Velké písmo v reklamách

Velké písmo v reklamách
« kdy: 11. 09. 2013, 14:50:56 »
Základní velikost písma na root-u (po ctrl 0) je malá, ale nechci sedět přilepený k monitoru a proto mám velikost fontů zvětšenou (2x ctr+). Firefox.

Nemohu si pomoci, ale v poslední době mám pocit, že reklamy jsou tu čím dál tím víc otravnější, že si žádají víc pozornosti, než jsem ochoten jim věnovat, prostě ten jejich font už je nepatřičně velký a odvádí pozornost od užitečného textu, viz třeba:

http://imageshack.us/a/img824/1780/guqa.png
http://imageshack.us/a/img51/1069/v8di.png
http://imageshack.us/a/img46/5988/70dl.png

(je to neúměrné i při té základní velikosti)

Takže: tímto prosím o to, aby ty reklamní bláboly byly uvedeny do patřičných mezí, aby prostě nerušily.
(Já chápu, že z nich žijete, ale co je moc, to je moc.)
Děkuji.

PS: na férovku říkám, že pokud budu mít pocit, že je to čím dál otravnější, tak ty reklamy zase zakážu.
« Poslední změna: 11. 09. 2013, 15:10:28 od Petr Krčmář »

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Buď se tu ty reklamy umravní, nebo je zase zakážu
« Odpověď #1 kdy: 11. 09. 2013, 14:55:10 »
Navštiv živě.cz. Po návratu sem se budeš ještě omlouvat ;D

Chci tím říct, že tady reklamy ještě celkem ujdou, neotravujou, nepodbízí se. Živě.cz jsem kvůli tamní reklamě zcela opustil a zařekl se, že na takovej web budu zvysoka kálet (nevím, jestli by prošlo slovo "srát" ;D ).

Re:Velké písmo v reklamách
« Odpověď #2 kdy: 11. 09. 2013, 15:32:35 »
Skutečně tam je nastavené nějaké velké písmo. Zadal jsem to vývojářům jako bug.

« Odpověď #3 kdy: 11. 09. 2013, 16:13:58 »

Děkuji.

Mrtvě

« Odpověď #4 kdy: 12. 09. 2013, 11:06:22 »
Navštiv živě.cz. Po návratu sem se budeš ještě omlouvat ;D

Chci tím říct, že tady reklamy ještě celkem ujdou, neotravujou, nepodbízí se. Živě.cz jsem kvůli tamní reklamě zcela opustil a zařekl se, že na takovej web budu zvysoka kálet (nevím, jestli by prošlo slovo "srát" ;D ).

Jo tak proto oni (pozn.: Ano dal jsem tam kdysi komusi radu na jejich fóru. Opakovat tuto blbost nebudu, neb ti lidi tam točí stejné problémy pořád dokolečka.) filtrují slovo "adblock", více než kdejakou sprosťárnu.

Na Živě a ostatních webech Mladé Fronty je fajn, že se dá reklama dobře blokovat. Já třeba ty jejich weby vidím naprosto čistě. Blbé je, že na spoustu naprosto pitomých funkcí, někde i vyhledávání, používají JS (třeba komentáře na E15 jsem ještě neviděl, ale prý existují). Co se toho hledání na Živě týká, funguje jim dobře, možná lépe (pozn.: No to by sakra mělo, ale je tomu tak třeba na Lupě? Není!) než vyhledávačem z venku.

« Odpověď #5 kdy: 12. 09. 2013, 11:52:57 »
Dobre si urobil, ze si odtial zdrhol. Adblock je tam zakazane slovo cislo 1. Ale to forum, to je nadhera.
Parkrat som sa tam snazil pomoct, ale maju par zakladnych pravidiel:
1) cokolvek starsie ako 2 roky je srot, ktory treba vyhodit.
2) ak je problem, tak obnovit system z image.
3) cista instalacia systemu je zakazana.
4) Len moderator ma pravdu
5) oznacenie windows XP, vista, 7, 8 - je pre lamerov, spravne ma byt os rady NT6.1
6) XP je nebezpecny system, ktory sa uz nesmie pripojit na siet.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 12. 09. 2013, 12:31:35 »
Já tam pár užitečných rad dostal. Paradoxně si myslím, že jediný forum na doméně živě.cz za něco stojí. Články - bulvár. Komentáře a náhled na ně - jako náctiletí. Reklamy - bez AdBlocku ani ránu.

Když pak člověk ve foru nahlas řekne, že AdBlock nepoužívá a chápe význam reklamy (živí server a lidi kolem něj), ale že je jí na něj už moc, dozví se, že je to všem u zadku. Když napíše na reklamní oddělení, že to přeháněj a chce odpověď, dostane zpátky akorát vyliž zadek. Na foru jsem tenkrát celkem bojoval s tím,že když nepřijde změna, seru na ně. Nepřišla, dokonce mě po měsíci stávky (= nenavštěvování serveruvčetně fora) přivítala fullscreen reklama s videem, na které se MUSÍ čumět. Přetrpěl jsem to, rozloučil se a poserte se.

Nebyl jsem jediný, kdo se na ně vysral, bohužel, stěžejní část uživatelů (hlavně Ti znalí z fora) zůstala, i když taky poukazovala na množství a styl reklamy... DDoS na ně, na hajzly, který si neváží čtenáře (to čtenáři, zvlášť Ti bez AdBlocku, jim dávají peníze...). Hovada!

(Pardon, musel jsem :-) )

Tady mě reklamy občas i pobaví. Hlavně nejsou vysloveně nucený. I když si pamatuju zavedení tý do fora, která vypadá jako příspěvek... Ale i tu už přehlížím. A dál patřím mezi lidi, kteří neblokují. Chápu význam.

« Odpověď #7 kdy: 12. 09. 2013, 18:09:02 »
Na (L)Živě už taky nelezu, stačí když vidím článek od javůrka a chce se mě blejt. Teď je tam víc reklam než obsahu a obsahu je víc než pořádnýho obsahu. Články furt kolem dokola ve stylu 5/7/10/X rad/tipů na tohle a tamto, nebo minimálně týden se zpožděním oproti zbytku světa. Tak co tam?

« Odpověď #8 kdy: 16. 09. 2013, 10:45:32 »

Děkuji.

Asi jsem se měl chtít vědět termín ...
 :(

« Odpověď #9 kdy: 16. 09. 2013, 11:31:54 »
Ten nevím ani já. Nemám nad tím žádnou moc, je to pro mě blackbox. Já dávám žádosti a vyřizování je na vývojovém. Oni mají rozjeté projekty, nastavené priority a termíny. Tohle je sice asi rychlá věc, ale bude asi tak 354. v pořadí. Nezbývá nám než čekat.

« Odpověď #10 kdy: 16. 09. 2013, 11:34:46 »
Ten nevím ani já. Nemám nad tím žádnou moc, je to pro mě blackbox. Já dávám žádosti a vyřizování je na vývojovém. Oni mají rozjeté projekty, nastavené priority a termíny. Tohle je sice asi rychlá věc, ale bude asi tak 354. v pořadí. Nezbývá nám než čekat.

OK, beru na vědomí.
A vypínám zobrazování těch reklam, mi to opravdu vadí a obtěžuje mne to.

TondaK

« Odpověď #11 kdy: 17. 09. 2013, 16:26:55 »
Když už je toho opravdu moc, reklamy různě blikají, lezou do textu a jinak ruší,
 pak pustím links nebo lynx a od většiny reklam je pokoj.