Deinterlace na i3, vyzkouší někdo?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Deinterlace na i3, vyzkouší někdo?
« kdy: 30. 06. 2013, 20:21:02 »
Ahoj,

potřebuju zjistit výkon Ivy Bridge i3 oproti Ivy Bridge Celeronu 1610. Konkrétně mi jde o výkon v deinterlace videa (FullHD). Není tu někdo z okolí Plzně, kdo by půjčil i3 (to asi není, co?) nebo kdo by zkusil deinterlace ve VLC v Ubuntu na konkrétním videu a řekl mi pak vytížení CPU?

Ten Celeron dává i Yadif 2x, ale už to má jen tak tak, občas nestíhá. Zajímá mě, jestli i3 by bylo rychlejší (= stíhalo a mělo případně rezervu).

VLC mi nevadí, to by se i dalo, ale v MythTV deinterlace už fakt nestíhá, cokoliv efektivnějšího (algoritmus) a CPU je na 120%...

Koupě jiného CPU je ceově přijatelná alternativa. Případně lze koupit nějakou pasiv nevýkonnou grafiku (ale jakou, aby pak deinterlace šel přes ní?).

Předem díky za nabídky nebo postřehy.

dl

Re:Deinterlace na i3, vyzkouší někdo?
« Odpověď #1 kdy: 30. 06. 2013, 22:58:59 »
Proč dávat deinterlace na video jako filtr v reálném čase? Rovnou to prekonvertuj. Jetli to chápu...

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #2 kdy: 01. 07. 2013, 10:25:47 »
DVB-T - televizní signál, bohužel. Nelze jinak, než v reálnym čase :-(

Taky by mě zajímalo, kterej kret´n povolil DVB-T vysílat interlaced. Prej se to má za pár let změnit na progressive, ale za pár let a prej...

Osobně jsem v interlaced nikdy neviděl výhodu.

Našel by se někdo, kdo by mi nejlépe v Ubuntu s Unity ve VLC vyzkoušel na FullHD videu Yadif filtr na i3?

Možnosti jak z toho jsou pro mě totiž tři:
1. Silnější CPU (bude se přehrávat i Blu ray, takže možná na něj stejně dojde)
2. Dedikovaná grafika (pokud by deinterlace/video processing šel přes ní)
3. Windows (protože majitel je tam stejně chce, až budou zase za 800,-)

Třetí možnost se bráním z prostého důvodu - nesnáším starání se o Windows počítače, je s tím práce až do zadku.

« Odpověď #3 kdy: 01. 07. 2013, 10:44:52 »
Citace
Třetí možnost se bráním z prostého důvodu - nesnáším starání se o Windows počítače, je s tím práce až do zadku.

Dovolim si nesouhlasit  :) Postavil jsem HTPC a nejaky ten PC pro zname a krom toho ze jedno zacas prijedu vyfoukat prach jsem stim uz par let nic nedelal, Hodne zalezi natom jak se k tomu clovek chova pokud to pouzivaj na praci a ne na blbosti tak i s Woknama to muze slapat dlouho :)
Nobody is perfect, but i'll try my best!

« Odpověď #4 kdy: 01. 07. 2013, 11:46:05 »
Taky by mě zajímalo, kterej kret´n povolil DVB-T vysílat interlaced. Prej se to má za pár let změnit na progressive, ale za pár let a prej...
V době, kdy se zavádělo DVB-T, byl majoritním typem displeje CRT televizor a ten nic jiného než interlaced neumí. Navíc progressive potřebuje 50 úplných snímků za sekundu namísto 25 a je tedy náročnější na všechno, od kodeků až po šířku pásma. Sledovat v 25p třeba sportovní přenos je utrpení.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #5 kdy: 01. 07. 2013, 12:05:31 »
Ondřej: Ono sledovat sportovní přenos v čistym interlaced je taky docela brutální... Sledovat ho s nějakym "slabym" (na výkon) filtrem, to je strašný. A když chceš pořádnej, potřebuješ k tomu holt i pořádnej HW. Docela by mě zajímalo, jak se s deinterlace perou set-top-boxy, protože to v sobě nemá nic výkonnýho a obraz je přitom bez čar (relativně).

Jirka_V: Teď Ti sem píšu z Windows XP, který už jedou šest let (pracovní) ;-) Ale to záleží nejvíc na uživateli. A pokud máš takovýho, kterej ani sám nenainstaluje aktualizace a před spuštěním antiviru Ti (pro jistotu) zavolá, tak bys mu dal nejradši něco, na co už nesáhneš... Ideálně nikdy. A tak to mám já. Takže ve Windows vidím ztracený prachy (zvlášť při momentální ceně, neřekl bych za těch 800,-) a pro mě nervy v p*deli, nemluvě o čas, kterej s tim zase zabiju (a nic užitečnýho se při klikání na "Další" a "Ano" nenaučim).

