Zkušenosti s OS X

Makovec

Re:Zkušenosti s OS X
« Odpověď #75 kdy: 16. 10. 2013, 01:02:44 »
Dik. Procesor je slaby aj jeden aj druhy, teda da core i7 nema zmysel. Ramku asi vezmem 8 GB do buducna. Nebude do stroj, na ktorom budem masivne nieco ratat. Najnarocnejsia operaca bude mozno zapnutie FullHD filmu. Este taka vec, neviete o novinkach? Chysta sa nieco v blizkej dobre alebo nema velky zmysel cakat a mozem si smelo kupit dnes. Dik.

Počkal bych do 22. října (októbra) - bude media event a patrně oficielní vydání OS X 10.9 Maverics - a s tím možná nějaké další novinky. Na ten Maverics bych si počkal.  Jinak se chystá pořad něco :-)

Pages a spol mám a jsem s nimi spokojený. Pro heavy Office users to asi není, pro běžnou práci jo.

Komo

Re:OS X
« Odpověď #76 kdy: 16. 10. 2013, 06:06:15 »
OT: Lenovo je pseudoznacka? Mat tie prachy a nekupovat Apple tak Lenovo...

Hodnotim na zaklade subjektivnej skusenosti (presne ako to robia ludia co nikdy Apple nedrzali v ruke, ale len nieco niekde poculi a precitali si...). Mal som tu cest, ked som este musel pracovat, mat od zamestnavatela Lenovo notebook - mali sme iba Lenovo. Ja som bol na pozicii kde sme fasovali nejaku "manazersku" radu (celkom vtipne oznacenia pre produkt od Lenovo). Notebook som mal fungl novy, za prvych 8 mesiacov kompletne odisla baterka, po roku doska a pri beznom pouzivani zlomeny plast pod displejom. Vacsinu Lenovo bookov vo firme postihol +/- rovnaky osud. Preto radim Lenovo k pseudoznackam, lebo presne tam patri.

Tak potom neviem co pri tych premiovkach robi HP. Preslo mi rukami dost notebookov, je pravda ze vacsinou len bezne multimedialne laptopy ale HP bolo na tom dost zle. A takisto som riesil aj jeden pokazeny probook. Odisla doska. V podstate ako na vsetkych.
Dell OK, ten mi drzi uz 7 rok a kedze zatial nieje pre mna book priorita cislo jeden tak od zajtra to bude lenovo. A mozno o rok alebo dva aj MBP :)

« Odpověď #77 kdy: 16. 10. 2013, 06:18:47 »
Počkal bych do 22. října (októbra) - bude media event a patrně oficielní vydání OS X 10.9 Maverics - a s tím možná nějaké další novinky. Na ten Maverics bych si počkal.  Jinak se chystá pořad něco :-)
Pokud se nepletu, tak když někdo koupí hw těsně před vydáním, má upgrade na Maverics zdarma. Ale určitě si to ověř.

Pages a spol mám a jsem s nimi spokojený. Pro heavy Office users to asi není, pro běžnou práci jo.
Já zas na všechny prezentace používám Keynote a jsem s ním naprosto spokojený. Prouktivita mi přijde daleko vyšší než u MS i Libre Office (ale je fakt, že ty jsem viděl naposledy před několika lety, možná, že se taky hnuly kupředu).
P.S. příjemný bonus zdarma je i dálkové ovládání (hudba. filmy, prezentace).

« Odpověď #78 kdy: 16. 10. 2013, 07:23:32 »
aj jeden pokazeny probook.
nezajimava informace takhle jak je podana, probook se da koupit i za nejakych 12tis...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Makovec

« Odpověď #79 kdy: 16. 10. 2013, 07:38:09 »
Pokud se nepletu, tak když někdo koupí hw těsně před vydáním, má upgrade na Maverics zdarma. Ale určitě si to ověř.

To je pravda, ale pro člověka co začíná je to zbytečná práce a starost navíc po pár dnech/týdnech.  Také by se mohlo stát že vyjde nová řada hw a tudíž by mohla být na výběhové stroje pár dní zajímavá sleva.

Já zas na všechny prezentace používám Keynote a jsem s ním naprosto spokojený. Prouktivita mi přijde daleko vyšší než u MS i Libre Office (ale je fakt, že ty jsem viděl naposledy před několika lety, možná, že se taky hnuly kupředu).
P.S. příjemný bonus zdarma je i dálkové ovládání (hudba. filmy, prezentace).

Také souhlasím, napsal jsem to asi zbytečně defensivně. Já s kancelářskými programy moc nedělám, ale dvě presentace jsem s Keynote dělal a pracovalo mi s nimi dobře a výsledek se líbil i divákům - a ne, nezahltil jsem je efekty :-) - také je občas využívám na úvodní a závěrečné titulky k videím (export prezentace do videa je je fajn). Nativní export do pdf ze všeho je taky příjemný.

Když už píšeme o software, další programy co bych doporučil vyzkoušet a eventuelně pokud bude program tohoto typu potřeba i koupit jsou IA Writer, OmniGraffle Pro, Pixelmator. Na videa iMovie. Na email Sparrow, ale možné s Maverics přejdu zas na nativního klienta systému. Xcode vyzkoušet v každém případě.

A pozor na peněženku, protože iCloud je dost návykový a iPad nebo iPhone se najednou docela hodí ;-)

RedI

« Odpověď #80 kdy: 16. 10. 2013, 08:25:00 »
Este ak sa smiem opytat, co si myslite o Pages, Numbers a Keynote?

Spolu s MBA jsem si vzal rovnou sadu MS Office H&S. Mel jsem obavy s kompatibility souboru mezi Pages, ... a taky abych minimalizoval rozdily prechodu Win --> OS X.
Zatim jsem se s nejakym vetsim problemem nesetkal, nicmene musim podotknout, ze moc s Office nepracuju.
Takze za me: bud Pages, N. a K. nebo od MS jejich Office.

