době po navrácení investice budou ještě ty výdělky vůbec zajímavé, zejména pokud realisticky zhodnotíte, jestli je současný exponenciální růst ceny BTC udržitelný.

Na druhou stranu, těžbou přispíváte ke stabilitě sítě, aby v ní někdo nemohl snadno získat většinový podíl. To se taky cení.
Celkem souhlas.
Jedná se o relativně rizikovou investici s poměrně nízkou likviditou (zatim). Za takových podmínek považuji minimální akceptovatelný výnos řekněme >5%. Je to zajímavá hračka, ale z investičního hlediska v oblasti spekulací.

lobo

« Odpověď #14 kdy: 18. 11. 2013, 17:41:48 »
Celkem souhlas.
Jedná se o relativně rizikovou investici s poměrně nízkou likviditou (zatim). Za takových podmínek považuji minimální akceptovatelný výnos řekněme >5%. Je to zajímavá hračka, ale z investičního hlediska v oblasti spekulací.

>5% denne? mesacne? rocne? do dochodku?  :-)