Víte, že: Microsoft Security Essentials instalační program neumí přeinstaovat stávající kopii programu? Neumí jí dokonce ani odisntalovat. Takže ručně odebrat, pak teprve nově nainstalovat. Tohle mě neskutečně, ale fakt neskutečně, vytáčí, proto se tomu bráním.

« Odpověď #6 kdy: 01. 07. 2013, 12:16:33 »
Citace
Jirka_V: Teď Ti sem píšu z Windows XP, který už jedou šest let (pracovní) ;-) Ale to záleží nejvíc na uživateli. A pokud máš takovýho, kterej ani sám nenainstaluje aktualizace a před spuštěním antiviru Ti (pro jistotu) zavolá, tak bys mu dal nejradši něco, na co už nesáhneš... Ideálně nikdy. A tak to mám já. Takže ve Windows vidím ztracený prachy (zvlášť při momentální ceně, neřekl bych za těch 800,-) a pro mě nervy v p*deli, nemluvě o čas, kterej s tim zase zabiju (a nic užitečnýho se při klikání na "Další" a "Ano" nenaučim).
Tak pravda ze lidi co sem jim to skladal dostali zakladni proskoleni + sem to automatizoval co mozno nejvic a kdyz uz nahodou tak mam TeamViewer ale nastesti jsem ho musel pouzit jenom jedno a to kdyz sme nastavoval DLNA Server pro TV jinak musim zaklepat zatim drzej :) Ale jak si rikal zalezi na cloveku co to pouziva. K tem licencim, tenkrat sem ty licence kupoval nak hromadne pro protoze sem skladal asi 5 PC tak se to vyplatilo (W7HP) to bylo snad nak chvili po vydani tusim :) a hlavne u me Linux nebyla moznost vsichni pouzival naky soft ktery pro linux neni(teda je ale ma jiny ikonky znate to ne ? :) )

Jirka1

« Odpověď #7 kdy: 01. 07. 2013, 12:59:55 »
DVB-T - televizní signál, bohužel. Nelze jinak, než v reálnym čase :-(

Osobně jsem v interlaced nikdy neviděl výhodu.

Našel by se někdo, kdo by mi nejlépe v Ubuntu s Unity ve VLC vyzkoušel na FullHD videu Yadif filtr na i3?

Možnosti jak z toho jsou pro mě totiž tři:
1. Silnější CPU (bude se přehrávat i Blu ray, takže možná na něj stejně dojde)
2. Dedikovaná grafika (pokud by deinterlace/video processing šel přes ní)
3. Windows (protože majitel je tam stejně chce, až budou zase za 800,-)

Ono by stačilo, kdyby existoval pro tu integrovanou grafiku driver, přes který by VLC v Linuxu dokázalo využít HW podporu videa. Pod Woknama to tak chodit bude se zátěží procesoru pár procent.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #8 kdy: 01. 07. 2013, 13:12:39 »
Beztak nevěřím tomu, že tam zůstane Linux, takže na to nejspíš hodím bobek...

Jinak tenhle počítač je přesně ten typ, na kterym Windows bejt nemusí. Je to HTPC, programy na něm (ať Windowsí nebo Linuxový) jsou pro uživatele novinkou, liší se pouze ovládání OS (a to už zmáknul). Leč, Windows. Dokud budou existovat, lidi se nepoučí - viz opice, banán a voda.

Je mi z toho blbě, ale až seženu W za rozumnou cenu, fláknu to tam. Podpora ale klesne na 10% současný úrovně (víceméně naschvál - absolutně se mi totiž do ničeho nebude chtít).

« Odpověď #9 kdy: 01. 07. 2013, 13:49:08 »
Citace
Je mi z toho blbě, ale až seženu W za rozumnou cenu, fláknu to tam. Podpora ale klesne na 10% současný úrovně (víceméně naschvál - absolutně se mi totiž do ničeho nebude chtít).
Chce to dobre poladit ze zacatku vsechno rozchodit do puntiku a zautomatizovat. Ve chvili kdy todle vsechno je ready udelal bych jen image sys. disku a ve chvily problemu se to da obnovit behem 15min :) Ruku na srdce ve chvili kdybych se mel s win prdet dyl jak hodinu uz nema cenu to resit a je lepsi to rovnou preinstalovat  ;D

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #10 kdy: 01. 07. 2013, 14:07:16 »
ve chvili kdybych se mel s win prdet dyl jak hodinu uz nema cenu to resit a je lepsi to rovnou preinstalovat  ;D

;D ;D ;D

Přeinstalovával jsem notebook HP s W7HP. Reinstal jde jen z programu přímo v OS, ten nešel, vzhledem k totální vyjebanosti systému, ani spustit. Takže řešení jednoduchý - sehnat image W7HP instalačky. Jóóó, podle majitele nemusim spěchat, měl jsem to na stole měsíc. Pak jse konečně sehnal naprosto čistej image instalačky a z něj nainstaloval. Při instalaci zadal číslo z nálepky, po naběhnutí systéu řval, že není aktivovanej, vybral jsem "Zdat jiné číslo", zadal to samý a už to jede. Kde to kurňa jsme? Nemluvim o 130 aktualizacích, který už natěšeně čekaly  MS serverech, až je zase nějakej hňup bude stahovat... No, trvalo to dýl, mnohem dýl, než jednu hodinu. Byli to určitě tři.

