Ubuntu 13.04 se nepřipojí k Wi-Fi

he

Re:Ubuntu 13.04 se nepřipojí k Wi-Fi
« Odpověď #15 kdy: 01. 08. 2013, 06:49:46 »
Poradil bych odinstalovat linux, protoze linux na desktop nepatri!
Jelikož jsi evidentně moc inteligence, neřku-li rozumu, nepobral, tak raději neraď, ano?
Navíc, a jen pro doplnění, když už si chceš hrát na chytráka v oblasti toho co kam patří či nepatří, tak notebook není desktop, alébrž laptop.

« Odpověď #16 kdy: 01. 08. 2013, 07:26:10 »
kdysi mi pomohlo na problemy s wifinou ndisgtk a jeji drivery pro windows.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

e3k

« Odpověď #17 kdy: 01. 08. 2013, 09:33:22 »
cez lspci si najdi tu wifinu a potom hladaj preco ten chipset nejde na 13.04.
este mozes skusit nabootovat 12.04 ci to funguje tam a ked hej tak nainstaluj to.

Juro

« Odpověď #18 kdy: 01. 08. 2013, 09:54:48 »
S pripojenim na WiFi som mal v Ubuntu tiez permanentne problemy a to s roznymi zariadeniami. Zvyklo sa to naviac rozbit s aktualizaciami jadra.
Ak mozem poradit vseobecny postup:

host

« Odpověď #19 kdy: 01. 08. 2013, 10:12:56 »
Zdravím bratře, mám stejný noťas v práci a mám úplně stejný problém, tak je na čase ho začít řešit. Hledal jsem co je tam za wifikartu
nevím jestli můj postup je úplně správný ale posuďte sami udělal jsem toto:

cat /proc/net/wireless
Inter-| sta-|   Quality        |   Discarded packets               | Missed | WE
 face | tus | link level noise |  nwid  crypt   frag  retry   misc | beacon | 22

JA

« Odpověď #20 kdy: 01. 08. 2013, 12:02:34 »
Poradil bych odinstalovat linux, protoze linux na desktop nepatri!
Jelikož jsi evidentně moc inteligence, neřku-li rozumu, nepobral, tak raději neraď, ano?
Navíc, a jen pro doplnění, když už si chceš hrát na chytráka v oblasti toho co kam patří či nepatří, tak notebook není desktop, alébrž laptop.

Lol desktop vs. laptop, to si me fakt dostal, smeju se jeste ted:o) ..... jinak kdyz uz ma chlapec problem, tak mu to nekdo fixnete na dalku ne? ..... verim, ze i na linuxu je nejake reseni pro vzdalenou podporu, takova rekneme esencialni aplikace pro kazdeho chudaka, co se rozhodne zabijet nesmyslne cas rozjizdenim neceho, co jinde zcela perfektne funguje ..... ale on na to prijde, stejne jako vetsina lidi .... protoze stara pravda rika ..... no uz jsem to rikal prvne:o) Jedine k cemu pouzivam linux jako desktop je backtrax pro aircrack ve vmwaru, protoze crackle drivery ve windows pro aircrack jsou (nebo aspon byly, kdyz jsem se kdysi dival) placene ..... jinak me nenapada jediny duvod, proc se na desktopu otravovat s linuxem .......

Lol Phirae

« Odpověď #21 kdy: 01. 08. 2013, 12:14:25 »
posuďte sami udělal jsem toto:

cat /proc/net/wireless

Tos toho hodne zjistil. Zkus radeji navrhovane

Kód: [Vybrat]
dmesg
lspci -v

@JA: Bez trolovat do zadeke (t.j. nekam do ty pastousky, kde se vyskutujes), cracklej aircracku.  >:(

