Banshee vs. RhythmBox

jiri.masek

Banshee vs. RhythmBox
« kdy: 08. 07. 2010, 12:51:48 »
Zdravím.
Po dlouhém váhání jsem "velké PC" přivedl zpět k Linuxu (původně openSuse) od MacOS který mám i na notebooku.

Mám jen jeden drobný problém.Ubuntu preferuje RhythmBox a osobně jsem spíše zastáncem projektu Banshee, který jsem používal již dříve. Navíc je zde jistí kompatibilita s iTunes (import knihovny, atd.).
Nicméně ve chvíli, kdy vykopnu RhythmBox z Ubuntu, přestanou mi fungovat např. náhledy hudby v nautilu, atd.
Co považujete za lepší řešení pro přehrávání hudby při práci, a správu knihovny - a poté synchronizaci s flashdiskem do autorádia.

Co používáte, a proč? Popravdě, i Rhythmbox toho dnes již umí dost - na openSuse jsem používal Banshee hlavně z důvodu že uměl daleko víc věcí.
Btw... praferuji GTK aplikace - nové KDE 4 mi od začátku nesedí (a dodnes nesedlo, ani v novém Suse, prostě mi přijde divně polovičaté) včetně nového Amaroku.
Spíš mě mrzí a zaráží proč Canoncial nezvolil právě podporu MONO a nezvolil Banshee, místo Rhythmboxu již dávno. A zase pokud nebudu používat Canoncialem zvolené aplikace nebude to tak snadné s updaty a budu se asi připravovat o některé funkce. Ne?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re: Banshee vs. RhythmBox
« Odpověď #1 kdy: 08. 07. 2010, 20:06:42 »
Neni to tak dlouho, co Ubuntu uprednostnovalo Banshee a jine Mono aplikace. Nyni jsou ve stadiu odpotavani od Mona a tak asi uprednostnuji Rhytmbox.

Nevim, co vam brani mit na disku oboji. Kdyz mate misto na Mono, mate misto na Rhytmbox. Pokud vam vadi polozka Rhytmboxu v menu Multimedia, vymazte prislusny soubor nekde z /usr/share/applications nebo tak nejak.

Nevim, proc by updaty mely byt problemem. Pokud instalujete soft z repa, bude se updatovat z repa, bez ohledu na pocet prehravacu, ktere mate nainstalovane. Omezenim je jen pocet prehravacu, ktere jsou k dispozici v repu a misto, ktere mate na disku.

jiri.masek

« Odpověď #2 kdy: 08. 07. 2010, 20:17:26 »
No tak jistě. Ale např. s Rhythmboxem se v aktuální betě pojí např. integrace do apletu ovládání zvuku. Proto se domnívám, že až povýším na 10.10, nebudu např. tuto funkci mít. A asi to nebude jediné O:-)

« Odpověď #3 kdy: 08. 07. 2010, 20:30:31 »
Ano, je možné, že to fungovat nebude. Respektive že tato funkcionalita nebude vůbec vidět. Ale vezmu-li to z jiného pohledu, snaží se být Ubuntu podobné jako Mac - systém a aplikace v něm maximálně provázané, jednoduché a uživatelsky přívětivé prostředí, jednota nastavení apod. Sám jsem asi před 2 roky přešel k Amaroku, protože toho uměl mnohem víc než Rhythmbox. Teď se ale chystám opět dát šanci Rhythmboxu, protože třeba nebude mít pro mě tak velké rozdíly a navíc získám tyto "Ubuntí" výhody. Pokud si chceš ale systém hodně udělat podle svého, zvolit si jednotlivé aplikace podle sebe, nemůžeš počítat s tím, že najdeš featury podobné jako v Ubuntu.

Výběr aplikací a vůbec linuxové distribuce je hodně o kompromisu a o tom, co člověk od systému očekává. Pokud však na některých fetaures trváš, vždycky si můžeš stáhnout zdrojový kód a přidat funkcionalitu pro další přehrávač (v tvém případě Banshee) nebo to vytvořit jako plugin :)

poilow

« Odpověď #4 kdy: 09. 07. 2010, 00:42:58 »
Jednoznacne MPD s GMPC (+plug-iny do GMPC). Urcite nie Banshee. RythmBox bol naposledy nevyvijany (ked som sa on zaujimal). MPD+GMPC ma vsetko co potrebujem.