RedI

« Odpověď #81 kdy: 16. 10. 2013, 09:02:53 »
A pokud jde o dalsi software, tak pokud planujes pouzivat touchpad, nemela aby ti chybet utilita Better Touch Tool. Ja diky ni uplne zapomnel na mys. Mechanicke klikani je IMHO mizerne na vsech NTB a MBA neni vyjimkou, ale co se tyce dotyku, to je jine kafe ;]

Makovec

« Odpověď #82 kdy: 16. 10. 2013, 10:21:34 »
A pokud jde o dalsi software, tak pokud planujes pouzivat touchpad, nemela aby ti chybet utilita Better Touch Tool. Ja diky ni uplne zapomnel na mys. Mechanicke klikani je IMHO mizerne na vsech NTB a MBA neni vyjimkou, ale co se tyce dotyku, to je jine kafe ;]

Čistě obecně - fakt to nejdřív zkus bez "vylepšovacích" utilitek. Pravděpodobně to bude ok, dej tomu čas. Teprve až opravdu přijdeš na to že něco je ti fakt proti srsti je čas na "vylepšování".

iwtu

« Odpověď #83 kdy: 16. 10. 2013, 13:37:30 »
Teda Pages, Numbers a Keynote mam tak ako nejaku obdobu ms office/libre office? Pripadne nove verzie tych program su zdarma? Ale aj tak asi o nich nejavim zaujem, lebo s office programami velmi nerobim a ked nieco, tak si takmer vzdy vystacim s Google Docs a pripade uplnej krizy si sadnem na destkop alebo vezmem domom firmny notebook s ms office 2013.

Najme sa tesim na OS X. To je to. Preco si kupujem MacBook. Dik. Tak si pockam do toho 22 :)

Skoda, ze sa tie prispevky nedaju vymazat. Zo 6 stran by ostali 2. Ale fakt dik. Rozhodol som sa pre OS X. Ma to vyhodu aj tu, ze keby nieco, nie je ho problem predat s nejakou malou stratou. Pozriem este na tie utilitky.

Komo

« Odpověď #84 kdy: 17. 10. 2013, 05:45:46 »
aj jeden pokazeny probook.
nezajimava informace takhle jak je podana, probook se da koupit i za nejakych 12tis...

v podstate, o to ani tak moc neslo. Bol to vyssi model a klasicky z tepla odisla grafika a teda aj doska.
Skor mi slo o to, ze ak ma byt HP premiova znacka ako taka, tak aj na tych obycajnych laptopoch by si mala dat zalezat.
Napriklad taky DELL, ktory bol tiez spomenuty to ma vyriesene fajne, tie notebooky drzia slusne.
Lenovo sa dalo na spotrebny biznis. Maju X a T radu a zvysok su take tie "lepsie ASUSy" ... aj ked tu by som asi asusu ublizil, pretoze kludne ma za to ukrizujte ale tie spotrebne laptopy od nich su sice spotrebne, ale celkom drzia.
Samozrejme, vsetko hodnotene cisto subjektivne na zaklade <100 vzoriek.

K teme asi tolko este ze aj pre dalsi pripadny predaj su notebooky od jablka dobra volba kedze si drzia cenu. HW je kvalitny, cely balik ktory dostanes (HW+SW) je velmi kvalitny a nad cenou sa netreba trapit. Ak sa rozhodnes pustit take peniaze za notebook a vies ze sa ti vratia tak nieje o com.

« Odpověď #85 kdy: 17. 10. 2013, 08:35:25 »
Pokud to beres takhle tak jedina premiova znacka bude Apple - protoze cetky vubec nedela. Kazda jina firma ktera se spusti tak bude touto optikou pseudoznacka - treba takovy Dell. Des a hruza! Do roka se to prakticky rozlozilo, a behem prvniho pul roku 2x reklamace(hm a to je prave to - byl to laciny plastak za 15tisic proste protoze se holce libila barva)

spajk

« Odpověď #86 kdy: 17. 10. 2013, 09:35:01 »
Mám MacBook Pro v práci, je to hezkej noťas, ale pro mě, jako člověka, kterej si rád systém šteluje k obrazu svému a hraje hry je to k ničemu. Předraženej HW, OS který si nemůžete pořádně modifikovat, drahý doplňky, her je málo a výkon Maců se nedá s herním železem srovnat. Svoje peníze bych do něj fakt nevrazil.

Kolemjdoucí

« Odpověď #87 kdy: 17. 10. 2013, 09:57:54 »
Pokud to beres takhle tak jedina premiova znacka bude Apple - protoze cetky vubec nedela

Valná část produkce Apple není prémiová, telefony nemají USB konektor a slot na kartu a notebooky nemají konektor RJ-45, chtít po zákaznících aby si s sebou tahali redukce jako kočka koťata si prémiová značka prostě nemůže dovolit.

« Odpověď #88 kdy: 17. 10. 2013, 10:11:17 »
doporucuju precist Jobse od Isaacsona a spoustu veci budes videt jinak

metla

« Odpověď #89 kdy: 09. 08. 2015, 08:03:32 »
za 15 let mi ve firmě a mezi známými prošlo rukama hafo laptopů a skončil jsem u Dellu, hlavně z důvodu dobrého servisu (zavoláš, do druhého dne přijedou, vymění, nic moc neřeší, případně po domluvě pošlou kurýrem a vyměníš sám). HP špatný a IBM po prodeji Lenovu taky. Kupuju Delly střední třídy a kolegové cesťáci se k nim chovaj dost drsně a přesto po 3 letech, se daj stále použivat.