Za kolik by byla zajímava brigáda?

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Za kolik na hodinu by pro vás byla zajímava brigáda?
« Odpověď #15 kdy: 30. 06. 2013, 09:27:08 »
Podle mne je také důležité, pro mne jako zadavatele vědět, jakou hodnotu ono zadání pro mne má a za jak dlouho se mi vrátí. Což nemusí nutně být vyčísleno penězi, ale mělo by to jít jednoduše na ně převést.

« Odpověď #16 kdy: 30. 06. 2013, 10:29:08 »
Panu Růžičkovi a zejména panu Prýmkovi díky. Určitě bych nesháněl zaměstnance. Smlouva o dílo by danou věc zřejmě řešila nejlépe.
Dá se také opravdu říci, že to zadání a jeho vyřešení je přímo převoditelné na peníze, násobeno ve výsledku časem používání dosaženého řešení. Ten popis toho co bych potřeboval vyvinout jde samozřejmě upřesnit, ovšem nechci dávat zdarma na web náměty na podnikatelský záměr.

Zajímavé je, že mne poměrně dost lidí nechápalo. Ono to první kolo by bylo o zjištění schopností s kým budu jednat v kole druhém a za těch 6000 např. by mi takové zjištění stálo. Ono i veřejné oznámení zařízení X má dělat Y má svou cenu na trhu, kde je konkurence jako hrom.

Ti studenti, zejména místní VŠ asi není úplně dobrý nápad.

Dodatek. Pokud si mne někdo plete s kapitánem Rumem, opravdu s ním nemám nic společného, jediné co vím ve které firmě pracuje, to, že tam mají asi dost honičku stíhat zajímavé zakázky a že opravdu sháněli zaměstnance. A pak existuje určitá problematika se kterou se na ně obrátím. Jo a vím kde ta firma sídlí, jezdím okolo ..........  Domnívám se také, že ta firma je schopná dostát svému názvu.

iwtu

« Odpověď #17 kdy: 30. 06. 2013, 11:57:28 »
Podla toho, co by bolo cielom.
1) ciel zarobit --> cim viac
2) ciel naucit sa --> stacilo by mi aj 60 Kc na hodinu, keby som sa mal moznost ucit veci, ktore chcem a realne sa pouzivaju v praxi

« Odpověď #18 kdy: 30. 06. 2013, 12:34:47 »
Ano tyto věci se zcela prokazatelně používají v praxi. Ovšem zřejmě to bude chtít někoho kdo už v té oblasti něčeho dosáhl. Pokud by se to však někdo naučil, dotáhl to jako HW + SW řešení, má to podle mne značný potenciál. Navíc budou požadavky na cyklické vylepšování ať již drobnějších nebo zásadnějších funkcí.
HW se samozřejmě kupuje a jde o to nebýt závislý pouze na tom co prodejce na čipu a soft. prodá a jak to prodá.

Jinak za tak málo peněz, to nevím ......... to už bych měl strach si s Vámi o tom podívat a něco Vám ukazovat. Obával bych se zda takový člověk nebude pouze rozkecávačem zadání po okolí

« Odpověď #19 kdy: 30. 06. 2013, 12:48:24 »
Problém by byl totiž i v tom, že krabička X a krabička Y není bezcenná, proto v prvních kolech pokud by to byl takhle levný brigádník bych šel koupil na ten výzkum něco opravdu ultra levného. Nakonec podle toho co jsem již napsal se dá dohledat o co jde, na netu zjistit jaká je současná situace na trhu a sám si říci ano má to tržní potenciál nebo nemá.

Teoreticky člověk který to umí, tj.popíši mu to ve stylu pana M.Prýmka to zřejmě opravdu rozlouskne za den dva max. To co iwtu navrhujete je aby vám někdo platil praxi o které nevíme jak dlouho by trvala. Opravdu by bylo pro mne lepší vypsat to jako smlouvu o dílo. Později však budou další části vývoje, které již ( možná pouze moje domněnka ) nebudou tolik náročné na již získané znalosti.

