Má smysl SSD disk do Dell D430?

Vadimo

Re:Má smysl SSD disk do Dell D430?
« Odpověď #30 kdy: 06. 10. 2013, 19:09:34 »
Mozno zajtra mi príde starší 16GB SSD. Mam v pláne vybrat z Asusu A6M (asi z r. 2008? ) DVD mechaniku a namiesto nej dat šachtu s druhým diskom. Na SSD bude system (okrem /opt, /tmp, /var/tmp). Vedla neho bude 120GB HDD pre /home. A pôvodná DVD pojde do USB skrinky.
Nie som si moc istý aký to bude výkonový prínos u mna, lebo mam IDE rozhranie, ten SSD pojde cez šachtu čo sa da napojiť na ATAPI. Ale prístupova doba by sa mala zlepšiť. Keby bola možnosť tam dostať 3ks diskov tak idem do RAIDu :D
Ináč na tomto PC uz mam 3GB RAM (zevraj max su iba 2GB), druhý CPU -  2 jadrový Turion namiesto Athlonu (potreba upravit BIOS). Som s ním spokojný, len mi nejde LAN ale pre občasnú potrebu mam LAN PCMCIA kartu.

booster

« Odpověď #31 kdy: 11. 01. 2014, 11:31:52 »
Nemáte v tom někdo toto?
http://www.tomados.cz/Nove-produkty/TRANSCEND-32GB-SSD-disk-PSSD-ZIF-MLC-1.html

Dnes mi to přišlo poštou.
Kapacitně mi to stačí, ale blbý je, že D430 to po instalaci nevidí. Když jsem tam vrátil původní samsung, normálně s ním komunikuje.

kubislav

« Odpověď #32 kdy: 26. 03. 2014, 21:30:56 »
Rád bych se zeptal, jestli jsi tento problém s detekcí disku vyřešil.

booster

« Odpověď #33 kdy: 29. 01. 2015, 21:48:09 »
To už asi nebude aktuální odpověď, ale nevyřešil. Zkoušel jsem to tam cpát i na obě strany a prostě nic. Nakonec jsem pořídil ADATA SP300 (64GB) na mSATA a za 300,- redukci mSATA - PATA ZIF (ta se shání hůř, ale v česku to jeden shop prodává).
Na SSD disk nesmí Win XP (neumí TRIM), chce to minimálně Win7 (bootují do 23 sekund) a/nebo linux s novějším kernelem a správným nastavením.

D430 je luxusní počítač, s novou baterkou a tímto SSD mi vydrží bez problémů 4 hodiny a na kancelářskou práci v pohodě stačí, dokonce jsem na tom dokázal stříhat video (akorát rendering pak trvá poněkud dýl).
A dneska se na aukru pořídí kolem 2000,- je to tisíckrát lepší než za stejnou cenu tablet.

Jedinou vadu to má - už jsem tam odpálil tředí displej, první vada nějaká elektrická (invertorem to nebylo), další dvě mechanické (není dobré zkoušet pevnost hořčíku, úder ostrým předmětem ze strany batolete znamená jistou smrt).

Martin Simovic

« Odpověď #34 kdy: 29. 01. 2015, 23:03:25 »
Mám tam 64GB SSD od runcore a windows7 nie je pruser. Dualcore 1.2ghz 2gb ram SSD disk a napodiv to je použiteľné. S original 4200 rpm diskom bol upgrade na 7 katastrofa.