O2 blokuje UDP port 53 (DNS)

bob

Re:O2 blokuje UDP port 53 (DNS)
« Odpověď #105 kdy: 01. 09. 2013, 10:10:37 »
Ještě k těm "dobrovolně podepsaným" smlouvám: já mám smlouvu s poskytovatelem, kterého O2 donutilo odprodat kus sítě. Dobré je, že v té smlouvě mám "veřejná IP bez omezení provozu" - a čas od času to můžu O2 otlouct o hlavu, například když mi přestaly chodit tunely nebo přístup na vlastní mailserver (a to prosím při komunikaci "ven"!)... Zatím to bylo vždy stylem zavolám - nevěří mi - zkontrolují - nastaví zpět. Oni když něco nastaví, tak prostě plošně a na "výjimky" se jaksi "zapomene".
Ale telefonní účet za v podstatě zbytečná volání narůstá.

Peter

« Odpověď #106 kdy: 01. 09. 2013, 10:12:53 »
Lol phirae: Pokiaľ je zákazník zazmluvnený a zatermínovaný, tak nie je potrebné plytvať pracovnou silou na riešenie jeho sťažností. Prioritu majú noví zákazníci. Zmier sa s tým. 

Lol Phirae

« Odpověď #107 kdy: 01. 09. 2013, 10:24:21 »
Lol phirae: Pokiaľ je zákazník zazmluvnený a zatermínovaný

Není.

tak nie je potrebné plytvať pracovnou silou na riešenie jeho sťažností. Prioritu majú noví zákazníci. Zmier sa s tým.

U O2 písemné stížnosti dosud vždy nějak řešili (narozdíl např. od UPC, s nimiž je jedinou možnou formou komunikace výpověď smlouvy). Byť tedy o termínu finálního dořešení obvyklém v civilizovnaých státech řeč být nemůže.

Trident

« Odpověď #108 kdy: 01. 09. 2013, 11:23:11 »
Myslim si, ze v konecnem case nelze bitvy s temito hajzl firmami nic vybojovat. Zvlast, pokud osobne nemuzete nekoho chytit pod krkem. Proto jako naprosto bezni zakaznici mate jediny bic a tim je bic volby, tedy odejit od nich.

Pri dohadovani nove smlouvy jste uz chytrejsi a muzete se snazit vyjednat si spravne podminky. Klonim se k volbe rozumneho lokalniho isp. Mate vetsi sanci, ze si vas budou vazit a ze vam vyjdou vstric i smluvne.

Pro me neni nejdulezitejso obrovsky download, ale i rozumny upload a slusna a schopna technicka podpora.

Je mi jasne, ze v nekterych lokalitach se od o2 dobytkarny utect temer neda.
Ona uz ta dostupnost lokalnich ISP zacina dobihat pokryti o2 a v nekterych lokalitach je co se pokryti tyce predci. Ukazte mi v ktere jine zemi se vyplati budovat male retranslace pres pole i kdyz kolem vedou prevazne temna vlakna dominantniho operatora.

Peter

« Odpověď #109 kdy: 01. 09. 2013, 13:41:12 »
Lol Phirae: Riešiť reklamáciu a vyriešiť reklamáciu sú dva rôzne pojmy. V civilizovaných krajnách je nastavený limit na trvanie riešenia, ale to s obľubou obchádzajú monopolné firmy nepodložiteľným zamietnutím. Teda, presnejšie povedané : Týka sa to aj duopolu, pentapolu alebo oligopolu. Preto som rád, že trh sa rozdrobuje a vzniká konkurencia vážiaca si zákazníka.