Doporučte 60GB SSD do PC

Pokukující po hybridech

Re:Doporučte 60GB SSD do PC
« Odpověď #30 kdy: 31. 07. 2013, 19:52:28 »
Ono jsem se vůbec nechal unést a ovlivnit těmi ostatními čísly ostatních uživatelů SSD a těmi posledními 200MB zapsanými diskem Petra_S. Vždyť 1TB/rok rok, to nejsou ani 3GB/den. Jak jsem psal systémový disk se systémem Windows Vista toto množství s přehledem zvládnou během jediného dne.

Ti ostatní vlastníci SSD zřejmě užívají na vše, včetně browser cache a ostatních uživatelských dat. To mne přivádí na myšlenku - protože v notebooku je nedostatek místa pro druhý disk (původně jsem právě myslel že hybridní disk by mohl fungovat jako dva samostatné disky SSD+HDD: SSD - systém, HDD - data, ale nenašel jsem možnost to takhle provozovat) - jak je to u SSD s dělením na jednotlivé partition?

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 31. 07. 2013, 23:10:21 »
Samotny systemovy disk je ve sve podstate staticky a prakticky vzato objem zapisu tvori predevsim system update. V oddelenem a optimalizovanem systemu rozkladas diskovou zatez, coz v praxi znamena, ze mas vyceleneny SSD pro Cache/PageFile/Temp/Swap/App/SW apod.

Na system samotny muzes mit klidne prtavou OCZ Deneva C (ECC), kdezto cache/temp maji svuj zatezovy SSD napr.: Intel 320 300GB  na kterou smerujes treba zmineny cache/temp pro browser. Neni vyjimkou mit pro narocnejsi cinnost vycelene SSD, protoze tim zvysujes vykon diskoveho systemu a podkud mas rekneme 1 virtual "pod parou", nebudes resit smrtak jmenem multi-workload, protoze zkratka zatezujes onen vyceleny SSD, kdezto zbyvajici se mohou zabyvat/flakat. V tom je cele kouzlo rozlozeni zateze a efektivity vykonu. Kazdy SSD ma sva specifika a kraluje v necem jinem.

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 31. 07. 2013, 23:28:22 »
doplneni: ... Kdybys na Marvell poslal vyssi (napr.: Intel 510, Crucial M4) workload, bude velice rychle degradovat (latence vypali do astronomickych vysek, prehlcenost IDC - vnitrni logicka dynamicke tolologie, IOpS na dne) a neni problem ho doslova zadupad do zeme. Intel 320 je nezmar s vysokou latkou (entry-enterprise SSD), obrovskou SA% a snasi pernametni multi-workload mnohem lepe (degradace neni tak drasticka). Svuj podil na tom ma i mira zaplaneni. Proste proto, ze na to nebyl nikdy navrzeny, ale kdyz mu pomuzes, bude jako blesk, protoze neponese celou tihu. Snazim se Ti to vysvetlit tak, abys pochopil prave ony vyhody rozkladu a samozrejme i hybridnich poli, coz je uz jiny level.