Spam na fóru

DK

Re:Spam na fóru
« Odpověď #15 kdy: 25. 09. 2013, 08:50:10 »
2. chcu si vylepsit pagerank (napr. tie ruske spamy... A toto nofollow im "vypali rybnik" :-)
To je poněkud overengineered řešení - myslíš, že si toho robot všimne a přestane spamovat :)
neprestane, ale aspon jim to uz nijak nepomuze

« Odpověď #16 kdy: 25. 09. 2013, 08:53:34 »
neprestane, ale aspon jim to uz nijak nepomuze
Ani nám...

Mirage

« Odpověď #17 kdy: 25. 09. 2013, 09:10:45 »
Hmm, ja by som dal takyto navrh:
uz teraz je moznost pri prispevku kliknut na "oznamit moderatorum".
Ak nato kliknu, a odoslu dvaja uzivatelia, ktori su zaregistrovany aspon 1 rok (a za ten cas mali aspon 2 prispevky, ktore neboli zmazane0,
tak sa tento prispevok automaticky schova, a nebude ukazovat uzivatelom (a ide, ako doteraz na posudenie panovi Krcmarovi, ci komu).

A ak je to prvy prispevok temy, tak sa samozrejme, skryje ta tema...

jednoducho, do boja proti spamu, treba viac, a intenzivnejsie zapojit "overenych" uzivatelov...

Myslim, ze toto by mohlo pomoct...

Velmi dobré téma, to co píšeš ty mě nebaví číst, udělám si registračku a vyčistím tu od tebe fórum.
Ještě lepší by bylo přihodit i ban na IP a otisk prohlížeče.
 ;D

Ad registrace dopisem, další velmi dobrý nápad, 1 dopis = 10 Kč, 10 000 dopisů = 100 000 Kč, na to se musí vydělat, tak zavedeme povinný členský poplatek za vstup do klubu 1000 Kč a bude vymalováno.

Tady je to prostě samá perla.
Co třeba zavést ověřovací otázky i pro ty registrované spammery?
Tím by se vyřešilo dost.

monitor

« Odpověď #18 kdy: 25. 09. 2013, 09:33:38 »
Drahy mirage!

Asi si prehliadol, ze musis byt zaregistrovany ASPON 1 rok... (a mat aspon 2 nezmazane prispevky).

Ja som navrhol, ze ked dvaja takyto uzivatelia oznamia ujovi Krcmarovi problem, tak sa to zatial automaticky skryje,
ale konecny sudca je ujo Krcmar.

A samozrejme, ze zamlcany redpoklad bol, ze ak zneuzijes tuto moznost, tak ti ujo Krcmar da najskor varovanie, a pri druhom pokuse tiu zmaze konto... Takze tak...

Ak mas lepsi napad, tak sem s nim... (to s platenymi listami sa mi ako lepsi napad moc nezd.a :-)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #19 kdy: 25. 09. 2013, 11:53:54 »
No jestli se nepletu, řeší se to tu již léta, na nějaký čas vždycky spamy zmizí, ale opět se objeví. Věřím, že určitý problém je samotný název serveru. Kdo by nechtěl pozlobit roota, že? Dnes už to však není jen záležitostí roota, ale hlavně ii, takže ve zlepšení moc nevěřím. Já osobně jsem své účty zrušil, protože mi dost vadilo, že na jednom serveru se musím přihlašovat několikrát. Blog, forum, hlavní stránka. Jako kdyby to všechno nemohlo být pod jedním kontem. Ano přečetl jsem si různé důvody, leč praktické to nebylo. Možná se to změnilo, ale nehodlám to už zjišťovat. Nebyl jsem vyslyšen, bylo to pro mne nevyhovující, proto se nemůže očekávat má příliš velká angažovanost v jiných směrech, než občasné rady ve foru. Ano tento příspěvek se dá považovat i za kritiku dlouholeté působnosti. A to nechávám stranou kvalitu obsahu, to je zase jiná kapitola, ke které se vyjádří možná někdo jiný.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 25. 09. 2013, 14:03:07 »
Ano tento příspěvek se dá považovat i za kritiku dlouholeté působnosti. A to nechávám stranou kvalitu obsahu, to je zase jiná kapitola, ke které se vyjádří možná někdo jiný.

