Překlad GnuPG pro Win CE

Ston Václav

Překlad GnuPG pro Win CE
« kdy: 18. 06. 2013, 14:30:50 »
Přeji krásný den.
Potřebuji v mojí aplikaci, psané v MS Visual Studiu 2008 c++, pro Win CE 5.0 a procesor ARMV4I, použít dešifrování pomocí projektu GnuPG.
Bohužel sem čistý Windowsák.
Podle všeho co sem si na stránkách přečetl se se zdrojákama pracuje v Linuxu (configure, make, make install).
Stáhnul si CygWin, ale nedáří se mi zdrojáky dostat do tvaru aby mi to na Win CE frčelo. Ani jako .exe ani jako knihovny.
Mohl byste mi někdo prosím poradit jak na to?
Předem děkuji

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Překlad GnuPG pro Win CE
« Odpověď #1 kdy: 18. 06. 2013, 15:16:48 »
Ja vam neporadim, ale prozradim vam, ze existuje GPG pro Widle. Takze mozna vygooglujte, kde to roste a podivejte se tam, jestli nepisi, jak to delaji. Jinak muzete zkusit kontaktovat toho, kdo to udrzuje.

milo86

« Odpověď #2 kdy: 18. 06. 2013, 15:20:33 »
Dovysvětlete co Vám přesně nejde?
a) Nejde Vám kompilace verze pod cygwinem?
b) Kompilace jde ale nejde vám posléze rozběhnout binárku bez instalovaného cygwinu?
c) Cimrmanovsky nevím?

to b) binárka kompilovaná pod cygwinem bude potřebovat speciální dll knihovny pro běh na windows.

možná bude jednodušší to zkusit přes gpg4win, a vzít si zkompilovaný knihovny

Ston Václav

« Odpověď #3 kdy: 19. 06. 2013, 07:14:43 »
Kompilace se tváří bez problémů. Ale když binárku přenesu na wince tak mi to napíše hlášku, že tato aplikace není pro win ce. Proto se domnívám, že kompilace není až tak v pořádku jak se to tváří.

Postup při vytvoření knihovny pro gpg-error:
  ./configure --prefix=/wince/gpg-error --build=armv4-wince --enable-static=yes
  make
  make install

Další potřebné balíčky jsem dělal zhruba stejně, jen tam jsou přidané další parametry kde se nachází již přeložené věci.
Bohužel mi to nevytvoří žádnou lib ani dll. Pouze .h, .exe, .a, .la.  A tem .exe mi stejně na win ce nejde spustit (viz výše).

Našel jsem dokonce i gpg přeložený pro win ce. Bohužel neobsahuje žádný kompresní věci a tak to pro ten můj případ nelze použít.
Mám totiž soubor vytvořený "třetí stranou", který je podepsán a defaultně komprimován.
Vytvoření souboru: gpg -s -o PODEPSANY_SOUBOR MUJ_SOUBOR.txt
Zkoušel sem i dekomprimaci, ale všechny mě známe dekomprimační knihovny napsaly, že je to špatný formát.
Pod win7 s gpg4win mi to normálně bez problémů ten soubor otevře.
Postup: gpg -d -o MUJ_SOUBOR.txt PODEPSANY_SOUBOR