Jazyk a framework pro stránky

troub

Re:Jazyk a framework pro stránky
« Odpověď #15 kdy: 07. 10. 2013, 23:27:42 »
kdyz uz je to slovickareni tak dulezite, tak:
jsem chtel napsat neco pro sebe a ne komercne. Takze MS .Net jsem zavrhl
protoze zalezelo na me a ne nekom, kdo chce .net technologii, jak to casto je. Chtel jsem neco ucinneho a ne sloziteho. Navic skutecne free.

Python se mi libil pro moznost mit i funkcni [exe] program na win/linux
bavilo se o PHP a tam sam priznavas, ze to je dost nesmyslny

navic je pouzivan tusim v Blenderu, Gimpu atd.
nevim, proc by si sam nikdy nenapsal nejaky script pro blender, aby si v necem usnadnil praci, Je to docela logicke vyuziti. V Maye se mi take hodila znalost pouzivani scriptu. Takze i v Blenderu se to bude hodit a ten ma podporu na vyvoj her i na pouziti na webu, takze to neni vubec daleko. A kdyz nekdo napise 3D modelovaci program v kvalite a rozsahu Blenderu a pouzije jako scriptovaci jazyk Python, tak to taky o necem svedci.

Umi export do .net
samozrejme, ze jsem myslel Iron, ale nechtel jsem se rozkecavat, nemam zas takovou potrebu se poslouchat, ale spise rici neco k tomu na co se nekdo pta

a ten Google na nem jede
to ze z casti jsem napsal. Dulezity je rycly vyvoj v Pythonu a pak doladeni casti v C a to jsem taky psal.

i kdyz co je dulezite je [tusim] v C
tohle co k tomu pises je zase pro mne zmatene napsane, ale myslim, ze je tam nekde souhlas s pouzitim C

Nechci Ti brát vítr z plachet, ale PHP je také napsáno v C. .Net bude buď C++ nebo C. Java to samé. Perl je také v C.
v cem je psany dany jazyk jsem neresil, resil jsem spolupraci s C. Ze je PHP psane v C a "umi" spolupracovat vim, ale proti Pythonu to neni dobre resene.

dobra spoluprace Python - C
zase resis .net a stejne jsi souhlasil s Pythonem, tak nechapu ten tvuj vetny rozbor. Mimochodem JS jsem taky zminoval jako potrebny.

Sikovnik

Re:Jazyk a framework pro stránky
« Odpověď #16 kdy: 11. 10. 2013, 00:37:22 »
neviem ako v CR ale na Slovensku nas najvacsi poskytovatel webhostingu uz davno umoznuje jak Python / Django tak Ruby on Rails a to v ramci bezneho LAMP webhostingu - staci si to aktivovat v administracii.