Ovšem není to žádný základní výzkum, podobné věci běžně šlapou v praxi.

Petr

« Odpověď #20 kdy: 30. 06. 2013, 14:42:05 »
Ahoj,

Je sice super, že svému nápadu věříš natolik, že ho raději ani sem nenapíšeš, nicméně nápad cenu nemá (i když si to spousta lidí myslí). Cenu má pouze realizace. Takže se toho neboj a napiš konkrétně o co jde.

Párkrát jsem už nějakou "zakázku" tady z root fóra vzal. Základem je ale popis, o co jde (bez zakrývání). Bez toho ani nevím, jestli je to v mém oboru a jestli je to zajímavé a mám se ti přihlásit.

Petr

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 30. 06. 2013, 16:29:27 »
Jinak za tak málo peněz, to nevím ......... to už bych měl strach si s Vámi o tom podívat a něco Vám ukazovat. Obával bych se zda takový člověk nebude pouze rozkecávačem zadání po okolí

Porad jste zbyva moznost nechat po brigade brigadnika zavrazdit. Jinak stejne mlcenlivost zarucit nelze.

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 30. 06. 2013, 16:46:16 »
Vždycky, když liberecký tom něco napíše, připadám si, jako bych otevřel nějakou nesrozumitelnou knihu někde uprostřed a přečetl si náhodný kousek ;D

Duro

« Odpověď #23 kdy: 30. 06. 2013, 18:01:48 »
Vždycky, když liberecký tom něco napíše, připadám si, jako bych otevřel nějakou nesrozumitelnou knihu někde uprostřed a přečetl si náhodný kousek ;D

Ja v tych jeho formulaciach vidim urcitu umelecku hodnotu. Keby v dobach Pavla Orszagha Hviezdoslava boli pocitace a existovalo by LSD, mozno by pisal presne take prispevky ako Tom.

Odpoviem asi takto: ako v mája kráse luh tu dole, za jasnej noci hore hviezdne pole: mne čisto svieti tvoja veleba,
bez našskej vrásky hnevu, cnenia šmúhy… Ak pozeráš tak na ten mravčí boj, snáď mrkneš: zverské to v nich ešte túhy drgľujú — broj prv, teraz v práci zbroj —: Len tríbenie — cvik — vývoj ľudstva púhy, až ušľachtí sa šťastný pre pokoj…

r

« Odpověď #24 kdy: 30. 06. 2013, 18:36:59 »

Porad jste zbyva moznost nechat po brigade brigadnika zavrazdit. Jinak stejne mlcenlivost zarucit nelze.

NDA

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 30. 06. 2013, 19:13:12 »
Chápu,  že jsem pro vás IT  LAMA neschopna vyjádřit jasne názor či zadání.

Jo, už to tak bude. Entropie myšlenek v Tvých příspěvcích bývá obvykle vysoká.

Ovšem to byva u klientů poměrne běžne nebo ne?

Ne.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 30. 06. 2013, 20:44:53 »

NDA

I Snowden urcite podepsal NDA.

Tom Liberec

Re:Za kolik by byla zajímava brigáda?
« Odpověď #27 kdy: 30. 06. 2013, 23:58:11 »
Ano. Nápad sám o sobe cenu nemá. Navíc je běžne ve světe i tady realizován.  Rozdíl je pouze v komponentách ruznych výrobců a tím jak je udělan software.  Ovšem podstata toho je konkurence, provázanost firem atd. závislost na technologii ...

Nejedna se o zveřejnění dat některých opozičních stran v Liberci a jejich mimo hereckých ne kamerových vykonu.

omg

« Odpověď #28 kdy: 01. 07. 2013, 10:05:35 »
Ja to vidim skor na intoxikaciu alkoholom
nebo kokes? :-D

omg

« Odpověď #29 kdy: 01. 07. 2013, 10:12:50 »
NDA
I Snowden urcite podepsal NDA.
Jo a ze vseho nejvtipnejsi jsou NDA ve kterych je zakazano zverejneni informaci o NDA.