Mám se spamem opačný problém − skoro žádný mi nechodí .
Takže kdybych nainstalovat greylisting nebo spamassasing, mohl bych ho taky chválit jak krásně funguje. Místo toho čekám, až mi spam opravdu začne chodit a pak to hodlám řešit. Do té doby mi stačí odmítat zprávy od neexistujících adres, což je jediné antispamové řešení, co aktuálně uplatňuju. Jo a vlastně ještě validuji DKIM a uplatňuju ADSP politiku.
Co je to neexistujici adresa? Kdyz ti poslu z
pepazdepa@seznam.cz ... jak poznas jestli existuje?
Mimochodem, docela prca je nastavit/validovat SPF ... trebas seznam to dela. Zajimavy to zacne bejt v situaci, kdy nektere mailove aplikace (utlouk, ale nejenom ten, tusim ze to dela i google) neumi preposlat mail. Pokud se ho snazej preposlat "jako od puvodniho odesilatele", tak to samo neprojde ...
Pro zajimavost, pokud nekdo pouziva exchange, a necha do toho napadat radove kolem 10k spamu (coz muze byt na nekolik malo hodin), tak neexistuje zpusob, jak to nastroji exchange smaznout. Proste to nejde, zhrouti se to ... musej se na to pouzit externi tooly.
BTW: Napis sem svuj mail a za par hodin mas o zabavu postarano ...
...
Reklamace:
Jaký domácí mazlíček se nachází ve slově „kapesné“?:
jakejpa mazlicek ...zdroj (velmi zdrave) potravy ne? Ja prece nemuzu za to, ze nekdo doma chova kralika ... a nekdo jinej cokla