Jak spustit Ubuntu z flashky/DVD?

neruda

Re:Jak spustit ubuntu z flashky/DVD na linux linpus?
« Odpověď #15 kdy: 10. 09. 2013, 17:50:31 »
Neukazuje. Ukazuje se mi jenom jednoduche zobrazení je to ubuntu 13,04, ale nekam jsem to napsal "nomodesat" a napsalo mi to pár řádků starting.../stoping... a potom (77.30.111111240) init:plymouth main process (326) killed by abrt signal
(77.302673) init:lightdm main process (1809) terminated with status1
(92.966402) init:failsafe-x main process(2681) terminated with status1

Jako blb si pripadat nemusis, ale mohl bys zacit necim jednodusim nez instalaci, ktera se nerozbehne. :-)

pozor na typo, pises nomodesat ma to bejt nomodeset

Jinak si nemyslim, ze by v tvem pripade byl linux dobrej napad pro realne denni pouziti, pro experimenty samozrejme a pozitivne ano, ale zacatek nebude jednoduchej

VK

« Odpověď #16 kdy: 10. 09. 2013, 20:37:24 »
Pokud je v biosu dovolené bootovat z "removable devices", tj. DVD a pod. a DVD je první v pořadí, tak pokud to bios má, vypnul bych UEFI boot (tím předpokládám, že je tam jak UEFI, tak klasický BIOS). Já se pokoušel zprovoznit EFI s Ubuntu server 12.04 a taky nic, i když u mně to může být vícero faktory.

VK

« Odpověď #17 kdy: 10. 09. 2013, 20:43:41 »
Jo, a že Linpus nemá grafické rozhraní? Jasně že má, jenom vypadá jako něco pro telefon. Já si koupil taky noťas s Linpusem, a taky ho hned přeinstaloval (na OpenSUSE). Jen jsem musel vyladit ovládání podsvícení displaye.

Pepan

« Odpověď #18 kdy: 10. 09. 2013, 20:58:43 »
Ubuntu používám už 3roky, ale nikdy jsem na tohle nenarazil... Na netu jsem našel něco jako "ubuntu rescue remix" tak to vyzkouším a uvidím...

Pepan

« Odpověď #19 kdy: 10. 09. 2013, 21:08:54 »
vypnuti UEFI nepomohlo... A jak se dostanu do grafickýho prostředí?

alfonza

Re:Jak spustit Ubuntu z flashky/DVD?
« Odpověď #20 kdy: 11. 09. 2013, 18:10:38 »
........... zatracené otázky tohoto fóra........ měl jsem odpověď na 10 řádek a nic.

no tak rychle...na wiki je spousta podkladů k instalaci > doporučuji prostudovat, většina problémů je tam popsaná, nebo se podívat na anglickou verzi. http://wiki.ubuntu.cz/faq/instalace

Jinak doporučuji, nejdříve otestovat médium na jiném počítači a případně zkusit jiné médium nebo USB. Obvyklé problémy se zaváděním jsou na straně UEFI, nomodeset nebo u ACPI.

kei.101

Re:Jak spustit Ubuntu z flashky/DVD?
« Odpověď #21 kdy: 12. 09. 2013, 16:48:12 »
Tak zaprvé, jestli se neorientujete v příkazové řádce, nainstalujte si raději verzi 1204 LTS, tam nebudete řešit tolik blbostí. A zadruhé zkuste začít od minimální instalace (mini.iso), tam je jen negrafická instalace, to by mělo jít lépe