Ahoj,
mám za úkol vybrat nějaký pěkný přenosný stroj do 15 tisíc.
Vzhledem k tomu, že ten stroj se bude využívat většinu času nějakým tím prohlížečem a Wordem a tak (a bude potřeba výdrž na baterku), si myslím, že se vyplatí Haswell, který může v takových chvílích povypínat všechna jádra kromě jednoho, tomu snížit takt na minimum a ještě ho nechávat příležitostně v hlubokém spánku. Pokud se s tímto mýlím a nějaký Ivy Bridge splní funkci, tak mě opravte.
Požadavek je, aby byl notebook co nejlehčí a úhlopříčkou tak 11" až 13", to by se ještě vidělo na konkrétních modelech a hmotnostech.
Spodní hranice RAM je 2 GB (často mnoho záložek v prohlížečích a dvojmístný počet otevřených MS Kanceláří), lepší 4. 8 je zbytečné.
Není potřeba žádná zabíjející grafika, bude stačit integrovaná na CPU s rozumným výkonem (občas si na tom někdo bude chtít zahrát i nějakou starší hru nebo Minecraft, který nemusí běžet na maximální FPS).
Nějaké rozlišení není podmínkou, ale míň než nějakých 1280x720 se snad nikde nevyskytne a ani bych to nebral. FullHD není nutností a za tuhle cenu se stejně nejspíš ani nedá pořídit.
Kdyby byla možnost mít něco tenkého bez ethernetu, beru ji; možnost píchnout to někam stejně nikdy nebude.
OS taktéž není podmínkou (hádám, že stejně balancujem jen mezi Win 7 a
; uživatelka je inteligentní a snese všechno.
SSD také není podmínkou.
Dotykový displej není podmínkou; může být, nemusí.
Výdrž na baterku hraje spolu s minimálním množstvím RAM a hmotností největší roli.
Stroj by měl být sehnatelný do Vánoc.
Zatím jsem v prodeji našel s Haswellem jen notebooky, a to krávy od 15" výš.
Poradí, prosím pěkně, někdo s výběrem? Finanční limit přes těch 15k nevytáhnu.
V případě, že se takový stroj do ceny nevejde, uspokojí něco s Ivy Bridge a dobrou výdrží (Atom rozhodně ne). Pak bych posuzoval stroje s nižšími parametry individuálně.
Díky všem za pomoc