Root.cz knihy - jiné formáty než PDF?

r4incs

Root.cz knihy - jiné formáty než PDF?
« kdy: 06. 10. 2013, 13:22:07 »
Zdravím,

Moc se mi líbí obsáhlá sbírka knih na root.cz, bohužel všechny co jsem našel, jsou pouze ve formátu PDF, což je formát vhodný na PC, na tablety méně a na mobily vůbec. Nějaká šance na epub verze? Nebo aspoň tipy na covertery, které zvládají PDF - epub?

Díky.
« Poslední změna: 06. 10. 2013, 14:14:54 od Petr Krčmář »

Re:root.cz knihy - jiné formáty než PDF?
« Odpověď #1 kdy: 06. 10. 2013, 13:42:19 »
Pridávam sa. PDF spôsobilo, že som v tej knižnici bol len pár krát a zbytočne.

Franta <xkucf03/>

Re:root.cz knihy - jiné formáty než PDF?
« Odpověď #2 kdy: 06. 10. 2013, 13:42:27 »
Zkus Calibre – mj. umí převést PDF na EPUB.

Obecně hledej „PDF reflow“ - umí to i některé čtečky, ale v zásadě je to vždycky trochu problém, protože některé formátování, grafika nebo tabulky se převádějí dost blbě.

Re:Root.cz knihy - jiné formáty než PDF?
« Odpověď #3 kdy: 06. 10. 2013, 14:16:51 »
Díky za dotaz. My knihy netvoříme, jen je převezmeme pod svobodnou licencí. Takže co je k dispozici, to dáváme. Některé knihy jsou v různých formátech: Internetový protokol IPv6 od Pavla Satrapy je třeba v PDF, Mobi i ePub.

x14

• 182
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 06. 10. 2013, 16:48:06 »
Taky se přimlouvám – hodně čtu na mobilu, ale většinou web, PDFka se číst rozumně nedají. Časem to bude určitě lepší. Mimochodem – co preferujete? Mobi nebo ePub?

r4incs

« Odpověď #5 kdy: 06. 10. 2013, 16:56:30 »
Epub, protože mi přijde lépe podporován a je to de facto open standard. Třeba Google Play Books mají super funkci, že kromě zakoupených knih můžete nahrát i knihy svoje, ve formátu PDF nebo epub, přičemž se vám sychronizují mezi zařízeními (webová aplikace, aplikace pro Android nebo iOS) + pochopitelně možnost offline čtení. Docela pohodlná cesta, jak mít svoji knihovnu pořád po ruce. Bohužel PDF podpora žádná sláva, takže třeba mít právě epub.