Na čem jedou vývojáři Firefoxu?

Na čem jedou vývojáři Firefoxu?
« kdy: 16. 11. 2013, 13:00:24 »
Po nějakém posledním update jsem opět nevěřícně kroutil hlavou:
po klázkratce <ctrl><f> - chtěl jsem něco hledat na stránce - se na obvyklém místě objevila klasická lišta pro hledání, ale nějakou moudrou hlavu napadlo, že "imprůvuje" design.

Takže pole pro vstup hledaného textu je u levého kraje, tlačítka pro "Highlight All" a "Match Case" jsou u pravého kraje.
Dříve bylo všechno na jednom místě, pěkně vedle sebe.
"Výhoda" toho uspořádání obzvláště vynikne na pracovních monitorech, které v posledních letech připomínají plátno pro panoramatické promítání.
Zřejmě agent placený výrobcem myší, nebo nápad po nějakém vydařeném mejdanu, nebo nevím.

PS: Jsem si na 99.9% jist, že jsem nedávno v synapticu schválně kontroloval (a potvrdil), že mám balíčky firefoxu a thunderbirdu zamknuté. Právě kvůli takovýmto úletům. A přesto se mi ty poslední update vnutily. Nechápu ...
« Poslední změna: 17. 11. 2013, 21:26:36 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:Na čem jedou developeři firefoxu?
« Odpověď #1 kdy: 16. 11. 2013, 13:09:27 »
Ano, úžasné vylepšení. Poslední dobou je s velkým sebezapřením použitelná pouze ESR verze, kde jsou tyto úlety alespoň dočasně eliminovány.

Paranoik

« Odpověď #2 kdy: 16. 11. 2013, 13:34:56 »
Pokud vím, spolupracuje Mozilla s Googlem (jsou na něm částečně finančně závislí). Být paranoidní, tak si řeknu, že Firefox posílají záměrně pomalu do kopru. Googlu stačí jeden produkt .)

ondro

« Odpověď #3 kdy: 16. 11. 2013, 15:37:22 »
Bohuzial to je trend dnesnej doby. Kazdy inovuje aj to, co nieje potrebne. Nezmyselne vydavanie novych verzii kazdu chvilu.
Mam pocit, ze sa zamotali do vlastnej siete a nevedia z nej vyjst von.
Firefox sa fakt ubera divnym smerom.
Download manager, zrusenie moznosti skryt listu zaloziek, nutenie k aktualizacii zasuvnych modulov, interny pdf prehliadac defalutne zapnuty,..., teraz toto vyhladavanie.
Neviem ako toto nove vyhladavanie mohlo prejst. Mna to hned zarazilo a to nemam sirokouhlac. Tiez mi vadi, ze vyhladavaciu neviem zatvorit znovu stlacenim ctlr+f ale musim zatlacit Esc alebo mysou. Vidiet, ze nad ergonomiou tam nikto nerozmyslal.

Je to vsade. Teraz sa mi pacilo, ked jedna nemenovana automobilka vydavala modelovy rok 20014 uz zaciatkom leta.
TV sa menia tiez kazdy rok a pritom su tam zmeny minimalne.

Je to mor.

JmJ

• 326
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 16. 11. 2013, 16:14:29 »
Ja si myslim, ze tahle faceliftova mania ma puvod ve faceliftovani spotrebniho zbozi. U spotrebniho zbozi tezko vnuti zakaznikovi novou skrabku na bambory, kdyz ta stara je ok a ta nova je uplne stejna jako ta stara. Tak se skrabka faceliftuje a zakaznokovi se snazi vnutit, ze ta s plastovou snadno omyvatelnou rukojeti je lepsi nez ta drevnena po babicce.

Masy se nudi a jednim z rozptyleni je, mit neco noveho. Novou skrabku, nove auto, novy software. Cim dal tim vic jsem presvedcen, ze ty upravy gui v psledni dobe masy fakt chteji a ze aspon 70% lidi to je jedno nebo se jim to libi. Bohuzel, pro pracovni pouziti je to totalne k nastvani a cim dal vic lidi pracujicich denne s poctaci si drzi stare veze sw, jak to jenom jde. Jenze ti jsou v mensine. Verim, ze kdyby nekdo delal placenou verzi ff, ktera by bezpecnostne byla na spci, ale gui by bylo uz 5 let stejne, tak by o to mohl byt i zajem :-)

omg

« Odpověď #5 kdy: 16. 11. 2013, 16:18:21 »
projit mohlo, protoze tlusty prsty na smatlaci tatrance zmacknou multitouchem jinak oboji zaraz.

pro ty pomalejsi: nepouzivate primarni platformu produktu. nedrzkujte a jdete jinam. nema to smysl.

Kliker

« Odpověď #6 kdy: 16. 11. 2013, 16:38:40 »
Súhlasím s tým, že je to nezmysel; stále však platí, že niekedy sa dá brániť používaním klávesnice. Hľadaný výraz aj tak píšem, vyhľadanie ďalšieho výskytu robí F3, Alt + a označí všetko, Alt + c prepína case-sensitive. Snáď aspoň tieto možnosti nezrušia.

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 16. 11. 2013, 18:54:08 »
Ironii dotyku jsou zarizeni, ktera postradaji funkce jako wintab a nemaji vlastne ani stylus (Wacom). Hold nejak se ta armada zbytecnych cloveku uzivit musi. Jednou nas donuti opustit i klavesnice, Lenovo uz s tim zacalo :)

PANKapitanRUM

« Odpověď #8 kdy: 16. 11. 2013, 19:08:06 »
projit mohlo, protoze tlusty prsty na smatlaci tatrance zmacknou multitouchem jinak oboji zaraz.

Hm, to mě nenapadlo, máš pravdu, smrdí to dotykáčovinou  :-\

tadeas

« Odpověď #9 kdy: 16. 11. 2013, 19:09:34 »
Oni pohnuli tlačítkem? Jéééééje, asi umřeme...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #10 kdy: 17. 11. 2013, 11:57:02 »
Na čase nainstalovat FindBar Tweak ...  Mne totiž nevyhovovalo ani vyhledávání dole.

« Odpověď #11 kdy: 17. 11. 2013, 15:39:09 »
Oni pohnuli tlačítkem? Jéééééje, asi umřeme...

Jo, to je ten správný přístup ...

« Odpověď #12 kdy: 17. 11. 2013, 16:06:54 »
Na čase nainstalovat FindBar Tweak ...  Mne totiž nevyhovovalo ani vyhledávání dole.

No pěkně.
Ještě kdyby to tak umělo reguláry ...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 17. 11. 2013, 16:24:09 »
Bohuzel, tohle nestesti postihlo i Seamonkey. Asi nekdo usoudil, ze pocet uzivatelu, kteri pouzivaji dotykace drzene obema rukama, kde patlaji palci, jiz prevysil pocet uzivatelu normalnich PC a zejmena pak to, co na tom delaji (Twiter, Fejsbuuk...), je dulezitejsi, nez napriklad to, co na PC delaji jini jako praci. Bylo tedy nutno preorganizovat vyhledavaci listu a to bez moznosti volby, jak ji clovek chce mit usporadanou. Je to nejspis priprava na jeji dalsi vylepsovani, o kterem se tu jiz objevilo varovani a ktere patrne povede k dalsi debilizaci ve stylu Chrome.

txt

« Odpověď #14 kdy: 17. 11. 2013, 20:47:38 »
Oproti tomu jak byla zmršena opera, se firefox zhoršuje pozvolna.