Dobrá tedy, tak to zkusím popsat

Koupil jsem si Raspberry Pi a na něm mi běží linuxová distribuce Rasbian. Koupil jsem jej proto, že vyvijím vlastní meteostanici postavenou na ARMu. No a vzhledem k tomu, že tato meteostanice bude posílat (už asi týden posílá) naměřená data a je umístěna v zahradě, kde se mi nechce tahat ethernetový kabel, tak jsem to vyřešil bezdrátovou komunikaci (2.4 Ghz). Takže mi jdou data z metea do RPi a z RPi na server. To co zobrazuji v terminálu jsou aktuálně naměřená data a potvrzení odeslání těchto dat na server. Ten výpis do terminálu mi přišel jako dobrý nápad, když pro správu RPi používám TightVNC. Akorát jak už jsem tu zmínil já i někdo jiný, po výpadku proudu se musím připojit do RPi a ručně musím povolit používaní SPI komunikaci na GPIO (proto ten příkaz "gpio load spi") a pak spustit samotný skript, který obsluhuje bezdrátový modul, přeposílá data na server a výtváří výpis v terminálu. Takže vidím, kdy přišli poslední data, jaké byly jejich hodnoty a zda se je podařilo odeslat na server. Ale je fakt, že výstup do souboru by možná nebyl marný, aspoň by to byla nějaká záloha.