Kolísající latence pingu ve Win 7

Někdo

Re:Kolísající latence pingu ve Win 7
« Odpověď #15 kdy: 30. 07. 2013, 17:50:47 »
když se to správně nastaví tak to funguje (není nutno hned všem snížit MTU na nejnižší společné).

Aha. A to už se ti někdy povedlo? O takovém případu ještě nevím. U každého, kdo tuhle jumbo frame krávovinu zkoušel, to jen rozmrdalo komplet celou síť.

Ano, povedlo. Měl jsem v síti všude MTU 9000 a připojil jsem tam síťovku která uměla MTU max. 7000 nebo tak nějak (Realtek), což samozřejmě nefunguovalo dobře. Když jsem ale všem v síti kteří s touhle síťovkou měli komunikovat domluvil pomocí "ip route add X.X.X.X mtu 7000 dev eth0" tak to fungovalo dobře. Pak jsem se na to stejně vykašlal a vrátil se k MTU 1500, protože jsem větší MTU vlastně ani nepotřeboval (rozdíl v rychlosti nebyl znatelný) - byl to jen experiment se kterým mi došla trpělivost když jsem viděl že přibývají síťovky na kterých MTU 9000 nefunguje.

Lol Phirae

« Odpověď #16 kdy: 30. 07. 2013, 18:19:21 »
Když jsem ale všem v síti kteří s touhle síťovkou měli komunikovat domluvil pomocí "ip route add X.X.X.X mtu 7000 dev eth0" tak to fungovalo dobře.

Aha. Tak toto není opravdu to, co bych zahrnul pod termín "funguje".  ::) ;D

« Odpověď #17 kdy: 30. 07. 2013, 21:27:37 »
Ja by som tipoval, ze hopsanie sposobuje ovladac karty v zavislosti na vytazeni systemu v casovom useku od zaciatku prijmu ramca az do jeho konca, co moze byt niekolko malo mikrosekund. V tomto useku moze byt system zaneprazdneny niektorym procesom na dobu dlhsiu ako by bolo vhodne. Prerusenia od hw sa normalne vykonavaju ramci odlozeneho spracovania. To znamena len tolko, ze karta ramec prijme, ale jeho spracovanie je odlozene na cas az kym neskonci spracovanie  predchadzajuceho procesu v casom kvante planovaca procesov. To moze byt az v desiatkach milisekund. Pridavaju sa k tomu prerusenia od hw s vyssou prioritou a ich obsluha.
Pravdepodbne tvoja karta nema host procesor na vypocty segmentacie (segmentation offload) a pocitanie checksum, alebo nieje takto nastavena. Tak ci tak, bude to skor ovladacom.

Jozef

« Odpověď #18 kdy: 31. 07. 2013, 15:44:23 »
Dakujem vsetkym, ktory sa ucastnili tejto diskusie!

Problem sa vyriesil ked som zmenit MTU na povodnych 1500. Prajem prijemny den :)

Simple

« Odpověď #19 kdy: 14. 08. 2013, 00:36:49 »
Je to jen předpoklad, ale pravděpodobně máš nainstalovaný referenční ovladač z Windows, pokud jo, zkus jej přeinstalovat buď nejnovějším ovladačem z Windows Update (pokud tam bude), nebo použij ovladač ze stránek výrobce motherboardu.

Osobně mám zkušenost přesně opačnou. Totiž, že ořezaný ovladač ve Windows, nebo jeho raná verze od Výrobce je mnohem kvalitnější i stabilnější jako poslední verze od Výrobce. Tam je totiž mnohdy třeba nainstalovat kompletní sadu nástrojů. Občas jde nainstalovat jen čistý ovladač, a i to bývá pro většinu lidí příliš složité.
Nedávno jsem takhle vzdal LAN (chipset Marwell) + BT (Foxconn, buil-in ICH9M)+ WLAN (buil-in ICH9M). Než zkoumat jak je to vzájemně propojené, tak jsem to nainstaloval a zakázal tomu v rámci možností uživatele utravovat. U sebe na počítači používám jeden z prvních ovladačů, který kdy výrobce vypustil (až odchytal pár much) a funguje pořád spolehlivě. Zajímavé je, že jde o rozšířený Broadcom chipset (myslím jsou i stejné ovladače hned pro několik generací), ale Microsoft je nikdy nenabízel ke stažení prostřednictvím služby pro získání ovladače.