No, spam je tu v posledni dobe docela kvalitni. ;-)

« Odpověď #21 kdy: 25. 09. 2013, 14:08:18 »
Který prášky tě zaujaly? :)

Ramtech

« Odpověď #22 kdy: 25. 09. 2013, 14:33:21 »
Který prášky tě zaujaly? :)

Viael Ciaphir

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #23 kdy: 29. 09. 2013, 13:09:15 »
Tak ho oživíme, když to dnešní bylo uzamčeno, nicméně za ty léta tu těch vláken na toto téma bude o dost víc. :)

« Odpověď #24 kdy: 29. 09. 2013, 20:28:51 »
Řešili jsme to tu už několikrát, shrnu situaci:

• při objevení spamu mažeme spam i účet, obvykle blokujeme i IP rozsah, pokud není český
  • spammeři se nám registrují mimo fórum, v centrálním uživatelském rozhraní Internet Infa
  • je tam dočasně jedna otázka na hudební značku, stejně se ji naučili spammeři obejít
  • dnešní spam vyplňují obvykle lidé, takže pokud se naučí projít jednou, projdou znovu a znovu se zaregistrují
  • v tuhle chvíli má vývojové oddělení úkol na přidání kontrolních otázek k registračnímu formuláři, je to skoro hotové, chybí jen rozhraní do redakčního systému, kde budeme moci sledovat párování nových účtů a otázek, tedy kterou otázku spammeři překonali
  • zároveň budeme schopni otázky upravovat a přidávat i v tomto formuláři
  • se spamem bojujeme dlouho, zkoušeli jsme různé metody včetně falešných tlačítek, skrytých formulářů, javascriptových vyplňovátek, většina toho časem selhává = spam vyplňují živí lidé za běžným počítačem

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #25 kdy: 29. 09. 2013, 21:46:00 »
Petře, tohle všechno je sice pěkné, ale na jejich nové metody by měla být téměř okamžitá reakce a ne, že týden to bude zahlcovat fóra. Jestli se tohle děje i na ostatních serverech iinfa, tak to je fakt bomba!  Jeden dva řádky spamu se dají přehlédnout, ale když potom tazatel přes veškerý spam nevidí, jestli někdo odpověděl na jeho dotaz, tak je otázkou, jestli nezačne odpovědi hledat jinde na jiných serverech mimo iinfo, z čehož může mít konkurence jen radost.

« Odpověď #26 kdy: 29. 09. 2013, 22:11:27 »
Pavle, to je moc pěkné, ale neumím s tím nic udělat. Já dávám podněty, žádosti a prosby. A věřte mi, že jich dávám hodně a hodně konkrétní. Bohužel programátorů má firma velmi omezený počet a pokud dostanou shora jasné příkazy „tohle, tohle a tohle musí být do konce měsíce a tohle do konce příštího a má to prioritu“, tak se já dozvím jen: „sorry, časem to bude“.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #27 kdy: 29. 09. 2013, 22:42:32 »
Nepsal jsem, že je to Tvá vina, ty jsi jen kolečko v soukolí. Já třeba byl patnáct let zákazníkem O2, najednou mne v jeden den tak nas***i, že už u nich nejsem. Měl jsem účet u poštovní spořitelny, podobná situace a nejsem u nich. Roota prohlížím spíše z nostalgie a do fora přispívám spíše jako splácení toho, co mi kdysi dal, ale může přijít podobný den. Pokud se iinfo nechce starat o pohodlí svých čtenářů, ať se nestará, čtenáři na tom škodní nebudou. Je to ostuda celého soukolí, nikoliv jednotlivých koleček.

« Odpověď #28 kdy: 29. 09. 2013, 22:48:52 »
Já jsem taky nepsal, že jsi mě z něčeho obvinil. Jen předcházím případnému nedorozumění (s někým jiným) a vysvětluji situaci.

Shrnutí podstatného: Podněty jsou fajn a je dobře, že se tu objevují. Snažím na všechno odpovídat a všechno podstatné pak posunout správným směrem. Bohužel věci se nedějí vždycky hned a vyřízení závisí na mnoha různých okolnostech, které jdou mimo jednu redakci.

McFly

• 616
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 30. 09. 2013, 07:37:19 »
Pokud mne paměť neklame, na na jednom diskusním fóru jsem viděl, že první příspěvek nového uživatele se objeví až po schválení moderátory, potom už bez omezení. Otázka je, jak moc náročné by bylo něco podobného naprogramovat a také, jestli to má smysl, když je možné na fórum přispívat i bez registrace....