O problémech, který by BFU sám nikdy nevyřešil ani nemluvim... Notebook půjde na prodej, i s Kodak DVD s popisem od lihovýho fixu "Windows 7 64bit". Kde má taky člověk asi sehnat originálku.

Teď jsem vlastně pochopil, proč lidi mají Windows tak rádi. Vždycky si totiž najdou nějakýho, s prominutím, vola, kterej jim to dá do pucu a oni vidí jen to hezký.

Asi bude muset člověk bejt holt hajzl a říct jim, že telefon na podporu je takovej a makoveja tam, že jim poradí... Až si to zažijou sami, možná pochopí, že to neni růžový. Nebo jinak a lépe - napálit si hodinovku jako v servisu, ale to smrdí problémem, když na to člověk nemá papír s razítkem.

Pitomý interlaced video!

ptc

« Odpověď #11 kdy: 01. 07. 2013, 18:25:50 »
Hezka pohadka, ale ma nekolik drobnych trhlinek:
- preinstalace HP notebooku jde spustit i pri startu pocitace (viz manual)
- pri instalaci z cisteho DVD Windows 7 sice jde zadat cislo ze stitku, ale aktivovat je nutno po telefonu. Jenze to co je tam od vyrobce, je OEM verze Windows 7 (neinstaluje se z Microsoft DVD ale bud z recovery oddilu nebo Recovery DVD)

Tudiz ja bych to definoval tak, ze linuxak, neznaje jak se to dela spravne, pripravil majitele ntb o jeho zakoupenou licenci :-) Zaroven to i vysvetluje, proc nekdo musi porad spravovat Wokna a proc je to na dlouho. Ja zase kazdych par dni spravuju sousedum Suse, Ubuntu a dalsi distribuce, ktere - narozdil od Windows - rozbily samy sebe pri pokusech o aktualizaci (automaticky) nebo pri reseni konfliktu baliku odinstalovay pulku systemu (taky automaticky na jeden klik).

« Odpověď #12 kdy: 01. 07. 2013, 18:55:56 »
- preinstalace HP notebooku jde spustit i pri startu pocitace (viz manual)
Ked sa dokasle instalacka, tak uz nic nepomoze - mam som par takych notasov, kde recovery nesla z biosu.
- pri instalaci z cisteho DVD Windows 7 sice jde zadat cislo ze stitku, ale aktivovat je nutno po telefonu.
Nezmysel. Chodi to aj cez internet. Je jedno, ci pouzije recovery, alebo nainstaluje z original media a pouzije cislo na notebooku.
Ked ti oddide disk, a vymenis, tak ako obnovis system? Potvrdene aj u HP, kde som riesil nepritomnost recovery dvd, a disk odisiel na vecnost.
pripravil majitele ntb o jeho zakoupenou licenci :-)
Opat, licencia je viazana na HW, pokial sa ten nezmeni, je jedno, ci je to system z recovery, alebo cista instalacia. Samozrejme, ak sedia aj verzia home, profesional....

Windows ma vsetko neskutocne komplikovane riesene, preco v Linuxe viem aktualizovat vsetko za par minut na poslednu verziu a vo windowse musim postupne instalovat x-aktualizacii, po niekolkych restartoch.

Lol Phirae

« Odpověď #13 kdy: 01. 07. 2013, 19:10:28 »
Nezmysel. Chodi to aj cez internet. Je jedno, ci pouzije recovery, alebo nainstaluje z original media a pouzije cislo na notebooku.
Ked ti oddide disk, a vymenis, tak ako obnovis system? Potvrdene aj u HP, kde som riesil nepritomnost recovery dvd, a disk odisiel na vecnost.

Ne, cisla nalepena na notebooku opravdu pres internet aktivovat v zadnem pripade nelze. Jinak ta cisla jsou v zasade k nicemu, protoze celou tu srandu normalne aktivujete pres univerzalni cislo od MS plus certifikat od vyrobce, licence je v BIOSu (SLIC 2.1)

« Odpověď #14 kdy: 01. 07. 2013, 19:30:07 »
Lol Phirae: Tak to potom som mal zazracnych niekolko desiatok notasov roznych znaciek (Asus, acer, hp, dell), na ktorych som bez problemov aktivoval cez net. Jednalo sa o systemy od XP po sedmicky.