Nové kontrolní otázky ve fóru

Re:Nové kontrolní otázky ve fóru
« Odpověď #60 kdy: 26. 07. 2013, 12:11:16 »
Zatím zřejmě nejsme zajímaví. Určitě nemáme takový potenciál pro zveřejnění nějaké neplacené podvodné reklamy.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #61 kdy: 26. 07. 2013, 14:41:53 »
A co takhle tam dát klasiku?

Jaký je výsledek příkladu dva krát čtyři? (výsledek napsat slovy) Tohle bot podle mě jen tak nelouskne, člověk ze zahraničí by taky neměl. Slováci i Češi rozumí a výsledek by měl oběma národům vyjít stejnej :-D

Stejně tak třeba zmíněnej "Šestý měsíc v roce" a odpovědi dát možné dvě (českou a slovenskou verzi). To by mohlo být třeba i u toho počítacího příkladu.

Možná taky něco ve smyslu "Jmenujte nejčastější Linuxovou distribuci". Myslím si, že každej trochu znalej by tipnul tu začínající an U a v názvu mající další dvě u. Alespoň doufám, že to je ta správná odpověď ;D

Stejně tak název firmy, která drží majoritní podíl OS pro PC na světě. Nebo název nejrozšířenějšího OS na mobilech postavenýho na Linuxu. To jsou takový možná použitelný věci.

Nespoléhal bych na říkanky, ani na běžný spojení, protože dnešní děti (?) je neznají a kvůli nám nebudou řešit, co to je Barbucha (Kubula a Kuba Kubikula), nebo jak se jmenoval Honzíkovo pes v Honzíkově cestě (měl vůbec psa?). A z jakýho šutru si Kopčem dělal oštěpy. Stejně tak Modroočko není vysoká kozatá blondýna...

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #62 kdy: 26. 07. 2013, 14:46:32 »
Nebo textový pole a k němu text "Do následujícího textového pole nic nevkládejte" a do HTML kódu pole pojmenovat třeba "captcha", ideálně k tomu dát na stránku obrázek s písmenama... :-D

Taky lze použít třeba checkbox s textem "Nejste robot? Nechce prázdné". Roboti často dělají hovadiny, když jim člověk dá příležitost.

Textový pole "hidden" s názvem "password" taky nemusí bejt marný ;-) Případně ho schovat CSS stylama, aby to nebylo na pohled do kódu jasný ;-)

To je ale všechno jen teorie, nic jsem nezkoušel.

« Odpověď #63 kdy: 26. 07. 2013, 14:56:39 »
A co takhle tam dát klasiku?

Jaký je výsledek příkladu dva krát čtyři? (výsledek napsat slovy) Tohle bot podle mě jen tak nelouskne, člověk ze zahraničí by taky neměl.
http://translate.google.com/#cs/en/dva%20krát%20čtyři
http://translate.google.com/#en/cs/eight
fakt myslis, ze tohle ind nezvladne?
http://translate.google.com/#cs/en/Šestý%20měsíc%20v%20roce
http://translate.google.com/#en/cs/june
tohle?
http://translate.google.com/#cs/en/Jmenujte%20nejčastější%20Linuxovou%20distribuci
tohle ani nemusi prekladat zpatky...

Nebo textový pole a k němu text "Do následujícího textového pole nic nevkládejte" a do HTML kódu pole pojmenovat třeba "captcha", ideálně k tomu dát na stránku obrázek s písmenama... :-D
opet, dej si to do googlu a ind bude vedet co ma delat.

to, ze nemas praxi chapu, ale kdyby sis aspon ten thread nejdrive precetl tak jsi pochopil co je dneska in ohledne spamu.

Děkuji za možnost editace příspěvku.

