Je legální dát si na dům kameru?

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
Re:Je legální dát si na dům kameru?
« Odpověď #15 kdy: 27. 08. 2013, 15:19:35 »
Je vhodné to nafotit, nebo mají za povinnost si to kdekoliv v republice obšlápnout?

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 27. 08. 2013, 15:20:31 »
V principu seznam nepotřebuju, ale zajímalo mě, jestli to mají alespoň nějak hlášené nebo je to úplná černota.

TomBA

« Odpověď #17 kdy: 27. 08. 2013, 15:41:19 »
Nepotrebujes seznam registraci. Jednoduse posli stiznost na prislusnej urad, oni se ti k tomu musej vyjadrit ... ;D a dotynymu mozna prisijou peknej flastr.
A dotyčný (alebo jeho gorila) si zistí, kto sa sťažuje a rozbije ti hubu... Lebo je to ako so všetkým. Niekto môže a niekto nie. Na všetkých úrovniach CZ/SK spoločnosti...
Možno by bolo dobré podpísať svokru.

jehovista

« Odpověď #18 kdy: 27. 08. 2013, 16:17:21 »
Je vhodné to nafotit, nebo mají za povinnost si to kdekoliv v republice obšlápnout?

Tak nafocene to mam. Jde o to, jestli se budou zabyvat anonymni stiznosti(resp. asi si na to zridim novy mail co se bude tvarit seriozne).

libcha

« Odpověď #19 kdy: 27. 08. 2013, 18:46:14 »
Navrhnul bych modifikovat téma na o něco filozofičtější:
má takový zákon, "chránící osobní údaje" vůbec smysl ? Co vás (někoho tu) vede k tomu, že ho dokonce máte v plánu vymáhat i metodou stížností ?

Můj selský názor je, že na co se člověk může koukat očima, to si může i vyfotit, natočit.... Připadá mi nesmyslné mezi tím dělat rozdíl. Výmluvné příklady jsou zmíněné natočení zločinců při činu (za nějž nejenže dostaneš flastr ale ještě ti to neuznají jako důkaz), nebo kreslené obrázky ze soudních síní.

Jediné naopak rozumné použití je zakázat focení ve slavných památných kostelích, kde by lidi fotili tak moc že by to nakonec rušilo (a stejně to lidi porušujou), nebo zákaz z náboženských důvodů.

David

« Odpověď #20 kdy: 27. 08. 2013, 19:24:06 »
A co Vam na te kamere vadi? Ja se tem lidem vubec nedivim, udelate novou fasadu a pak nejakej s IQ tykve se tam druhej den podepise sprejem. A kdyz to nikdo neuzna jako dukaz, aspon vite komu dat pres frnak.

rrr

« Odpověď #21 kdy: 27. 08. 2013, 21:37:43 »
Přesně tak. Kdo nedělá nic špantného, nemá co skrývat!

Kolemjdoucí

« Odpověď #22 kdy: 27. 08. 2013, 22:08:40 »
Můj selský názor je, že na co se člověk může koukat očima, to si může i vyfotit, natočit

Analogie koukání očima je záznam výhradně pro svou vlastní potřebu. Šíření pořízeného materiálu není analogie koukání očima.
Proto také Google musí rozmazávat ksichty a podobně.

Kdo nedělá nic špantného, nemá co skrývat!

Jenže nikdy nevíš co je a bude špatné a dobré.
Již se stalo že dobří lidé takhle napřed neměli co skrývat a po změně režimu se z nich stali špatní lidé a díky takto existujícím materiálům skončili v koncentráku.

noname

« Odpověď #23 kdy: 27. 08. 2013, 22:49:45 »
V těchto otázkách se nevyznám, ale co jsem se pokoušel zjistit něco o využívání kamer ve venkovním prostředí, tak jsem se dostal k informacím, že je možno mít takovouto kameru legálně v situaci, kdy nepořizuje záznam a můžete ji sledovat živě (tedy pokud nesledujete pouze vlastní pozemek). Jak mají povolení zajištěné různé bezpečnostní agentury nevím, ale je zde povinnost mazat záznamy po určitém datu (které neznám).
Ale toto jsou informace staršího data, takže je možné, že nyní je vše úplně jinak, jak jsem říkal, nemám aktuální informace.

Ale podle všeho Vás budou zajímat následující odkazy:
http://www.epravo.cz/top/clanky/vyuzivani-kameroveho-systemu-z-pohledu-zakona-o-ochrane-osobnich-udaju-66983.html
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/pracovni-pravo/pracovni-doba-rad-kazen/120-kamera-na-pracovisti-s-nahravanim-monitorovani-pri-vykonu-zamestnani-v-pracovnim-procesu-opravnenost.html

Jako nejrelevantnější se mi jeví první odkaz. Našel bych toho určitě více, ale bohužel na to teď nemám dost času.

Lol Phirae

« Odpověď #24 kdy: 27. 08. 2013, 23:02:05 »

Tak šup, kameru do ložnice, na hajzlík a do koupelny a mazej sem hodit link.

Honza

« Odpověď #25 kdy: 27. 08. 2013, 23:03:53 »

Kdo nedělá nic špatného, toho nemá kdo co šmírovat!

noname

« Odpověď #26 kdy: 27. 08. 2013, 23:44:10 »
Nepotrebujes seznam registraci. Jednoduse posli stiznost na prislusnej urad, oni se ti k tomu musej vyjadrit ... ;D a dotynymu mozna prisijou peknej flastr.
A dotyčný (alebo jeho gorila) si zistí, kto sa sťažuje a rozbije ti hubu... Lebo je to ako so všetkým. Niekto môže a niekto nie. Na všetkých úrovniach CZ/SK spoločnosti...
Možno by bolo dobré podpísať svokru.
Věřím, že taková stížnost je uskutečnitelná i anonymně. Nevím jak na ÚOOÚ, ale na Inspektorátu práce to možné je. Za anonymní telefonát dá asi 10Kč, takže o nic nejde.

Tom Liberec

« Odpověď #27 kdy: 27. 08. 2013, 23:49:30 »
Veřejny prostor není Váš.
Zároveň,  však dávejme pozor abychom neporušovali práva našich spoluobčanů,  kteří se právě vrátili z výkonu trestu. Třeba si právě ujasnuji své možnosti poctivého zaměstnání.
A co takhle pohybova čidla a PCO agentury.

« Odpověď #28 kdy: 27. 08. 2013, 23:49:48 »
Pokud budu chtít lidi opravdu šmírovat, udělám to 40cm velkou kamerou umístěnou viditelně na fasádě domu, nebo kamerou s teleskopem, skrytou tak, že ji neuvidí ani ten nejparanoidnější ajťák, co si netroufne vyjít z domu bez alobalové čapky?

Tom Liberec

« Odpověď #29 kdy: 28. 08. 2013, 00:02:04 »
SUIP řeši pouze kamery v práci a jiné prohřešky proti zákoníku prace.

Kameře lze zorné pole omezit i kusem vystřiženeho kartonu, či alobalu tak aby koukal jen na moje auto pred panelakem. Barák, tam by neměl byt problém to zvládnout tak aby člověk neporušoval zákon. Nicméně každý druhý zloděj si stěžuje na brutalitu, šikanu, nedovolene sledování.  V případech sporu pomáhají případy, které nedokázala policie vyřešit.