Dokument ve Wordu nelze otevřít

Luky

Dokument ve Wordu nelze otevřít
« kdy: 27. 11. 2013, 13:45:52 »
Zdravim,
mám v PC uložený text napsaný ve wordu, který šel v pořádku otevřít text se zobrazil. Dnes když se pokusim soubor otevřít vyskočí mi hláška v jakém jazyce ho chci otevřít v jakém písmu atd... když navolím český jazyk dam "OK" tak se text otevře ale není napsaný text který původně byl ale nějaké nesmyslné klikyháky. Zkoušel jsem to otevřít ve všech možných formátech, strávil jsem nad tim několik hodin googlování, ale stále se nedaří soubor otevřít. Chci se zeptat jestli existuje nějaká možnost jak ztracená data znovu získat? Setkal jste se již někdo s tímto problémem?

Pro ukázku a pro upřesnění problému přikládám odkaz na soubor ve wordu: http://uloz.to/xBtSbDwJ/4-kapitalove-obchodni-spolecnosti-doc

Děkuji za případné rady a odpovědi
« Poslední změna: 27. 11. 2013, 13:53:15 od Petr Krčmář »

Re:Dokument ve Wordu nelze otevřít
« Odpověď #1 kdy: 27. 11. 2013, 13:55:06 »
Obávám se, že se tady něco ošklivě rozbilo. Uvnitř toho souboru není žádný formát, je to jen změť náhodných dat. Není divu, že se to nedaří otevřít. Prakticky není co. Rozbil se buď souborový systém nebo Word, každopádně bych řekl, že data jsou ztracena. Tedy pokud neexistuje záloha...

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 27. 11. 2013, 13:58:02 »
Normálně to obnovíš ze zálohy, ne?  ;D

Odkaz na zničený soubor je samozřejmě k ničemu, není vyloučeno, že nějaká starší verze existuje jako stínová kopie. Viz např. http://windows.microsoft.com/en-au/windows-vista/previous-versions-of-files-frequently-asked-questions

Luky

« Odpověď #3 kdy: 27. 11. 2013, 14:01:37 »
Ještě jsem zapomněl dodat že dokument byl napsán dříve na jiném PC které v současnosti už brázdí smetiště. Potom už jsou teda data nenávratně ztracena?

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 27. 11. 2013, 14:12:17 »
Jo, je čas jim udělat pápá.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27. 11. 2013, 14:24:48 »
Jeste zbyva moznost jit hrabat na to smetiste. BTW, jestli tam nahodou take nebyl nejaky roztomily virus, ktery to zasifroval a bez viru na PC to nejde cist.

Jimm

« Odpověď #6 kdy: 27. 11. 2013, 16:33:53 »
Klikni na složku ve které to bylo pravým tlačítkem myši, vlastnosti, předchozí verze... Pokud máš kliku...