Nikeš

« Odpověď #64 kdy: 26. 07. 2013, 15:24:33 »
@Petr Krčmář: já děkuju za perfektní mentální cvičení :-)

Hrátek s češtinou se dá vymyslet poměrně dost pro zmatení googlu. Například rozdělením město na mě sto získáme naprosto zcestný překlad.
nap ište hlav ní mě sto ČR. už vyžaduje trochu více googlení -minimálně odebrání mezer, aby google dal vůbec nějakou nápovědu.

potom využití toho, že google překládá statisticky, např. stověžatá Praha = golden Prague.

stejně jako místní idiomy (to jsem se pokusil v minulém příspěvku naznačit tou hrou "prší") které v překladu znamenají kravinu.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #65 kdy: 26. 07. 2013, 15:43:56 »
to_je_jedno: Otázka, kterou mi Root.cz nabídnul
Citace
Druhé největší město v Česku je...:

Myslíš, že stávající otázky jsou oproti mým navrhovaným neprůstřelný?

Kdokoliv dá cokoliv. Vždy je to jen otázka času a snahy.

Padla tu věta ve smyslu "Máte? Napište." Napsal jsem. Jestli se něco použije nebo ne, to už je na adminech.

Věty jako "Ind bude vědět, co má dělat" tady fakt moc nepomůžou...

(flame rozjíždět nechci a nebudu, co jsem chtěl jsem napsal, do tohohle vlákna už příspívat nebudu)

« Odpověď #66 kdy: 26. 07. 2013, 16:28:16 »
abych pravdu rekl, nevim jake jsou tam otazky TED, mam ucet. pamatuju si jen na soudek rumu. ten je podle me pro cizince nevygooglitelny.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Mentoš

Neměnnost otázek při chybě
« Odpověď #67 kdy: 26. 07. 2013, 18:12:13 »
Podle mne je zásadní chyba, že otázky se při chybné odpovědi nezmění. Ani jedna. Myslím, že někdo opravdu nemusí znát správnou odpověď. Pak má jako dělat co...?

P.S.
Navíc se mi zdá naprosto pitomé testovat, že někdo umí česky na slovech, která čeština převzala.

Tom Liberec

« Odpověď #68 kdy: 26. 07. 2013, 23:14:16 »
Nové otázky mi přijdou absolutne v pohodě,  zejména pokud plní účel, ten účel zná nejlépe pan Krčmář.  Ale divnou reklamu jsme tu už asi všichni zaznamenali.
Nevadí moc ani to, že jsem přihlášeny jen na jedné mašině. Což je muj "problém" .

Lol Phirae

« Odpověď #70 kdy: 29. 07. 2013, 20:41:21 »
a co takto pravidelne generovat samostatny thread na foru(random umiestnenie na prvej stranke, neutralny popisok) v ktorom bude heslo potrebne pre registraciu. pri registracii nebude uvedeny postup ako heslo ziskat. ten kto forum cita, na dany thread natrafi na 100% a bude sa vediet regnut. roboti ci indovia sa predpokladam do ceskeho linuxackeho fora tak hlboko nikdy neponoria.

mne na jednom fore zatial stacia slovenske matematicke otazky s tym ze som odstranil vsetky komenty v html ktore definovali antispamovy blok aby sa automatom tazsie hladal. kym bola antispam otazka v anglictine a s komentami, ucinna nebola, odvtedy som zatial bez spamu

Lol Phirae

« Odpověď #71 kdy: 30. 07. 2013, 16:32:04 »
Jaké zvíře se nachází ve slovním spojení „jako zelí“?:

Něco blbějšího vymyslet nešlo? http://cs.wikipedia.org/wiki/Jak_divok%C3%BD

iwtu

« Odpověď #72 kdy: 30. 07. 2013, 17:00:12 »
jak? To je zvire. Ale sranda :)

Natix

« Odpověď #73 kdy: 30. 07. 2013, 17:16:33 »
nap ište hlav ní mě sto ČR. už vyžaduje trochu více googlení -minimálně odebrání mezer, aby google dal vůbec nějakou nápovědu.

https://translate.google.cz/?q=nap+i%C5%A1te+hlav+n%C3%AD+m%C4%9B+sto+%C4%8CR&um=1&ie=UTF-8&hl=cs&sa=N&tab=

Měli jste na mysli: napište hlavní město ČR

Oba medvědi

« Odpověď #74 kdy: 03. 09. 2013, 16:41:49 »
Jaké zvíře se nachází ve slovním spojení „jako zelí“?

automaticky jsem napsal "jak" a ono to prý je špatně! :D na druhý pokus jsem to dal, zas tak špatné to se mnou není