Moc děkuji za cenné informace, ukládám. Nicméně jsem pomocí nich jen zjistil, že je daemon spouštěn, ale pak je vypnut, z mě neznámé příčiny. Jal jsem se pátrat směrem k runlevelů, i když prakticky naslepo. Narazil jsem na dosti komplikovaný systém, který bude nutno prostudovat a zorientovat se v něm. Myslím ty runlevely. Tady jsem zjistil možnou příčinu. Zapínám eth1 příkazem ifconfig eth1 172.16.1.1 netmask 255.255.255.0 v souboru /etc/rc.local, který je ale v /etc/rc2.d uveden jako S21rc.local, přičemž isc-dhcp-server má uvedeno S18isc-dhcp-server. Dedukuju z toho, že isc-dhcp-server se spustí ještě před rc.local a tím zhebne na banální chybu nezapnuté eth1.
Z toho mě plynou dva dotazy:
1. Proč jsou soubory uvedeny ve všech runlevelech, aneb asi to nebude tak, že se skripty po startu spouští v pořadí, jak jdou runlevely? čili nejdřív se spustí runlevel 0, pak 1, pak 2?
2. můžu přepsat u všech /etc/rcx.d číslo Sxxrc.local tak, aby bylo menší, v tomto případě kupř. S17rc.local, než je číslo S18isc-dhcp-server, abych docílil přednostního spuštění souboru /etc/rc.local ještě před spuštěním isc-dhcp-server? Nebo mám použít opačný postup, zvýšit S18isc-dhcp-server, na třebas S22isc-dhcp-server, ANIŽ bych způsobil nějakou katastrofu?