Zdravím,
BIOS notebooku umožňuje, při stisku horké klávesy, nabootovat z Recovery Partition. Máte nějaká vlastní pozorování a zkušenosti?
Zajímá mne zejména toto:
- Musí být recovery partition hned ta první partition? Nemůže být třeba poslední nebo předposlední, třetí ze čtyřech? Mrhat nejrychlejší oblastí klasického disku se mi nechce.
- Provádí BIOS nějakou detekce podle čísla typu oddílu (je někde použit jiný než č.27), nebo podle názvu/labelu svazku (je někde použit jiný než PQSERVICE?), nebo prostě jen šáhne po první skryté a neaktivní partition?
- Je oněch obligátních 10 GB, což používají snad všichni OEM, nějaký limit?
- Jak je to se souborovými systémy?
Pokud něco víte napište. Připojte prosím o jaký jde BIOS (například: AMI, Phoenix, Award - z roku 200x) případně specifikaci PC (například: Mobile PC 2002, Ultra Mobile PC 2006), nebo alespoň výrobce (například: Lenovo, Acer, HP). Hned jak se poperu s tím svým kouskem (což nebude zdaleka hned) tak sem dám svá vlastní zjištění. Ptám se, protože by mi pomohlo experimentovat co nejméně.
P.S.
Myslel jsem že najít tu základní specifikaci počítačů, tak jak to uvádějí výrobci bude sranda, ale nějak se mi to zatím nepodařilo. Kdyžtak to vynechejte, nebo sem někdo znalý dejte přehled, případně odkaz.
Mějte se a díky.