Problémy se Slax 7 a Avastem

Problémy se Slax 7 a Avastem
« kdy: 27. 07. 2013, 10:42:16 »
Nemá zde někdo zkušenost s tímto problémem ?

Nejde mi ani na jednu s USB flash nainstalovat Slax 7 CZ. Nevím jestli to není tím, že dříve jsem nepoužíval placený AVAST ale free AVG v notesu ze kterého jsem prováděl instalaci. Free AVG, nyní placený AVAST, jsem používal i v netbooku na kterém pak Slax bootoval a fungoval.

Zatím nepomáhá ani vypnutí firewallu.

Trochu mne mate, že po spuštění bootinst.bat instalátor Slaxu vypíše následující : 

Setting up boot record for F:
Accesing physical drive : Přístup byl odepřen.
Did not successfully update the MBR, continuing  ...

Press any key ...

Po stisknutí se program ukončí. Pokud se z USB a takto "nainstalovaného" OS pokouším nastartovat nejde to.

Nemůže AVAST blokovat nahrání OS na USB  ?

Přepisuje při instalaci  bootinst.bat  soubor mbr.bin ?

Teď zkouším stáhnout CD verzi, snad dopadnu lépe.

Předem díky za jakoukoliv radu.  Omlouvám se předem za jakékoliv své nepochopení způsobené mým nedostatečným IQ.

« Poslední změna: 28. 07. 2013, 21:55:34 od Petr Krčmář »

nuda

Re:Problémy se Slax 7 , Avastem , MBR ?
« Odpověď #1 kdy: 27. 07. 2013, 14:12:27 »
Preco nevyskusate avast vypnut, a potom instalovat slax ? Inak ja som mal na widlach free avast a ten pri slaxu z usb nevymyslal... mozno ma platena verzia nejake extra "ficuri"...

Tom Liberec

« Odpověď #2 kdy: 27. 07. 2013, 16:09:28 »
Ještě mám jiné podezření souvisejici s htps .... nevim zda pišu dobre, sedim uvařenej na zahradě jen s mobilem.

« Odpověď #3 kdy: 27. 07. 2013, 23:50:53 »
Prvni co bych zkusil, je pustit ten instalacni skript s pravy spravce. Antivirus to snad neblokuje, aniz by upozornil ze tak ucinil, ale docasne ho odstavit snad neni problem...

« Odpověď #4 kdy: 28. 07. 2013, 10:20:49 »
Takže AVAST to neblokuje, dělá to ( nefunguje ) i při vypnutém.

Vypnul jsem i DHCP, bez výsledku. 
A abych byl přesný původně jsem to, ještě před týdnem to šlapalo včetně instalace, instaloval z  Win.Vista a šlapalo to na netbooku ve kterých jsou Win.Starter jako alternativa Woken.

petr

« Odpověď #5 kdy: 28. 07. 2013, 10:35:20 »
Script musíš spouštět jako správce!

« Odpověď #6 kdy: 28. 07. 2013, 11:02:33 »
Jestli chcete úplně vyloučit, že to Avast neblokuje, zkuste v nastavení ještě vypnout Self-Defense (Settings-Troubleshooting). Byť si tedy nemyslím, že bychom měli nějaký významný důvod takto chránit nesystémové MBR.

Vážně si především ověřte, že vše spouštíte jako administrátor (pravé myšítko-spustit jako správce/administrator).

Re:Problémy se Slax 7 a Avastem
« Odpověď #7 kdy: 29. 07. 2013, 14:59:01 »
Už to funguje. Zabralo to co jste napsali. Příliš, téměř vůbec pokud mě k tomu nějaký program nenutí, nepoužívám průzkumníka Windows a podle toho potom moje uvažování vypadá.

« Odpověď #8 kdy: 14. 08. 2013, 16:12:23 »
No. Tentokrát mám obdobný problém v netbooku s wifi, prostě mi ji Slax v KDE  Nastavit, Přidejte, upravte nebo odstraňte síťová spojení ani nenabídne.

Nemusím, někde něco povolit ?

S předcházejícím free AVG takové problémy nebyly. Uvažuji tedy opět o nějakém problému se zabezpečením i přes to, že ve Win. jsem  v Avastu  vypnul firewall.
Nebo je problém někde jinde ?  - Tedy samozřejmě mimo toho u mne obvyklého mezi židlí a klávesnicí, někde nad rameny.

Vlasta

« Odpověď #9 kdy: 21. 08. 2013, 00:17:07 »
Ahoj Tome, mám stejný problém, nejde wifi, ale na stránkách je v balíčku ovladače driver pro intel, ten mám já. Mrkni tam, jen ti neporadím jak se to stažené instaluje a kam. Odkaz :  http://www.slax.org/cs/modules.php    Pokud uspěješ, pse dej mi msg na mail.
Měj se.