USB disk vidí jen Windows XP

Mirage

USB disk vidí jen Windows XP
« kdy: 13. 08. 2013, 20:18:18 »
Ahoj,

mám USB zařízení (foťák), které mi jde připojit i v úplně čisté instalaci XP SP3 bez ovladačů a je vidět jako standardní USB disk, ale pod Windows 7 ani Linuxem vidět není a hlásí se jako neznámé zařízení. Systém na tom je Fat32. Někdo mi tvrdil, že stačí zjistit USB klíč, jak se to zařízení hlásí a upravit INF soubory pro Widle a přidat tam ten klíč, něco podobného by pak mohlo jít i pro Linux. Zařízení se k systému připojuje jako standardní USB flash Disk, ale asi nebude až tak standardní.
Co s tím?
« Poslední změna: 13. 08. 2013, 21:04:30 od Petr Krčmář »

Peter

Re:USB disk vidí jen Windows XP
« Odpověď #1 kdy: 13. 08. 2013, 21:27:52 »
Inf súbor pre Linux neexistuje. Skús ten fotoaparát prepnúť z PTP zariadenia na niečo iné. Bližšie info je v jeho manuáli.

DarkFlash

« Odpověď #2 kdy: 13. 08. 2013, 21:55:27 »
Ono je možné, že to v těch Windows XP není až tak jak to vypadá na pohled a také je možné, že Windows 7 k zařízení přistupuje jinak. Pro obě funkce můžete mít navíc v systému nainstalovány speciální ovladače. Obecně může jít totiž buďto o zařízení mass storage, nebo se k obrázkům přistupuje skrze WIA.

Obecně můžete do nápovědy zadat heslo foťák či kamera, něco si přečíst, případně vyvolat průvodce při problémech.

Nebo můžete klasicky zkusit pro neznámé zařízení vyhledat ovladače. Nebo můžete zkusit přidat do systému nový skener/fotoaparát/kameru případně vyhledat nový HW. V nejhorším, můžete ještě kartu vyjmout a vložit do čtečky. Osobně nikdy nepoužívám udělátka výrobců foťáků a kamer a vždy mi to fungovalo spolehlivě. Pokud máte CD/DVD podívejte se zda na něm není ovladač (nehovořím o obslužné aplikaci) kterou je třeba instalovat (vlastní EXE, nebo driver viz vyhledání ovladače/rozpoznání nového HW).

Když neuspějete napište podrobnosti.

Mirage

« Odpověď #3 kdy: 14. 08. 2013, 11:35:45 »
Dík za snahu poradit.

Jak jsem zařízení rozběhl:
Zjistil jsem identifikátor, upravil INF a už to jede i v W7, Linux se ale nechytá.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 14. 08. 2013, 12:23:39 »
Co pravi lsusb? A co tail /var/log/syslog?