Lol Phirae

« Odpověď #22 kdy: 01. 08. 2013, 12:19:11 »
Jinak dle webu vyrobce je v Aspire 3690 bud Intel, nebo Atheros, nebo Broadcom. Podle toho, ze to nefunguje out of the box, bych si tipnul v tvem pripade na ten Broadcom. Takze zkus nacist zde:

http://askubuntu.com/questions/55868/how-to-install-broadcom-wireless-drivers

Drticool

« Odpověď #23 kdy: 01. 08. 2013, 15:31:37 »
Jinak dle webu vyrobce je v Aspire 3690 bud Intel, nebo Atheros, nebo Broadcom. Podle toho, ze to nefunguje out of the box, bych si tipnul v tvem pripade na ten Broadcom. Takze zkus nacist zde:

http://askubuntu.com/questions/55868/how-to-install-broadcom-wireless-drivers

Když se tak dívám na prográmky Broadcomu, tak sem zjistil, že ten stejnej program jsem měl, když jsem v PC měl win xp... Takže ano, nejspíš to je Broadcom.

Díky ti za odkaz. Mohl bych tady někoho moc pěkně poprosit, jestli by mi nedal postup v ČJ a to krok za krokem? vůbec se v tom nevyznám, nevím ani co kde mám stáhnout a už vůbec jak to nainstalovat...
(Jestli chcete napsat nějakou moc chytrou poznámku ohledně mně, tak si ji prosím nechte pro sebe, nikdo na to není zvědavej)

Jinak, proč sem nainstaloval linux - Předtim tam byli XP a bylo to sakra pomalý. Kamoš mi poradil, že když tam dám linux, tak pojede o něco rychleji. A je to pravda. Noťas jede jako novej.. :)

Drticool

« Odpověď #24 kdy: 01. 08. 2013, 22:30:46 »
Tak sem zapl noťas a z ničeho nic po zapnutí nejede ani internet přes kabel. Pořád se jakože načítá, ale nepřipojí se.

Lol Phirae

« Odpověď #25 kdy: 01. 08. 2013, 22:37:17 »
Mohl bych tady někoho moc pěkně poprosit, jestli by mi nedal postup v ČJ a to krok za krokem?

Na to teda vopravdu nemam cas. Krok za krokem uz to je, i s obrazkama.

host

« Odpověď #26 kdy: 02. 08. 2013, 10:08:58 »
Tak sem zapl noťas a z ničeho nic po zapnutí nejede ani internet přes kabel. Pořád se jakože načítá, ale nepřipojí se.

Ahoj mám stejný noťas a stejný problém, problém s kabelem a načítáním vyřešil až tvrdý restart stroje....

xdub

« Odpověď #27 kdy: 02. 08. 2013, 11:10:50 »
Jinak, proč sem nainstaloval linux - Předtim tam byli XP a bylo to sakra pomalý. Kamoš mi poradil, že když tam dám linux, tak pojede o něco rychleji. A je to pravda. Noťas jede jako novej.. :)
No jenom taková drobná poznámka, jestliže ti linux poradil kámoš, tak se vněm aspoň nějak orientuje, tak bych prvně skusil jeho, jestli si s tim neporadí. Taky občas doporučuji linux, když vím, že to u danýho člověka má smysl, no a když je problém, tak mu dělám technickou podporu, přecijen, když už jsem mu to doporučil, tak ať si ten problém taky užiju ;D

Neviditelný

« Odpověď #28 kdy: 02. 08. 2013, 11:30:50 »
Obrázkový návod existuje, např. tady http://askubuntu.com/questions/55868/how-to-install-broadcom-wireless-drivers/60395#60395
Nejjistější je ale instalovat z konzole.

sudo apt-get remove bcmwl-kernel-source bcmwl-kernel-source
Některý nebo oba tyto balíčky nemusí být přítomny, pokud odinstalace selže, není to problém
sudo apt-get install b43-fwcutter
sudo apt-get install firmware-b43legacy-installer
Vzhledem ke stáří notebooku očekávám, že potřebujete legacy balíček, ale OVEŘTE si, jaký konkrétní model máte např. výstupem z lspci a nainstaluje balíček se správným firmwarem (viz link výše).
Po restartu by se měl ve výstupu modprobe objevit bcm43xx.